POLİTİKA Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Şimşek, ?Sanayileşme Mersin ve Adana?ya kaydırılsın

21 Nisan 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

nxujff2s89lg00356007MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, sanayileşmenin Mersin ve Adana bölgesine kaydırılması gerektiğini söyledi.

Şimşek, TBMM?de yaptığı konuşmada, Mersin’in ilçelerinin artık doğalgazla tanışması gerektiğini, 10 bin nüfusluk Ermenek?e zor şartlara rağmen doğalgaz getirenlerin Mersin’in 100 binin üzerinde nüfusu olan ilçelerine bahane üretmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mersin merkez ve ilçelerde bir tek kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilmediğini ifade eden Şimşek, ?Her konuda sınırsız güç ve yetkiye sahip olan hükümet maalesef koskoca bir Büyükşehir’i kaderiyle baş başa bırakmıştır. Ayrıca Marmara sanayi ve nüfus yoğunluğu olarak artık çekilmez haldedir. Marmara’ya göre daha bakir olan Adana-Mersin gerek sanayi gerek turizm olarak 2. Marmara olmaya adaydır. Sanayi ve turizmi ayağa kaldıracak mega projelerin Çukurova, özellikle de Mersin’e kaydırılması Türkiye’nin hayrına olacaktır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı?na da çağrıda bulunan Şimşek, “Türkiye’nin terör ve işsizlikten sonra en önemli sorunu planlamadır. Bakanlığınızın TOKİ aracılığıyla yandaşlara milyon dolarlık binalar yapmak yerine hep söylediğiniz ama bir türlü yapamadığınız fakir fukaraya, garip gurebaya sosyal konutlar yapmanızı, dar gelirliye aylık 100 TL, 250 TL gibi rakamlarla vermiş olduğunuz konut  vaatlerini gerçekleştirmenizi bekliyoruz” diye konuştu.

Terörle mücadelenin de devam etmesini isteyen Şimşek, şunları söyledi:

?TBMM çatısı altında bulunup buradan maaş alıp, Türk Milletinin önünde yemin etme nezaketini bile gösteremeyenlerin, Türk bayrağına tahammül etmeyenlerin, bunlara yıllardır göz yumup müzakere edenlerin tamamını Türk milletinin vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Doğu’da, Güneydoğu’da, Sur’da, Silopi’de, Nusaybin’de, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, sokaklarda Devlet hakim oluncaya, insanlarımızın  güvenliği sağlayıncaya, devletin askeri, polisi, kaymakamı valisi sokaklarda tek başlarına dolaşıncaya kadar, herkesin elektrik, su, doğalgaz parasını ve vergisini devlet tahsil edinceye her bir Türk vatandaşının Türkiye’nin her yerinde ticaret yapabilmesi, gezmesi, Memurluk yapması sağlanıncaya kadar terörle mücadele devam etmelidir.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.