GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur il olmak istiyor

24 Ağustos 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

23-agustos-20161003Anamur’un il olması konusunda geniş katılımlı ikinci toplantı düzenlendi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ANTSO) düzenlenen toplantıya Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda ve dernek temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, 1996 ve 1998 yıllarında iki kez Anamur’un il olması için çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i de ziyaret ettiklerini belirterek, “O yıllarda olumlu gelişmeler yaşanmasına rağmen il olma kararı çıkmamıştı. Bu gün elimizdeki en önemli done o yıllardaki olumlu raporlar” dedi.

Son günlerde 13 ilçenin il olmasının gündeme geldiğini ve bunların arasında Anamur’un da bulunduğunu ifade eden Torunoğlu, “Anamur’un il olmasını istiyorum ve gönülden destekliyorum’ sloganıyla bir imza kampanyası başlattık. Hedefimiz en az 25 bin imza toplamak. İl olmasak bile Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ın gücünü göstermiş olacağız” diye konuştu.

Kaymakamlar Cengiz Cantürk ve Suat Yıldız da yapılacak çalışmalara gerekli desteği vereceklerini kaydettiler.

Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara, belediyenin üzerine düşeni yapacağını belirtirken, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ise Anamur ve Bozyazı’dan Ankara’da görev yapmış ve yapmakta olan bürokratları çalışmaya dahil etmek ve iktidar partisinin de aktif alması gerektiğini söyledi.

Aydıncık Belediye Başanı Ferat Aktan da iktidar partisi belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

Anamur Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Gaye Onan, Anamur’un coğrafi konumu, ekonomik ve nüfus yapısını anlatan akademik çalışmayı sunarken, bu çalışmanın genişletilerek bir sunum haline getirileceğini kaydetti.

Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Yalın Kılıç da bir ilçe il yapılırken coğrafi konum, ekonomi ve kamu hizmetlerinin görülmesi kriterlerine bakıldığını belirterek, “Bu kriterlere göre Anamur hep ilk 3’ün içindedir. Lobi faaliyeti yapılmasa bile hep gündeme gelir. Eğer bazı ilçelerin il yapılması düşünülüyorsa birinci ilçe kesinlikle Anamur’dur” dedi.

Kılıç, son dönemde kamu yönetim sisteminin değişmesi yönünde bir görüş oluştuğunu ifade ederek, “İl olma talebinin nedeni, hizmet alma isteğinden doğuyor. O halde bazı hizmetlerin il olmadan da ilçelere sağlanması gerekiyor. Bu yapılabilirse bir ilçe yada il olmanın bir önemi kalmayacak” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, Bozyazı İlçe Başkanı Celalettin Muz, CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Turhan Tuna, Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, Mersin Barosu Anamur Temsilcisi Mehmet Doğan, Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilcisi Mustafa Güngör ve Anamur Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zümrüt Cömertler de çalışmalara gerekli desteği vereceklerini kaydettiler.23-agustos-2016100223-agustos-20161001

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.