GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

5 mahalleye toplu taşıma başladı

28 Eylül 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

28eylul1Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin yeni toplu taşıma güzergahları çalışmaları kapsamında Kalınören, Emirşah, Karadere, Kızılaliler ve Alataş mahallelerine otobüs seferleri başlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğü Toplu Taşıma Sorumlusu Yavuz Kumpınar, yeni açılacak Kalınören, Emirşah, Karadere, Kızılaliler ve Alataş mahalleleri toplu taşıma güzergahı için Kalınören Muhtarı Sezai Ulu, Emirşah Muhtarı Tahsin Kadiroğlu, Karadere Muhtarı Soner Öz, Alataş Muhtarı Hayri Deniz ve Kızılaliler Muhtarı Mehmet Sarı’yla bir toplantı gerçekleştirdi.

Mahalle Muhtarları  yeni toplu taşıma güzergahı dolayısıyla Mersin Büyükşehir Başkanı ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye teşekkür ettiler.

Daha öncede Anamur’da, Şehir merkezi - Çeltikçi - Ferizler - Kaşdişlen - Malaklar - Karalarbahşiş - Alaköprü otobüs güzergahı ile, Çarıklar - Bozdoğan - Şehir Merkezi, Ören - Üniversite Şehir merkezi güzergahları hayata geçirilmiş ve vatandaşların büyük taktirini toplamıştı. Modern otobüslerle halka hizmet etmeyi sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma araçlarında Kent Kart Uygulaması da devam ediyor. Yeni açılan Kalınören, Emirşah, Karadere, Kızılaliler ve Alataş mahallelerinde güzergahlarda kent kart uygulaması devam edecek. Emirşah mahallesinde Emirşah Cami meydanındaki markette, Kızılalilerde mezarlık yanı marketten vatandaşlar kent kartlarını temin edebilecek.

Ulaşım biriminden verilen bilgide vatandaşların mağdur olmaması için şehir merkezinden ve Anamur Belediyesi Kent Kart Satış Birimi’nden Kent Kart temin edilebileceği duyruldu. 65 Yaş üstü vatandaşlar ise toplu taşımadan ücretsiz faydalanabilmek için Anamur Belediyesi Kent Kart Satış noktasından ücretsiz biniş kartlarını temin edecekler.

Vatandaşlar Mersin ve Anamur Kent genelinde olduğu gibi Kent Kart Mobil Uygulamasını Android telefonlarına indirerek otobüslerde telefon ve kredi kartıylada ödeme yapabilecekler. Kent Kart Mobil uygulamasını indiren vatandaşlar telefonlarından konum servisini açarak kendilerine yaklaşmakta olan otobüsün ne kadar mesafede ve ne kadar sürede olduğunu görebilecekler.

Otobüs Güzergahları

Otogardan Çıkış Saat 6.45, 9.00, 12.00. 15.00 ve 17.00  Kalınören, Emirşah, Karadere, Kızılaliler ve Alataş’a gidecek.

Dönüş Saatleri 7.20, 9.30,12.30,15.30 ve 17.30’da Kızılaliler Meydanından Kalkarak Alataş, Emirşah, Kalınören’den şehir merkezine geçerek Otogar’a gelecek.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...