Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası başladı

08 Mayıs 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur’da Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Cumhuriyet meydanında açılış töreni düzenlendi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Komiser Yardımcısı İbrahim Kayalı, törende yaptığı konuşmada, 21 bin araç, 22 bin 200 ehliyetli sürücünün bulunduğu Anamur’da geçtiğimiz yıl 515 trafik kazası meydana geldiğini belirterek, ”Bu kazalarda 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 442 vatandaşımız yaralanmıştır. 2 milyon 124 bin 680 lira maddi hasar meydana gelmiştir. Araç sayısının artmasına paralel olarak geçtiğimiz yıl trafik kazaları yüzde 24, yaralı sayısı da yüzde 30 artmıştır? dedi.
2011 yılında trafik güvenliğinin sağlanması için polis ve jandarmanın sorumluluk alanlarında 92 bin araç kontrolü yapıldığını ifade eden Kayalı, şu bilgileri verdi:
?Bu kontrollerde kusurları bulunan 7 bin 500 aracın sürücüsüne 1 milyon 156 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Sürücü belgesi olmayan 650 kişi savcılığa sevk edilmiş, eksikleri bulunan 1150 araç trafikten men edilmiştir. Ayrıca alkollü araç kullanma, 100 ceza puanını doldurma veya mahkeme kararı gibi nedenlerle 200 sürücünün ehliyetine geçici olarak el konulmuştur.?
Türkiye?de son 10 yılda trafik kazalarında 47 bin 181 kişinin öldüğünü, 1 milyon 271 bin kişinin yaralandığını anlatan Kayalı, şunları söyledi:
?Ülkemiz trafik güvenliği konusunda gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında pekte iyi bir konumda bulunmamaktadır. Hepimiz yaya veya sürücü olarak trafikte yer almaktayız. Amacımız trafik güvenliği konusunda toplumu bilinçlendirerek, yaya ve sürücü olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek ve bu olumsuz tabloyu en aza indirgemektir. Lütfen trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.”
Törende, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Dilan Köroğlu, Selime Çam, Ogün Kadiroğulları, Kardelen Kılıç, Havva Uyar, Nevin Baki, Elif Fidan, Gökçe Akdağ ve Ezgi Dilan Yıldırım?a çeşitli hediyeler verildi. Ardından, trafik ile ilgili materyallerin bulunduğu stantlar gezildi. Trafik polisleri ve Jandarma Trafik görevlileri, stantları gezenlere broşür, şapka, kalem ve çeşitli materyaller verdi.
Törene, Kaymakam Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ekrem Kesikbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, Çarıklar Belediye Başkanı Duran Altundiş, Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.