Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kuyucuoğlu’ndan emniyet mensupları için kanun teklifi

10 Nisan 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

10-nisan-2018001CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Emniyet Hizmetleri Sınıfı mensuplarının derece sorununun giderilmesi, tazminat ve ek göstergelerinin iyileştirilmesi amacıyla hazırladığı ‘Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu.

Serdal Kuyucuoğlu teklifin gerekçesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki diğer memurların büyük bir kısmının 8.dereceden itibaren ek göstergeye hak kazandığını, Emniyet Hizmetleri Sınıfında ise ek göstergenin 4. dereceden başladığını belirtti. Bu durumun haksızlık olduğuna dikkat çeken Kuyucuoğlu, Emniyet mensupları için belirlenen ek gösterge rakamlarının da emsallerinden düşük olduğunu vurguladı.

Kanun teklifi ile Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinin hak ettiği ek göstergeye kavuşturulmasının, özlük hakları ile emeklilik durumlarında iyileştirme yapılmasının amaçlandığını kaydeden Kuyucuoğlu, “Emniyet Teşkilatımızın ağır ve yıpratıcı çalışma koşulları göz önüne alındığında senelik ve haftalık izinleri ile Emniyet Hizmetleri Tazminatı ve fazla mesai ücretlerinin mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekmekte olup devletimizin bütçe imkânları ölçüsünde gerekli iyileştirmeler acilen yapılmalıdır” dedi.

Üst düzey emniyet müdürlerine verilen makam ve görev tazminatlarının rütbeye karşılık değil, makama karşılık bağlanması ve çok sınırlı sayıda olması nedeniyle 1.Sınıf Emniyet Müdürlerinin dahi makam ve görev tazminatından yararlanamadığına işaret eden Kuyucuoğlu, “Bu durumdaki personel, Teftiş Kurulunda 2 yıl görevlendirilmek suretiyle bu haktan yararlandırılmakta fakat bu geçici çözüm yeterli olmamaktadır. 1.2.3. ve 4. Sınıf Emniyet Müdürlerimizin müşterek kararname ile atanmasını sağlayan ve rütbeye karşılık verilen makam ve görev tazminatları düzenlemesinin süratle kanunlaştırılarak Emniyet Teşkilatımıza kazandırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Devlet Memurları Kanunu incelendiğinde mesleğe yarışma ile giren Hazine Uzmanı, Devlet Planlama Uzmanı, Hesap Uzmanı gibi Genel İdari Hizmetler Sınıfı uzman kadrolu personelin, Teknik Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri ve Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfının özlük hakları açısından emniyet teşkilatı personelinden çok ileride olduklarını kaydeden Kuyucuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Emniyet Teşkilatına alınan personelin de yanaşma usulü ile kuruma alınması ve çalışanlardan amir sınıfının tamamının, memur sınıfının ise yaklaşık % 80 ninin üniversite veya yüksekokul mezunu olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Gerek çalışırken gerekse emekli olduktan sonra polislerimize saygın, itibarlı ve güvenilir bir hayat sürdürebilmelerini temin amacıyla bu özlük hakları iyileştirmesi mutlaka yapılmalıdır.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.