Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

“Anamur Muzunu çikita’ya ezdirmeyeceğiz”.

14 Mayıs 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Kılıçdaroğlu, “Anamur muzu. Asla ve asla Anamur muzunu, çikita muza ezdirmeyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mersin’in çok güzel markaları olduğunu belirterek, “Markalardan birisi de Anamur muzu. Asla ve asla Anamur muzunu, çikita muza ezdirmeyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anamur’da gerçekleştireceği miting öncesi Libya’da Türk şirketine ait Cook Adaları bandıralı “Tuna-1″ isimli kuru yük gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 3. kaptan İlker Büyükdere’nin Anamur’daki baba evini ziyaret etti. Baba Halil Büyükdere’ye başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, daha sonra Yeni Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına geldi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’yi şaha kaldırmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Anamur’un Türkiye’yi besleyen çok güzel markalarının bulunduğunu ve bu markalardan birinin de Anamur muzu olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Zaman zaman kontrolsüz ithalatla Anamur muzunu sınırlamak istiyorlar. Ben şundan kesinlikle eminim. Aroması  ve tadı güzel muzunuz var. Onların daha fazla kazanması daha fazla üretmesi bizim boynumuzun borcudur. Asla ve asla Anamur muzunu çikita muza ezdirmeyeceğiz. Herkeste bunu çok iyi bilsin. Neden diyoruz ki Anamur muzunu çikita muza ezdirmeyeceğiz. Nedeni şu, bir ülke üretirse güçlü olur. Bir ülke istihdam yaratırsa güçlü olur. Bir ülke üretirse yoksulluk olmaz. Bir ülke üretirse herkes bir şeyler kazanır. Dolayısıyla üreten ülke güçlü ülkedir. Önce üreteceğiz sonra hakça bölüşeceğiz. Rahmetli Ecevit’in söylediği çok güzel bir şey vardı. ‘Ne ezen ne ezilen. İnsanca, halkça bir düzen’. Aynısını yapacağız. İnsanca, halkça bir düzeni kuracağız.”

“Gazi Mustafa Kemal’in partisi…”

Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliği kaldırıp herkese kadro verme vaatlerinin, kaynak bulma tartışmalarına yol açtığını anlattı.

Kaynak eleştirisi yapanların ne yaptığının farkında olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Efendim ‘kaynağı nereden bulacaksın’ diyorlar. Ne yaptıklarının bile farkında değiller. Sözüm söz, iktidar olunca bunlara kurs açacağım. Devlet nasıl yönetir, hortumlar nasıl önlenir bunlara kurs açacağım. Neden diyorum kurs açacağım, bakın taşeron uygulamasını anlatayım. Bakın hastanede temizlik işi yapılacak. İş yapıyorlar diğer işçiler gibi iş yapıyorlar. Devlet ne yapıyor, bir taşeron buluyor, diyor ki ‘işçiyi sen bul ben sana para vereceğim’ sende işçiye para ver. Devlet taşerona para verirken ayrıca yüzde 18 KDV ödüyor. Oda götürüyor işçiye ödüyor. Biz ne diyoruz, devlet olarak sen para veriyor musun? Kime veriyorsun taşerona. Taşeron kime veriyor, işçiye. Ben ne diyorum, taşeronu aradan kaldırıyorum. Ey devlet, parayı vereceksen götür işçiye ver. Onun için dedim ya ben bunlara kurs açacağım. Devletin nasıl yönetildiğini bilmiyorlar. Neden çünkü ceplerini hep düşündüler vatandaşı değil. Yandaşlarını düşündüler vatandaşı değil. Biz mücadelemizi yapacağız. Güçlü bir Türkiye için huzurlu bir Türkiye için geleceğe huzurla bakan vatandaşlarımız için oyumuzu kullanacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi, yani Gazi Mustafa Kemal’in partisini inşallah tek başına iktidar yapacağız.”

haber00122haber00218haber00314haber00413haber0059haber0069haber0077haber0087haber0096haber0103

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Şeref Koz Yorumu:

    Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye gündemine hakim olduğu kadar, Anamur gündemine de iyi hakim olduğunu göstermesi ve güzel mesajlar vermesi insanları çok etkiledi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.