Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Eğitim-Sen 5 Ekim Dünya öğretmenler gününü kutladı.

07 Ekim 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Eğitim-Sen Anamur temsilciliği 5 Ekim dünya öğretmenler günü nedeniyle düzenlediği yemekte, önce ülke gündemini değerlendirdiler sonra eğlendiler

Yalıevleri Mahallesi Efsane Restaurant’ta yapılan yemekte yani  emekli olan Anamur Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Fesih Öztok ‘a palaket verildi. Sendika üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı yemekte sendika temsilcisi Mustafa Bakır  bir konuşma yaptı. Bakır’ın konuşması şöyle;

“Ülke?de sürdürülmek istenen dinci faşizm koşullarında, Eğitim Sen gibi örgütlü sendikal mücadelenin içinde olmak direnmektir. Bu sınıfsal bir direniştir. Politiktir, devrimcidir. Ortaklaşan dil, Emekten, Özgürlükten yanadır.

Eğitim emekçilerinin mücadelesi üzerinde yükselen sendikamız, Ekmek, Adalet, Özgürlük mücadelesini sürdürüyor. Grev ve toplu sözleşme hakkı içeren özgürlükçü bir sendika yasası, Eşit, özgür, demokratik bir ülke için sendikacılık yapıyor. Bunu egemenlerin istediği gibi değil, emekçilerden aldığı güçle yapıyor.

Sendikamızın tarihi, sınıf tavrı ile sürdürülen onurlu direnişlerle doludur. En güzel değerleri yaratan bizler, hiçbir yasaya sığmadık. Hiçbir  baskıya, zulme boyun eğmeyiz.  Onurumuzu ödeyeceğimiz bütün bedellerin üstünde tutarak buradayız. Aydınlık bir gelecek, bilinçli, özgür kuşaklar yetiştirmeyi ilke edindik. Mutlaka başaracağız.

İktidar eğitimi piyasanın hizmetine açtı. Ticarileşen eğitim temel bir insan hakkı olmaktan çıktı. Yüz binlerce öğretmen işsiz. Öğretmen, öğrenci kıyımı sürüyor. Yıllardır tamamlanmış bir eğitim projesi yok. 16 milyondan fazla öğrencisi olan ülkenin bir dönem üzerinde değişiklik yapmadan, kullanacağı programı bir ders kitabı yok.

Okullar imam hatiplere dönüştürülüyor. En fazla din bilgisi öğretmeni alınıyor. Bakan her okula mescit de açacağız diyor. Sermayenin gericiliğin hakim olduğu okullardan bilim kovuldu. Dinci eğitim getirildi. Yıllardır süren, bu yanlış eğitim politikaları yüzünden bir kuşak heba edildi.

Bu gün 5 Ekim dünya öğretmenler günü, ülkemiz öğretmenler gününe bilimsel laik  - dinci eğitim, çelişkisi artarak giriyor. İyi ki umudumuzu büyüten siz aydın, sınıfsal bilinci almış eğitimci arkadaşlarımız var. 5 Ekim Dünya öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Bizler eğitim ve diğer alanlarda yaşanan sorunların bu iktidar eliyle çözülmeyeceğini zaten söylüyorduk.  Medrese özlemi ile yanıp tutuşan adamlara gel şu eğitimi yönet denirse olacağı budur. Modernleşme çabasındaki bir toplumun yönetimini gerici, tutucu siyasal partiden beklemek yanlıştır.

Ülke iyi yönetilmiyor. Gelir getiren tüm kaynaklar satıldı. Hakkını arayanlara polis copu, biber gazı ile saldırıyorlar. Çiftçisine hakaret ediyorlar. Askeri ücretliye 800 tl fazla görülüyor. Üstüne birde hesap kitap dersi veriyorlar. Ne giyeceğimizi, ne içeceğimiz belirliyorlar.  Bir tek yoksulluğumuz onları ilgilendirmiyor. Kendi maaşlarını bir gecede askeri ücretin 15-20 katı yapanlar. Birde çıkıp hak hukuk adaletten bahsediyorlar.

