GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Özdemir’den KOSGEB kredisi açıklaması

17 Şubat 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

17-subat-2017013Anamur Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, KOSGEB’in Sıfır Faizli 50 Bin TL’lik kredi başvurularında yeni bir başvuru süreci başlatıldığını, yeni başvuruların 20 Şubat tarihine kadar yapılabileceğini söyledi.

Başvuruların KOSGEB veri tabanı ve İl Müdürlüğü’ne yapılacağını ifade eden Özdemir, toplamda 250 bin kişinin bu krediden faydalanacağını kaydetti.

Esnafların 20 Şubat tarihine kadar devam edecek başvuru işlemlerini hatasız tamamlamaya özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Esnaflarımız başvuru konusunda muhasebecilerinden yardım almalıdır. 50 bin TL üst limitli kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ay vadeli olacak” dedi.

Özdemir, krediden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkârların öncelikle ’sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr’ adresinden, vergi numarası (gerçek kişi statüsündeki işletmeler için T.C. Kimlik Numarası) ve işe başlama tarihi (vergi levhasında yer alan) ile giriş yaparak başvuru için gerekli bilgileri doldurmalarını isteyerek “Başvuru sürecindeki bildirimlerin etkin olarak yapılabilmesi için işletme yetkilisine ait SMS ve/veya e-posta bilgilerinin belirtilmesi büyük önem taşımaktadır. Yapılacak değerlendirmede resmi veriler kullanılacağından, KOBİ bilgi beyannamesi eksik/hatalı olan işletmelerin gerekli düzeltmeleri yapmaları gerekmektedir. Bu kapsamda, programa başvuru yapmış sayılacak ve başvuru yapacak işletmelerin 2015 yılı KOBİ bilgi beyannameleri ilgili uygulama birimleri tarafından kontrol edilecek ve eksik/hatalı olanların resmi verilerle uyumlu hale getirilmesi sağlanacaktır” dedi.

Özdemir, “Daha önce başvuru yapamayan özellikle mikro işletmeler yeni başvuru yapabilecekler. Başvuru yapan tüm işletmeler öncelikle güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayan işletmelerin çalışan sayısı ve net satış hasılatı daha az olandan başlanıp, sıralanarak, kredilendirilecek. Ayrıca, teminat sıkıntısı çeken işletmelere Kredi Garanti Fonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri de taraf olacak ve böylelikle bankaların teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapacak” şeklinde konuştu.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.