POLİTİKA Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Hem AK Parti’ye hem de CHP’ye üye olanların üyeliği düştü…

21 Kasım 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

58dlf4ml0001Mersin’de hem CHP’de hem de AK Parti’de üye kaydı bulunan bin 381 kişinin üyeliği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından her iki partiden de düşürüldü.
CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Türkiye genelinde hem CHP’ye hem AK Parti’ye üye olanların isimlerinin yer aldığı listede, Mersin’den de bin 381 kişinin yer aldığını belirterek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazı göndererek Siyasi Partiler Kanunu’nun 6. maddesinin 2. fıkrasındaki ‘Kimse aynı zamanda birden fazla partinin üyesi olamaz. Aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır’ hükmünden yola çıkarak, bin 381 kişinin kaydının düşürdüğünü söyledi.
Akar, “Listeyi ilçelere göre ayırarak ilçe başkanlıklarımıza gönderdik. İlçe başkanlarımız ilgili şahıslarla irtibat kurarak hangi partiye kaydolduklarını net olarak söyleyecekler” dedi.
Akar, normalde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının kişilere ’siz hangi partiyi tercih ediyorsunuz’ diye sorması gerektiğini, geçmişte de kişilere sorulduğunu belirterek, bu yapılmadan direk olarak bu kişilerin partilerden üyeliklerinin düşürülmesini doğru bulmadıklarını da vurguladı.
ANAMUR’DA YAKLAŞIK 30 KİŞİ VAR
CHP Anamur İlçe Başkanı Nevin Özel de İl Başkanlığı’ndan kendilerine gönderilen listede 30 civarında ismin bulunduğunu belirterek, bu kişilerle görüşmelere başladıklarını belirtti.
Özel, bütün isimlere tek tek ulaşarak konuyu netleştireceklerini ifade ederek, daha sonra üyelerin kaydını yenileyebileceklerini kaydetti. Özel, çalışmayı tamamladıktan sonra CHP Genel Başkanlığı’nın tavrına göre hareket edeceklerini de kaydetti.
AK PARTİ İLÇE BAŞKANI AHMET YILDIRIM
AK Parti Anamur İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım ise bir kişinin iki partiye birden üye olamayacağını, üyeliği düşürülen kişilerin sadece bir siyasi partiye kayıt yaptırabileceklerini söyledi.
Yıldırım, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararının AK Parti Genel Merkezi’ne ulaşmış olabileceğini, kendilerine ise Genel Merkez’den bir yazı ulaşmadığını ifade ederek, Genel Merkez’in yazı uyarınca internet üzerinden sistemde gerekli işlemleri yapacağını kaydetti.
Yıldırım, üyelik bilgilerine internet üzerinden ulaştıklarını belirterek, “Üyeliği düşürülen vatandaşların kim olduklarını şu anda bilmiyorum. Ama bu durumda olan vatandaşlarımız TC kimlik numaraları ile bize başvururlarsa sisteme girerek üyelik durumları hakkında bilgi verebiliriz” diye konuştu.
Yıldırım, ilçe başkanlığı olarak üye kaydı yaptıklarını ancak, üyelik iptali yetkilerinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.