GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

CHP İlçe Kongresi 6 mayısta

21 Nisan 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

CHP Anamur Olağan İlçe Kongresi, 6 mayıs pazar günü Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin de katılımıyla yapılacak. İlçe Başkanı Gökçin Yalçın, yönetim kurulu olarak aday olduklarını açıklarken, Dr. Nevin Özel’in de adaylığını gelecek hafta açıklaması bekleniyor.
CHP İlçe Başkanı Gökçin Yalçın, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti’ni CHP’nin kurduğunu, koruyacak olanın da CHP olacağını belirterek, “Ülkemizde yaşanan AKP zulmünün, geleceğimizi karartacağından endişe duyduğumuz, uykularımızı kaçıran olumsuzlukların tek çözüm yeri CHP’dir” dedi.
6 Mayıs pazar günü Kaplan Düğün salonunda yapılacak kongreye CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Mersin milletvekilleri, il yönetimi ve komşu ilçe yöneticilerinin katılacağını belirten Yalçın, “İlçe kongremiz, delege seçimlerinde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde, CHP’ye yakışır bir şölen havasında geçecek ve delegelerimiz özgür iradeleri ile seçimlerini yapacaklardır” dedi. Geçtiğimiz CHP kurultayında kabul edilen yeni parti tüzüğüne göre yönetimi kurulu üye sayısının arttırıldığını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:
“Yeni düzenlemeye göre, ilçe kongremizde, 15 asil, 15 yedek yönetim kurulu üyesi ve 27 il delegesi seçilecek. Başkan adaylığı da delegelerin yüzde 10′unun teklifi ile gerçekleşecek. Blok liste ise kongre delegelerinin yüzde 10′unun teklifi ile oluşturulabilecek. Blok listeler ile seçim yapılması için de salonda oylama yapılacak ve salt çoğunluğun kabul oyu gerekecek.”
Bu düzenleme gereğince yönetime en az 5 kadın üye ve bir genç üye alınmasının zorunlu olacağını vurgulayan Yalçın, “Yönetim kurulumuz, aramıza katılacak yeni ve herkes tarafından kabul görecek isimlerle daha dinamik bir yapıya kavuşacaktır. Ülkemiz ve Anamurumuz için hedefimiz olan iktidar ve yerel yönetim yarışında başarıyı yakalayacaktır” diye konuştu.
Delegelerin kongrede CHP ilkeleri doğrultusunda CHP’ye yakışır tavır ve davranışlarla partinin büyümesine ve toplumsal yapılanmaya büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Yalçın, “Kongrenin partimiz, ilçemiz ve ülkemize yararlar getirmesini diler, partililerimize ve hemşehrilerimize saygı ve sevgilerimizi sunarız” diye konuştu.
Yalçın, konuşmasının sonunda kendisinin İlçe Başkanlığına aday olduğunu belirtirken, 9 yönetim kurulu üyesinin de yeniden aday olduğunu söyledi. Yönetim kurulunun 15′e tamamlanması için gereken 6 adayın da henüz belirlenmediğini kaydetti.
NEVİN ÖZEL’DEN ADAYLIK SİNYALI
Kongre öncesi adaylığı gündeme gelen Dr. Nevin Özel de adaylık sinyali verdi.
Köy ziyaretlerini sürdüren Dr. Özel, “Çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda bir açıklama yapmak için kongre tarihinin belli olmasını bekledik. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta bir basın açıklaması yapacağız” diye konuştu.rbsjznlg006

rbsjznlg005

Yapılan Yorumlar:2 Adet

  1. mehmet Yorumu:

    Yönetim olarak Muharrem İnce’nin Anamur Kongresi’ne katılımının sağlanması büyük bir başarıdır.Bazıları Antalya da fotoğraf çektirip Genel Başkan yardımcısını getireceğini söylemişti.Bu sözünün arkasında durmasını da istiyoruz.Söz ağızdan bir kere çıkar…

  2. mehmetcsn Yorumu:

    Yönetim olarak Muharrem İnce’nin Anamur Kongresi’ne katılımının sağlanması büyük bir başarıdır.Bazıları Antalya da fotoğraf çektirip Genel Başkan yardımcısını getireceğini söylemişti.Bu sözünün arkasında durmasını da istiyoruz.Söz ağızdan bir kere çıkar…

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.