GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Büro Memur-Sen basın açıklaması

25 Şubat 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Büro Memur-Sen üyesi bir gurup Anamur Hükumet konağı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Büro Memur-Sen Mersin İl Başkan Yardımcısı Doğan Kuz,  Memur-Sen İlçe Başkanı İlyas Mercan, Büro Memur-Sen İlçe Başkanı Selahattin Uçar, Büro Memur-Sen Maliye İşyeri Temsilcisi Kasım Armut ve sendika üyelerinin katıldığı toplantıda basın açıklamasını; Büro Memur-Sen Mersin İl Başkan Yardımcısı Doğan Kuz yaptı.

Kuz’un açıklaması şöyle;

Değerli basın mensupları, kıymetli arkadaşlar,

Bilindiği gibi, her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bizler de Büro Memur-Sen olarak Vergi Haftasını farklı etkinliklerle kutlamak isterdik ancak, ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, devletin bütçesini yapan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı çalışanlarının uğradığı hak kayıpları ve verilmeyen haklar bizleri burada bir araya getirdi.

Değerli basın mensupları,

Maliye çalışanlarının en büyük görevi devletin gelirlerinin toplanmasında ve harcanmasında düzen sağlamaktır.  Bu ana görev ülkemiz ekonomisinin can damarıdır. Şayet devletin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenecektir.

Maliye ve Gelir idaresi çalışanları toplam bazda milyonlarca lira değerindeki evraklara büyük bir risk altında imza atmaktadır. Yapılan görevin her alanında başta para ve menkul, gayrimenkul kıymetler olduğu için çalışanların azami dikkatli ve mevzuata hakim olması gerekmektedir. Yapılacak en ufak bir hatanın düzeltilmesi çok zor olmaktadır. Bazen ise en ufak bir hata nedeniyle personele karşılanması güç olan zimmetler çıkmaktadır ve personel aylar hatta yıllar süren mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmaktadır.

Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışarak milyarlarca lira vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır.

Yapılan araştırmalara göre dünyanın hemen her ülkesinde Maliye Bakanlığı çalışanlarının mali ve özlük hakları ülkemiz çalışanlarından çok daha yüksektir. Tabiri caizse musluğun başını tutan Maliye çalışanlarına bu musluktan bir damla su dahi çok görülmektedir.

İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığındaki çalışanlar, ek ödemelerden yararlanamamaktadır.

Kıymetli arkadaşlar,

Büro Memur-Sen olarak bizler kimseden haksız bir uygulama talep etmiyoruz. Bizler Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz.

Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonunun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmalı, belirteceğimiz talepler dikkate alınmalıdır.

- Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Sınavlar bir defaya mahsus olarak değil, ihtiyaç duyulduğunda açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

- Gelir Uzmanı ile aynı işi yapmasına, aynı sorumluluğu taşımalarına rağmen, VHKİ unvanında görev yapan arkadaşlarımız Gelir Uzmanına göre çok daha düşük maaş almakta, bu da çalışma barışını bozmaktadır. VHKİ kadrosundaki memurlarımızın derhal özlük hakları düzeltilmeli, bu düzeltilemiyorsa, gerekirse bir defaya mahsus Lise ve ön lisans mezunu VHKİ unvanında çalışanlara Gelir Uzmanlığı sınavı açılmalıdır.

- Tüm birimlerde fazla mesai yapan çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmelidir.

- Kurum içerisinde Güvenlik Görevlisi olarak görev yapan 657 Sayılı Kanuna tabi memurlara, Silah Kullanmanın tüm sorumluluklarını, risklerini tıpkı bir polis, asker gibi taşımalarına rağmen Silah Tazminatı verilmemekte, üzerlerine yüklenen sorumluluğun hakkı verilmemektedir. Güvenlik Görevlisi memurlarına derhal Silah Tazminatının verilmesi, bu verilmiyorsa 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Genel İdare Hizmetlerinde bulunan bu memurlara VHKİ kadrosunun verilerek, güvenlik hizmetlerinin dışarıdan özel güvenlik şirketlerinden hizmet alımı yöntemiyle sağlanması,

- Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmeli.

- Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmeli.

- Büyük şehirlerde görev yapan çalışanlara büyük şehir farkı derhal verilmelidir.

- Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemelidir.

- Kıymetli arkadaşlar,

- Emin olun ki, bu istediklerimiz kurum için, devlet için ekstra bir külfet getirmemektedir. Bu taleplerimiz yerine getirildiği takdirde, Maliye çalışanlarının morali düzelecek, çalışma barışı yeniden tahsis edilmiş olacaktır. Bu taleplerimiz uygulandığında Maliye çalışanlarının ülkemiz ekonomisine daha fazla katkıda bulunacağından kimsenin şüphesi olmasın”.

haber00114haber00213

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.