GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Özuğur, CHP’den aday adayı

16 Ağustos 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

xptrasmkb012Endüstri ve Bilgisayar Mühendisi Özgür Özuğur, CHP?den Anamur Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Özuğur, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

?Büyük bir aşk ve tutkuyla bağlı olduğum Anamur’a yine aynı şevk ve coşkuyla hizmet etmek, hep birlikte kentimizi ve halkımızı hak ettiği yerlere taşımak, Anamur’un ruhundaki dinamizmi ve gücü harekete geçirmek için Anamur Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olduğumu sizlerin bilgisine sunmak istiyorum.

Ben Kimim ?

1973 yılında Anamur Göçmenler Mahallesi’nde asker bir baba ve öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimlerimi üstün başarılarla Anamur’da tamamladıktan sonra sırasıyla ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden lisans, ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden master derecelerini aldım. Halen, Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü Harekat Araştırması Anabilimdalı’nda doktora çalışmalarımı yürütmekteyim.

Özellikle, Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik, Askeri Haberleşme ve Silah Sistemleri, AR-GE Yönetimi,  Proje Yönetimi ve Sistem Mühendisliği gibi alanlarda uluslararası düzeyde 18 yıllık yoğun bir bilgi ve deneyim sahibiyim. Türk Savunma Sanayi’nde geçen profesyonel iş hayatımı sırasıyla ASELSAN A.Ş., TÜBİTAK-Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) ve son olarak halen çalışmakta olduğum HAVELSAN A.Ş. olmak üzere ileri teknoloji askeri projeler oluşturmaktadır. Birçok NATO toplantısı ve uluslararası çalışmalarda ülkemizi başarıyla temsil ettim. Ayrıca birçok kritik ve gizli askeri teknolojilerin milli olarak geliştirilmesinde önemli ve öncü görevlerde bulundum.

Evli ve iki çocuk babasıyım.

Özetle, 40 yaşında genç bir siyasetçi adayı olarak 40 yıldır Anamur’luyum. Anamur’da doğdum ve  büyüdüm fakat iş hayatım nedeniyle yaşadığım yer Ankara’dır. Ancak benim için ne doğduğum ne de doyduğum yer vatandır. Benim için vatan ölmek istediğim yerdir. O yer ise benim için Anamur’dur.

Niçin Siyaset ?

Siyaset, bir bilim dalı ve halka hizmet aracıdır. Ülkemizde ise siyaset maalesef bir hizmet ve çözüm üretme aracı olmaktan çıkıp belli bir grup ya da güç odaklarının tekelinde halkın ve kaynakların sömürüldüğü bir rant aracına dönüştürülmüş durumdadır. Bu kısır döngüden ve süreçten Anamur da nasibini almaktadır.

Sade bir vatandaş gözüyle uzun yıllardır Anamur’u hep birlikte gözlüyoruz. Dünya değişti, Türkiye değişiyor, Anamur değişmiyor. Anamur çağını yakalayamadı. Bereket hilalinin ve Akdeniz medeniyetlerinin merkezindeki Anamur zamanla hiçbir vizyonu ve hedefi olmayan, günün zor kotarıldığı, zamanının gerisinde kalmış bir ilçe konumuna gerilemiştir.

Böyle gelmiş ancak böyle gitmemelidir. Çözüm, yine Anamur’un derinliklerinde  saklıdır. Bu gidişatı Anamur’un en büyük serveti olan yüksek seciyeli, çalışkan ve sıcak insanlarıyla değiştirmek ve Anamur’a çağ atlatmak mümkündür. Bu dinamikleri harekete geçirerek hep birlikte kurduğumuz hayalleri her birlikte başarmak için evrensel ve çağdaş değerler ışığında akılcı ve bilimsel yöntemlerle siyaseti harmanlayıp Anamur için var gücümüzle çalışmak, çalışmak ve çok çalışmak için emrinize amadeyim.

Nasıl bir Siyaset ?

Bu soruya cevap vermeden önce bir süredir sanal ortamda yüreği Anamur için çarpanların Anamur siyasetinin nabzını tuttuğu,  tartıştığı, çözümler ürettiği ‘Anamur Açık Siyaset Platformu’ ndan bahsetmek gerekir.

İçinde Anamur’un siyasi aktörlerinin yanı sıra toplumun her kesiminden üyesi bulunan ve şu an toplamda 672 üyesi bulunan bu platformun kurucusu ve yöneticisiyim. Konu ve tartışmalarımızın odağı Anamur, yani Türkiye Siyaseti’ni bu platformun kapsamı dışında tuttuk. Her türlü fikir, görüş ve partiye açık olan grubumuzda Anamur’la ilgili birçok hususu masaya yatırma ve paylaşma şansı yakaladık.

Bir yıla yakın bir süredir bu platformda yazıp, çizenlerden birisiyim. Nasıl bir belediyecilik öngördüğümü buradaki yazılarımdan çıkarmak mümkün. Bu konuda uzun ve detaylı bilgileri sonraki yazılarımda aktarmaya çalışacağım.

Saygılarımla.?

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.