GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Bakan Çavuşoğlu’nden Olçum’a destek

20 Mart 2014

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

yhnqxg002AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 2023 hedefleri arasında bulunan “50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir” hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Anamur’da Kaymakam Cengiz Cantürk, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım, AK Parti Belediye Başkan Adayı Atilla Olçum, daire amirleri ve partililer tarafından Ören Beldesi’nde karşılandı.

Buradan Kaymakamlığa geçen Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2023 hedeflerinden bir tanesinin 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir” olduğunu belirterek, “50 milyar dolar gelir, 50 milyon turist getirebilmemiz için bir taraftan turizmi çeşitlendirmek lazım. 12 ay turizm hedefliyoruz. 12 ay turizm olabilmesi için sadece deniz, kum turizmi değil, alternatif turizm potansiyelini harekete geçirmemiz lazım” dedi.

Akdeniz Sahil Yolu’nun bitirilmesi ve Antalya’dan Gazipaşa’ya hızlı tren projesi ile Anamur, Bozyazı, Gazipaşa ve Alanya bölgesinin kolay ulaşılabilir hale geleceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Bu bölgenin turizmde ön plana çıkmasını istiyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla ileride Anamur bölgesi turizmde çok cazip bir yer haline gelecektir. Antalya’ya nasıl çok turist geliyorsa bu bölgeye de gelecektir” şeklinde konuştu.

MUZBİR ZİYARETİ

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Anamur Muz Üreticileri Birliği’ni de (MUZBİR) ziyaret etti.

MUZBİR Başkanı Mehmet Güzel, Alanya Muz Üreticileri Birliği’nin bir araştırma ve geliştirme projesine AB fonlarından hibe verildiğini anımsatarak, “Aynı projenin Anamur MUZBİR için de uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu da “Projeyi üretelim. Arkadaşlarımız size danışmanlık versin. Ulusal ajansımız bu tür projelere danışmanlık veriyor. Bütçe var. Önemli olan projeyi iyi hazırlamak ve bunun insanlar için faydalı olduğunu gösterebilmek” diye cevapladı ve danışmanlarına konunun takip edilmesi için talimat verdi.

AK PARTİ ZİYARETİ

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti Anamur ilçe başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada ise anketlere göre yüzde 49 civarında oyları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“30 Mart’ta milletimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadığını ve yanında olduğunu gösterecektir. Oynanan oyunları yine birlikte bozacağız. 2009 seçimlerinde,  2011 seçimlerinde ve her seçimde vatandaşımız Ak Parti’nin oylarını biraz daha artırdı. Şu anda ne yaparlarsa yapsınlar anketlerde yüzde 49 civarında oyumuz var.”yhnqxg003yhnqxg004yhnqxg005yhnqxg006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.