GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Yanlış bilgi panik yarattı

01 Mart 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

elhiyettAnamur?da sürücü belgelerinin değiştirilmesi için alınacak sağlık raporunun aile hekimleri yerine artık hastanelerden ücretli alınacağı söylentileri nedeniyle bankalarda ve Trafik Tescil Büro?da kuyruklar oluştu.

Yenileme işlemlerinde bankaya 15 lira yatıran vatandaşlar, sağlık raporu için de ayrıca ücret ödememek için bankalara koştu. Bankalardan da Trafik Tescil Bürosu?na giderek başvurularını yapmak isteyen vatandaşlar, yoğunluğa neden olurken, randevu sisteminden randevu almayanlar ise başvurularını yapamadı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, sürücü belgesi yenileme işlemlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. 3 Mart?tan itibaren sağlık raporunun ücret ödenerek alınacağına dair yeni bir düzenleme de mevcut değil. Ancak aile hekimleri sürücünün araç kullanmasına engel olabilecek rahatsızlığı bulunduğunu tespit ederse, kapsamlı rapor için hastaneye sevk edebiliyor.

Yetkililer, ehliyet yenileme işleminin 31 Aralık 2020?ye kadar devam edeceğini belirterek, vatandaşların randevu alarak işlemlerini kolayca yapabileceğini belirtiyor.

Randevu Alma

Gerekli belgeler tedarik edildikten sonra, surucurandevu.egm.gov.tr internet sitesine girerek, e-randevu sisteminden yeni ehliyet randevusu alabilirsiniz. İşlem sırasında sizden mail adresi istenecek. Bu mail adresine bir onay kodu gelecek. Onay kodunun çıktısını almanız gerekmektedir. Tüm belgelerinizi ve çıktısını aldığınız onay koduyla birlikte randevu saatinden 15 dakika önce ilgili Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü’ne gitmelisiniz. Başvurunuz kontrol edildikten sonra form doldurulacak ve eski ehliyetiniz geri alınacak. Yeni ehliyet edinilene kadar “geçici sürücü belgesi” verilecek. 15 gün içerisinde ise yeni ehliyetiniz adresinize gönderilecek.

Yeni Ehliyet İçin Gerekli Belgeler

Eski sürücü belgesi, Nüfus cüzdanı, Pasaport veya avukatlık kimliği, aile hekimi veya hastanelerden sağlık raporu, 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı), Bedelin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz, 2 adet fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf), Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Yeni Ehliyet Hakkında

Yeni tip ehliyetler, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için ise 10 yıl geçerli olacak. Belirlenen sürenin sonunda ehliyetler, sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. Yeni tip sürücü belgesini alan sürücüler trafik konvansiyonuna üye 84 ülkede araç kullanabilecek.Yani yeni ehliyetiniz 15 gün içinde başvuru sırasında beyan ettiğiniz adrese PTT ile gönderilecek. Bu işlem için herhangi bir ücret ödenmiyor.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.