İktidara gelirken, din vicdan özgürlüğü, insan hakları, demokrasi diyerek geldiler. O zaman devlete ait fabrikalar vardı. Ormanlarımız, toprağımız, suyumuz vardı. Şimdi fabrikalar kapatıldı. Ormanlarımız sularımız satıldı. Çalışanlar işsiz, aç , ellerinde de bir tek din kaldı.

Bu ülkede açlıktan çocuklar ölüyor. Bir ilin vali yardımcısının yetkilendirdiği kişi, Suriye deki cetelere13 koli para taşıdığı anlaşılıyor. Devletin örtülü ödenek diye adlandırılan kasasından, son 8 ay içinde 873 milyon tl çekiliyor. Ne yapıldığı konusunda kimse hesap vermiyor.

Ne zaman öğrenciler parasız eğitim istedi, işçiler, emekçiler haklarını talep etti, onların sesini kısmak için, faşizan baskıcı yasalar, torbayla çıkarılıyor. İşte bunların yönetim anlayışı, demokrasi diye diye krallıklarını ilan ettiler. Mutlaka bunlara dur denilmelidir.

İleri demokrasileri ODTÜ duvarlarına çarptı. Gezi eylemleri ile başlayan süreç korkularını artırıyor. Fiyakaları bozuldu.Korkudan toma, biber gazı, polis copuna sarıldılar. Bunlar kaybetme korkularıdır. Korksunlar. Bu topraklarda ABD dayımdır diye efelenmek kime söker.Gezi, Açlıkla, yoksullukla terbiye edilmek istenen, örselenen, incinen halkın onur isyanıdır.

Gezi de demokratik hakkını kullananları, öldüresiye dövdüler. Öldürdükleri, kör ettikleri insanlara üzülecekleri yerde, kaldırım taşları, kırılan fayanslar için dava acılıyor. Eczacılara neden ilaç verdin, doktorlara yaralıları neden muayene ettin, avukatlara da niçin savundun diye soruşturma acılıyor. Bunlar faşizm koşulların da yaşanır.  Bunun sorumlusu olan AKP. Birde çıkıp dünyaya demokratlık taslıyor.

Ülke AKP eliyle  savaş bataklığına sürükleniyor.Emperyalist gücün taşeronluğunu yapan AKP in Suriye?de mezhep çatışması, savaş kışkırtıcılığı yapmaları kaygı veriyor. Savaş tezkeresini TBMM den geçirdiler.Suriye de Savaşmaya can atıyorlar. Ülkenin her yanını NATO askerleri ,ölüm füzeleri ile doldurdular.Savaşın cephe ülkesi haline geldik.Komşuları ile savaş istemek nasıl bir insanlık hali, Savaş zalimleri besler. Savaş için değil Barış için akıl kullanılmalıdır.

Değerli arkadaşlar, AKP sermaye güçlerinin ihtiyacı için var edildi,emekçi güçler gönderecek. Hiçbir kuvvet hiçbir baskı, sokağın adalet ve özgürlük talebini susturamaz. Direnişlerin ışığında devrimci görevler sizlere düşüyor.

Tekrar güçlü gelirse, ne işçi sınıfı, ne sol, ne özgürlük, ne demokrasi olacaktır. Bunun için her birimizin yüreğini ortaya koyup, bu kapitalist sömürü sistemine, bu gerici dinci, faşizme karşı, mücadelede bende varım demesi gerekiyor. Yaşanılabilir, demokratik,çağdaş bir ülke için  mücadele eden direnen, siz arkadaşlarımı saygı ile selamlıyorum” dedi.

Yemek; yerel sanatçı, bağlama üstadı Ali Koyu’nun yaptığı müzik eşliğinde danslar ve eğlenceyle geç saatlere kadar devam etti .haber012haber001haber0021haber0033

haber0041haber0051haber0061haber007haber008haber009haber010haber011haber013haber014haber015haber016haber017haber018

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Doğan Yorumu:

    Tam da oynamanın, halay çekmenin zamanıydı… Kutluyorum öğretmen arkadaşları…. Direnerek olmadı, belki oynayarak kazanırız haklarımızı….. Belki bu da bir yöntemdir ya da oynarız ağlanacak halimize…

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.