Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Belediye’de toplu iş sözleşmesi imzalandı.

04 Mayıs 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Belediyesinde çalışan 83 kadrolu işçi 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe ile Hak-İş Konfederasyonu genel Başkanı Mahmut Arslan  83 kadrolu belediyede çalışan için 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okumasından sonra, imza töreninde kısa bir konuşma yapan Karaman Hizmet-İş şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, çok iyi bir toplu iş sözleşmesi yaptıklarını belirterek “Anamur Belediyesi çalışanları arasındaki kıdem ve yevmiye farklarını bu sözleşmeyle bir nebzede olsun düzeltmeye çalıştık bunu için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bayrakçı, zam oranının 1. yıl %18, 2 yıl için de %15 oranında maaş artışı demek olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alana Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Diğer Belediyelerin altında kalmayacak bir zamla bu anlaşmayı imzalayacaklarını belirterek, “imkanlar dahilinde en güzel sözleşmeyi yaptığımıza inanıyorum. İnşallah ilerleyen yıllarda daha iyilerine imza atarız” dedi.

Hak-İş Konfederasyonu genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada, 1 Mayısın amacına uygun kutlanmadığını belirterek “1 Mayıs’ı normalleştirmek, anlamına uygun hale getirmek için çaba sarf ediyoruz.  Dünyanın 166 ülkesinde barış içinde kutlanan 1 Mayıs’ın bizim ülkemizde 1 Mayıs denince akla kaos gerginlik, çatışma, biber gazı, vs geliyor., 1 Mayıs, taleplerimizin yüksek sesle konuşulduğu, Hükümetlerin yüksek sesle eleştirildiği, kırıp dökmeden bunu yapmamız gerekirken ne yazık ki 1 Mayıs ülkemizde amacından saptırılıyor. İstanbul’daki Taksim olaylarında hangi işçinin sorunu konuşuldu” diye sorarak KESK, DİSK ve TMMOB’ un yetkilileri acaba bir kelime çalışanların sorularıyla ilgili bir şey söylediler im? bunu tartışabildik mi? diye sorarak eleştirdi. Arslan, Ülke nüfusunun yarısının kadın olmasına rağmen kadın çalışanların çok az olduğunu belirterek, daha çok kadın çalışan olmasını ve sendikal hayata katılmasını istedi. İyi bir toplu iş sözleşmesinin yüksek zam almak olmadığını belirterek, ” iyi bir toplu iş sözleşmesinin üç temel kuralı var. 1. si işimizin devamlılığı, 2. si ücretlerin zamanında ödemesi yapılıyor mu 3. sü iş barışı” diye sıralayarak sözlerini tamamladı. Günün anısına Hak-İş Konfederasyonu genel Başkanı Mahmut Arslan Anamur Belediye başkanına plaket verildi. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de  Hak-İş Konfederasyonu genel Başkanı Mahmut Arslan’a muzlu kadın heykeli armağan etti. Daha sonra kokteyl verildi.

Anamur Belediyesi Meclis toplantı salonunda işçilerinde katıldığı toplu iş sözleşmesine, Hak-İş Konfederasyonu genel Başkanı Mahmut Arslan, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Karaman Hizmet-İş şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, yönetim kurulu üyeleri ile kadın kolları Başkanı, Hizmet-İş Anamur Temsilcisi Mürşit Aydın ve Anamur Belediyesi çalışanları katıldı.haber0051haber0061haber0071haber0081haber0041haber0031haber0021haber0091haber0011haber0101

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...