GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Emniyet madde bağımlılığına karşı aileleri uyarıyor

16 Kasım 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

58dkpnf4008Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği, madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında aileleri uyarmak amacıyla anne ve babalara tavsiyelerin yer aldığı bir broşür hazırladı.
Emniyetten yapılan açıklamada, insanın çevresi ile uyum içinde yaşayabilmesinin akıl ve zihin sağlığı ile mümkün olacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
?Akıl ve zihnin en büyük düşmanı olan madde bağımlılığı insanın uyum gücünü zaafa ve iflasa götürmekle onu aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak, yalnızlığa, bunalıma ve hemen ardından da sorumsuz bir hayata mahkum eder. Bağımlıyı yaşayan bir ölü haline getirir. Madde bağımlılığının aile hayatına ve özellikle çocuklara verdiği zararlar ifadelere sığdırılamaz.?
Ailelere tavsiyelerin yer aldığı broşürde ise gençlerin madde kullanmaya başlamasını önlemede anne - baba ile ilişkinin önemli etkisi bulunduğuna dikkat çekilerek, çocukları ile kuvvetli sevgi ilişkisi olan, doğru ve yanlışı öğreten, davranışlarına yönelik kurallar koyan ve çocuklarını gerçekten dinleyen anne-babaların, çocuklarının uygun bir aile ortamında yetişmesini sağladığı vurgulandı.
Anne ve babanın çocuğunun sorunlarını dinleyip çözümü için üzerine gitmesi gerektiği, aksi takdirde çocuğun yalnızlığa ve kötü niyetli arkadaş grubuna sürüklenebileceği ifade edilen broşürde, anne-babaların, madde bağımlılığına yakalanmış kişilere nasıl yaklaşılacağı hususunda bilgi alması ve problemin çözümü için uzmanlara danışması gerektiği kaydedildi.
Broşürde, gençleri madde kullanmaya iten en önemli sebebin “merak” olduğunun altı çizilerek şunlar kaydedildi:
?Arkadaş çevresi ile madde kullanmaya özendiren haber, müzik, film ve reklâmlar da konuyu daha cazip hâle getirmektedir. Bu sebeple madde kullanmaya özendiren her türlü yazılı ve sözlü unsurdan uzak durulmalıdır. Anne-babalar çocuklarına doğru-yanlışı, sorumluluklarının gelişmesini, kendilerine zarar verici davranışlardan korumalarını öğretmelidir.?
Anne-babaların çocuklarının davranışlarındaki değişikliklerin farkında olması gerektiğine dikkat çekilen broşürde, İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Büro Amirliği  ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği?nin madde bağımlılığı konusunda her zaman ailelerin yanında olduğu belirtilerek, ailelerin hiç çekinmeden konu ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü?ne müracaatta bulunabilecekleri kaydedildi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.