Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Eğitim-Sen yürüyüş yaptı

06 Haziran 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Sendikal hakları için greve başlayan Eğitim Sen, SES ve BES üyeleri, eski Cumhuriyet meydanında protesto gösterisi yaptı.

Eğitim Sen binasında toplanan sendika üyeleri, meydana kadar sloganlar atarak yürüyüş yaptı.  Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Bakır, burada yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkında polisin uyguladığı şiddetin tepkiye neden olduğunu ve tüm ülkeye yayıldığını belirterek, ?İnsanlarla alay edilmesi, onların bir kalıba sokulmak istenmesi, yaşam tarzlarına müdahale edilmesi, buna polisin uyguladığı şiddet, hükumetin polisten yana sergilediği tavır da eklenince insanların tahammül sınırları zorlanmıştır. Bu kapitalist sömürü sistemine olan tepkidir? dedi.

Yeni düzenlemeler yasalaşırsa kamuda yönetici olmak için, gericilik ve yandaşlığın temel ölçü olacağını öne süren Bakır, şunları söyledi:

?AKP torba yasa ile kendi hükumet memurunu yaratıyor. 657 sayılı yasaya bir madde eklenerek üst unvanlı kadrolara yapılacak atamalarda, müdür, il müdürü, daire başkanı kadroları için hizmet süresi 5 yıla indiriliyor. Kıdem, kariyer ve liyakat ilkeleri yok sayılacak. AKP’nin bu son torba yasasında, işe göre personel değil, yandaşa göre iş, yandaşa göre mevki vardır.

Adalet, İç işleri ve dış işleri bakanlığı gibi kurumlardaki üst düzey kadrolara meslek mensubu olmayanlar atanabilecek. Adalet bakanlığına bağlı müdürlüklerin büyük bir bölümüne, hukuk fakültesi mezunu olma, hâkim savcı olama, hizmet süresi şartı kaldırılıyor. İlahiyat fakültesi mezunu olanlar da atanabilecek. Bu önemli görevlere atanmak için tek ölçü, AKP yandaşlığıdır. Kamuda yıllarca hizmet eden gerekli, şart ve nitelikleri taşıyanların başına yandaş tüccar takımı amir olarak atanacaktır. Bunun adı kamu hizmeti ile yandaş yaratmaktır.?

Tehlikenin kapıda olduğuna vurgu yapan Bakır, ?Ya işimize, güvencemize göz koyanlara karşı geleceğimize sahip çıkarak örgütlü mücadeleyi yükselteceğiz ya da AKP’ ye biat eden hükumet memurluğu ile güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın gönüllü kulları olacağız? diye konuştu.

Bakır, bu yasaları mecliste yapanlara yüksek maaş, sağlık, barınma, trafikte geçiş üstünlüğüne kadar bin bir türlü ayrıcalık sağlandığına dikkat çekerek, ?Asgari ücretli 800 lira alırken vekiller 18 bin lira alıyor. 2 yıl milletvekilliği yapan milletvekilliğinden emekli oluyor. İşçi ise mezarda emekli. Emekçilerden gasp edilen haklar, vekile, patrona saltanat olarak sunuluyor? şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda herkesi örgütlü mücadeleye çağıran Bakır, ?AKP iktidarını uyarıyoruz. Halkın sabrını daha fazla sınamayın. Bunu yapmaya devem ederseniz. Bu halkın alın teriyle kurduğunuz saraylarınızdan çıkamazsınız? dedi.

Konuşmalar ve atılan sloganların ardından gösteri tamamlanırken, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.egitim-sen001egitim-sen002egitim-sen003egitim-sen004egitim-sen005egitim-sen006egitim-sen007egitim-sen008egitim-sen009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.