Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Sağlar: ‘Hayır’da hayır vardır’

14 Nisan 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

14-nisan-20171005CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Anamur’da siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kafe Aytül Abla’daki kahvaltılı toplantıda bir konuşma yapan Sağlar, “Referandumda başbakan yada bakan seçmeyeceğiz, bir siyasi partiyi iktidar partisi yapmayacağız. Doğrudan doğruya ülkemizle ilgili bir karar vereceğiz. Çocuklarımızın, köyümüzün, kentimizin, ülkemizin geleceğimizle ilgili bir karar vereceğiz” dedi.

HALKIN EGEMENLİĞİ’NE DEVAM EDECEĞİZ

Konuşmasında parlamenter sistem ve yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Sağlar, şunları söyledi:

“Önümüze getirilen anayasa değişikliğiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün arkadaşlarıyla yani sizlerin babalarıyla, atalarıyla birlikte kurmuş olduğu, Cumhuriyetimizin rejimini değiştiren bir oylamaya gideceğiz. Ya bu rejim değişecek, bir kişiye bu yetkiyi vereceğiz yada ‘hayır Mustafa Kemal Atatürk’ün bile istemediği bu yetkileri bir kişiye veripte onu kral, tek adam, hünkar, padişah yapmayacağız’ diyeceğiz ve önümüzde demokrasinin var olan özgürlükleri, insan hakları, eşitlik kavramı, adil paylaşım gibi değerlerini sürdüreceğiz. Milletvekillerimizle, muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle geleceğe bakacağız. Onlar TBMM’de yada belediyelerde belediye meclis üyeleriyle birlikte, belediye başkanlarıyla birlikte veya milletvekilleri, bakanlar, başbakanla birlikte bizi, bizim istediğimiz gibi yönetmeye devam edecekler. Bizim arzu ettiğimiz sorunların çözülmesi doğrultusunda, bizim karar vereceğimiz bir yönetime tekrar geri döneceğiz. Bir adamdan kurtulup halkın egemenliğinin var olduğu bir rejime tekrar devam edeceğiz.”

‘HAYIR’DA HAYIR VARDIR

Herkesi ailesinin ve ülkenin geleceğini düşünmeye davet eden Sağlar, şöyle devam etti:

“Bu nedenle oylarınız çok önemli. Hayır dediğimizde ailenizin geleceğini alanlara ‘hayır’ dediğinizi düşünün. Bu ülkede ‘yeni bir devlet kuruyoruz, eyaletler oluşturuyoruz, hatta giderek bu ülkenin bayrağını, ismini, başkentini değiştireceğiz’ diyenlere ‘hayır’ dediğinizi düşünün. Yani siz kısaca geleceğinizle ilgili, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıyla ilgili karar verin. Bu kararı ‘hayırda hayır vardır’ diye düşünerek vereceğinizi biliyorum.”

ANAMUR’DA GÜNEŞ BATIDAN DOĞAR

Anamur’un birlik beraberliğine vurgu yapan Sağlar, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Burada farklı siyasi düşüncelerden insanların bir masanın etrafında birbirinin elini sıkarak ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kurtaracağız’ diye kalp kalbe bir araya gelmesi onur vericidir ve Anamurlulara yakışan bir harekettir. İlimizin en batısında olan Anamur, her zaman olduğu gibi geleceğimizle ilgili en aydınlık ilçelerimizden birisidir. Bugün burada bunu gösteriyorsunuz. Sizlere şükran borçluyuz. Bizleri bir araya getiren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Gezdiğim 40’a yakın ilde de aynı görüntüleri gördüm. Burada bir siyasi parti yok, ben de rozetimi çıkarıp geldim buraya. Burada Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıyla ilgili kurtuluş mücadelesine gönül vermiş insanların çocukları olarak bir aradayız. Ülkemizi emperyalist güçlerden, yerli yabancı işbirlikçilerinden kurtarmak, bağımsızlığımızı ilelebet devam ettirmek için bir aradayız. Bize yakışanı yapıyoruz. Bu birliktelik Mersin’e örnek olduğu gibi Türkiye’ye de örnek olacaktır. Burada Anamur’a büyük hizmetler veren insanlar var. Onların ellerini öpmek gerekir. Güneş doğudan doğar, batıdan batar ama bizim aydınlık insanların bulunduğu Anamur’da güneş batıdan doğuyor, doğuyu da ışıtır herhalde. Bu ışığın Türkiye’nin kuzeyine, doğusuna, batısına yansımasını diliyorum.”

BAHÇELİ ‘HAYIR’ ÇIKACAĞINI ANLADI

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bir televizyon kanalında “Bir danışman kalkıyor bir eyalet sisteminden bahsediyor. Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan Ülkücülerin kararı ne olabilir?” şeklindeki sözleri hatırlatılan Sağlar, “Bahçeli ‘hayır’ çıkacağını anladı” dedi.

Sağlar, daha sonra beraberindeki siyasetçiler ile birlikte esnafları ziyaret etti.14-nisan-2017100114-nisan-2017100214-nisan-2017100414-nisan-2017100614-nisan-20171007pic222006pic222005pic222013pic222010pic222012pic222001pic222008

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.