GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

30 Ağustos zaferi kutlandı

30 Ağustos 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

30-agustos-201800730 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anamur’da kutlama töreni düzenlendi.

Cumhuriyet meydanındaki törene, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mülki ve askeri erkan katıldı.

Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajlarının okunduğu törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı da Teğmen Muhammet Donatbayan yaptı.

Bu büyük zaferle Türk Milleti’nin tarih sahnesinde yeniden doğmuş, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devlet olma imkanına kavuştuğunu belirten Teğmen Donatbayan, şunları söyledi:

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin gerçekleştirdiği en büyük zaferin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşamaktayız.

Osmanlı İmparatorluğu’nun 1. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmasını fırsat bilen dönemin emperyalist güçleri, Mondros ve Sevr anlaşmaları ile Türk Milleti’nin egemenlik ve bağımsızlığına göz dikmiş, Türk vatanını parçalayarak topraklarını işgal etmeyi hedeflemişlerdi.

Ancak, tarih boyunca onuruyla yaşamış canı pahasına olsa da değerlendiren ve ülküsünden ödün vermemiş olan Türk Milleti’nin “Ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” mısralarında destanlaşan bağımsızlık ve özgürklük tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini hesaba katmamışlardı.

19 Mayıs 1919′da Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan milli mücadele, Türk Milleti’nin varını yoğunu ortaya koyarak, ordusuna verdiği destekle devam etmiş, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yapılan kongrelerle tüm millet kenetlenerek tek vücut olmuştur.

Zor şartlar altında kazanılan Birinci ve İkinci İnönü muharebeleri esnasında ordu ve milletin moral gücü en üst seviyeye çıkmıştır. Eşsiz kumandan Mustafa Kemal’in “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh tüm vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz” emri doğrultusunda yapılan Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmanın taarruz gücü kırılmıştır.

Asil milletimiz yediden yetmişe, bütün fertleriyle el ele verip elinde avucunda ne varsa fedakarlık yaparak ordusu ile tek vücut olmuş ve vatanı düşman işgalinden ebediyen kurtarmak için cepheye koşmuştur.

Toplumun tüm kesimleri ile din, dil, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya gelmiş, bu kutsal mücadelede yan yana omuz omuza yer almıştır.

“Ordular ilk hedefeniz Akdeniz’dir, ileri” emriyle şahlanan Türk Ordusu, 26 Ağustos 1922 sabahı Afyon Kocatepe’den yapılan topçu ateşleriyle başlattığı taarruz ile 6 ayda yıkılmaz denilen düşman tahkimatını aynı gün içerisinde yarmayı başarmış, 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde 30 Ağustos’ta düşman kuvvetlerini çembere alıp etkisiz hale getirerek zafere ulaşmıştır.

Bu büyük zaferle Türk Milleti, tarih sahnesinde yeniden doğmuş, bağımsız, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma imkanına kavuşmuştur.

30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, yurdumuzu işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine “Ya istiklal ya ölüm’ diyerek, kanını son damlasına kadar akıtmak ve onurunu korumak adına gösterdiği eşsiz mücadelenin bir sonucudur.

Bu zafer Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır.

Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer, milletimizin bağrından çıkan, dünü, bugünü, şanla şerefle dolu, canını vatanına adamış ordumuzun, o günün zor şartları altında yürekleri, canları ve kanları ile yazdıkları bir kahramanlık destanıdır.

Türk Milleti, bugünkü varlığını ve modern Türk Cumhuriyeti’ni, başta ulu önder Atatürk olmak üzere, hayatını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçludur.

Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bu bayrak ve vatan için, kutsal nöbet sırası bizdedir. Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizi korumak için canıyla kanıyla düşman karşısında duran ordumuz aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındadır.

Yakın bir zaman öncesinde yaşadığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış hainlerin tuzakları da bize şunu bir kez daha göstermiştir ki vatanımız üzerinde hain emelleri olan unsurlar, içeride ve dışarıda şer ittifakı oluşturmuşlar milli birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir.

Binbir yokluk ve yoksulluğun hakim olduğu milli mücadele döneminde, büyük bir cesaret ve kahramanlıkla düşman karşısında dimdik ayakta durabilmiş şanlı Türk Ordusu kendisine kurulmuş tuzaklara ve tüm zorluklara rağmen, bugün da aynı inanç ve kararlılıkla, ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün izinde ve milletimizin emrinde, vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna kendisine verilecek her görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana milletin yanından bir an olsun dahi ayrılmayan ve her durumda yanında olan, gücünü milletinden alan Türk Ordusu, milleti ve ülkesi için daima görevinin başındadır.

Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer bayramınızı en içten duygularla kutlar, başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anarız.”

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi öğrencileri Betül Yalçınrıdvanağaoğlu ve İbrahim Yalçınrıdvanağaoğlu’nun okuduğu şiirlerle tören sona erdi. 30-agustos-2018005230-agustos-201800630-agustos-201800830-agustos-201800930-agustos-201801030-agustos-201800230-agustos-201800330-agustos-2018001

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.