Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Çevrecilerden ağaç kesilmesine tepki

10 Eylül 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

10-eylul-20181002Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Toroslar Belediyesi’nin yol çalışması dolayısıyla ağaç kesilmesine tepki gösterdi.

Dernek yöneticilerinin yaptığı basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Demokratik kitle örgütleri ve Çağdaşkent Mahalle sakinleri ve Mersinli yurttaşlar olarak diğer yerel yönetimler ve bu arada Toroslar Belediyesi’nin de olumlu hizmetlerini hiçbir siyasal görüş aynmı yapmadan hep takdir ettik.

Fakat en son çevre ile ilgili Toroslar Belediyesi’nin tutumunu ve uygulamasını şaşkınlıkla karşıladık. ..

Eski şehir planında Mersin çöplüğünden Mersin’in belli başlı birkaç yeşil alanından biri olan 68`ler Ormanına büyük zarar verecek olan 93134 no’lu sokağın devamı durumundaki 12 metrelik yolun iptali için bir yıl önce Toroslar Belediye Başkanı sayın Hamit Tuna ve belediyenin tüm yetkilileri Çağdaşkent mahallesine davet edilerek semt sakinleri ile birlikte sorun konuşulmuştur.. Netice olarak görüştüğümüz yetkili ve şehir plancılarına göre 24 yıllık yüzlerce ağacın kesileeeğı arazinin kot farkından dolayı maliyetinin yüksek olacağı ve hedeflenen yolun kısa-orta ve uzun vadede şehir trafiğine hiçbir yararı olmayacağı tarafımıza açıklanmıştır.

Toroslar Belediye Başkanı ile görüşmelerimizde sayısız ağacın yok edilmesine, Mersin’de her gün yüzlerce insanın 24 yılı aşkın süredir yürüyüş ve spor yaptığı, sayısız sporcunun yetiştiği, birçok spor etkinliğinin yapıldığı, 68`ler ormanının gereksiz yere zarar göreceği belirtilerek tarafımızca kendisinden yardım istendi. Ayrıca, yöredeki bazı şahısların kendi arsa ve binalarının rant artışı için orman zararına yolu açtırmak amacıyla BİMER’e sık sık başvurduklan hususu da konuşulmuştur

Bu bilgilendirmeden sonra 24 L lll pafta, 2l Ada, 36 Parselde bulunan 93134 no’lu sokağın devamı durumundaki yolun yapımının iptali için Toroslar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne Çağdaşkent semt sakinleri olarak başvurulmuştur.

Bundan bir önceki askıya alınan Mersin 1/5000 ‘lik revizyon imar planında ekteki plan paftasında da görüleceği gibi ilgili yol, Büyükşehir Belediyesi tarafından dilekçe ile verilen meşru talep dikkate alınarak yeşil alana dönüştürülmüştür.

Durum böyleyken Toroslar Belediyesi mevcut durumu hiç dikkate almayarak yüzlerce zeytin, narenciye ve orman ağacını kesmiştir. Bu ağaç katliamını Mersin Büyükşehir Belediyesi müdahale ederek durdurmuştur.

Şimdi bu aşamada ikinci kez askıya alınan Mersin 1/5000′lik revizyon imar planında anladığımız kadarıyla yine Toroslar Belediyesi’nin yönlendirmesi ile yeşil alan olarak gösterilen yer ne yazıktır ki ne hikmettir ki yeniden yola dönüştürülmeye çalışılıyor.

Bu durumu fırsat bilen Toroslar Belediyesi yapılan itirazların yasal boyutunu göz önüne almadan yine yol çalışmasına başlamıştır. Ancak bunun suç unsuru oluşturacağı mahalle sakinlerince söylenince yol çalışması durdurulmuştur. Toroslar Belediyesinin tutumunu anlamakta, kavramakta, izah etmekte zorlanıyoruz.

Daha önce Toroslar Belediyesinin yapmış olduğu ağaç katliamını kamuoyuna ve basına yansıtmadan çözmeye çalıştık. Toroslar Belediyesinin bu olumsuz tutumundan sonra sorunu yasal demokratik ve ekolojik bir hak olarak sizlerle paylaşmak istedik

Günümüzde yaşam alanlarımızın giderek daha çok betona ve kent rantına kurban edildiği gerçeği karşısında tüm Mersin halkını bu ve benzeri konularda duyarlı olmaya ve sorumluluk taşımaya çağırıyorum.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.