GÜNDEM-YAŞAM, KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Huzurevi için ilk adım atıldı

09 Ocak 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

ioiio478grrdkkdn32f2002Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Anamur Kaymakamlığı toplantı salonunda istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur profesörler Hasan Şener ve Mehmet Ersoy ile daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Dernek Başkanı Tuğrul Ayhan, açılış konuşmasında Vakıf kurma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “12 yıldır Huzurevi için gayret gösteriyoruz. Sonunda bugünkü belediyeye tahsis edildi. Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin de desteğiyle çalışmalara başladık. Gösterdiğiniz ilgi ve destek için teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Türe de Huzurevi’ni yaşlıların bırakıldığı bir yer olmayacak şekilde daha sosyal bir yer olarak düşündüklerini belirterek, “Yaptığımız araştırmalara dayanarak daha sosyal, bölgesel bir mekan olarak inşa etmek istiyoruz. Burada asıl yük belediyede. Huzurevi’ni işletmek yapmaktan daha zor. Bu yüzden bunu ancak birlikte başarabiliriz. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

Kaymakam Cengiz Cantürk ise görev süresinin dolmasına bir buçuk yıl kaldığını ifade ederek, “İnşallah görev sürem bitmeden inşaatın yapımının başladığını görebilirim. Biz de Genel İdare olarak bu işin içindeyiz ve destekliyoruz. Huzurevlerinde standartlar ve işletme maliyetinin yükseldiğini görüyoruz. Bunun için birlikte hareket etmek zorundayız” diye konuştu.

Yaşlılık konusunda araştırmalar ve çalışmalar yapan Prof. Dr. Mehmet Ersoy, son yıllarda yaşlılık konusunda bilimsel araştırmalar yapıldığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:

“Bu araştırmalar 2050′de dünyada yaşlılık oranının yüzde 30′un üzerine çıkacağını gösteriyor. Dünyada insanlığı tehdit eden en önemli iki konudan biri küresel ısınma diğeri ise küresel yaşlanma olarak gösteriliyor. Bu kapsamda Yaşlı Dostu Kent, Ülke kavramı ortaya çıktı. Yapılan çalışmalara ben de katıldım ve Dünya Yaşlanma Konseyi’ni kurduk. Daha önce görev yaptığım Amasya’da bir pilot çalışma başlattık. Artık dünyada yaşlıların bakımı ve sosyal hayata adapte edilmesi konusunda 3 model belirlenmiş. Bunlar, evde yardım, evde şirketler vasıtasıyla bakım ve huzurevi ya da bakımevlerinde bakım. Biz bu huzurevini yaparken bu modelleri de göz önünde bulundurmamız lazım.”

Huzurevi’nin proje taslağını yapan Anamurlu Prof. Dr. Ha-san Şener ise bu taslakları gös-tererek bilgi verdi. Huzurevi’nin yapılacağı alanın 8 bin 400 metrekare olacağını ifade eden Şener, “Bu alan üstüne her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde 100 ile 150 arasında odası olan, zemin artı iki katlı 4 ayrı proje taslağı hazırladık. İşletme modeli, Huzurevi bünyesinde bulunacak birimler ve genişleme imkanı gibi değişik konular netleştiğinde proje son halini alacak. Uygulama projesi, bu taslaklardan biri ya da hepsinin bir sentezi olabilir. Çeşitli fikirler ve teknik konular ele alınarak uygulama projesini oluşturacağız. İşletme konusunda senaryoların netleşmesini bekleyeceğiz. İleride bu çalışmalar tamamlandığında kesin projeyi burada sizlere sunacağız. Bu iş, Anamurlu olmam nedeniyle benim için sadece teknik bir iş değil, duygusal olarak da bu işin gerçekleşmesini çok istiyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.ioiio478grrdkkdn32f2004ioiio478grrdkkdn32f2024ioiio478grrdkkdn32f2025ioiio478grrdkkdn32f2026ioiio478grrdkkdn32f2003ioiio478grrdkkdn32f2005ioiio478grrdkkdn32f2006ioiio478grrdkkdn32f2027ioiio478grrdkkdn32f2028ioiio478grrdkkdn32f2029ioiio478grrdkkdn32f2030ioiio478grrdkkdn32f2031

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.