Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Dijital sayaca 25 ton su bedava

06 Ocak 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

phgfekl007Anamur Belediye Meclisi, konutlar haricinde kullanılan mekanik su sayaçlarının dijital sayaçlarla değiştirilmesini zorunlu hale getirdi. Uygulamaya teşvik için dijital saat taktıran abonelere ücretsiz 25 ton su verilecek.
Anamur Belediye Meclisi, konutlar haricinde kullanılan mekanik su sayaçlarının dijital sayaçlarla değiştirilmesini zorunlu hale getirdi. Karta yüklenen ücret kadar su kullanmaya imkan veren uygulamaya teşvik için dijital saat taktıran abonelere ücretsiz 25 ton su verilecek.
Anamur Belediye Meclisi 2012?nin ilk toplantısını dün Başkan Mehmet Türe başkanlığında gerçekleştirdi.
Daha sonra, ön ödemeli kartlı elektronik su sayacı sistemine geçilmesi için işlemleri yürütecek olan belediye encümenine yetki verilmesi maddesi görüşüldü.
Belediye Başkanı Mehmet Türe, madde ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, içme suyu abonelerinin halen mekanik sayaçlar kullandığını belirterek, su tasarrufu sağlamak, kayıp ve kaçakları asgariye indirmek, belediyeye yansıyan ev sahibi kiracı sorunlarını önlemek, kırtasiye ve personel giderini düşürmek ve su tahsilatı gelirlerini arttırmak amacıyla yeni sisteme geçileceğini söyledi.
Türe, alınacak kararla, kamu kurum ve kuruluşları, sorunlu aboneler, kaçak su kullandığı tespit edilenler, 4 dönem üst üste su borcunu ödemeyenler, inşaat aboneleri, petrol istasyonları, oteller ve pansiyonlar ile yeni iskan alacak konut ve işyerlerine dijital saat kullanma zorunluluğu getirileceğini kaydetti.
Toplantıda, dijital sayaç kullanımını teşvik için bu sisteme geçen abonelere ücretsiz 25 ton su verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Daha sonra tamamı oylanan madde oybirliği ile kabul edildi.
DİJİTAL SAYAÇLAR NASIL ÇALIŞACAK?
Edinilen bilgiye göre, dijital saatler belediyenin anlaştığı firmalar tarafından kurulum ücreti dahil piyasada yaklaşık 200 liraya satılacak ve bu firmalar 24 saat servis hizmeti sağlayacak. Sayaç sahipleri belediyedeki sisteme kaydını yaptırarak cihazın yanında verilen karta istediği miktarda ücret yükletecek. Kartı cihaza okutarak yüklettiği ücret kadar su kullanabilecek. Yüklenen ücret bittiğinde cihaz sahibine sistem tarafından uyarı mesajı gönderilecek ve ek 3 günlük süre verilecek. 3 gün içerisinde yeni ücret yüklenmezse sistem otomatik olarak kapanacak ve abonenin suyu kesilecek.
Dijital saatler, su kaçağı, boru patlaması gibi durumları aboneye haber verecek. Ayrıca cihaza herhangi bir müdahalede bulunulduğu takdirde otomatik olarak sisteme aktarılacak ve abone hakkında yasal işlem yapılacak.
DİĞER KARARLAR
Toplantıda ayrıca, Denetim Komisyonu üyeleri de seçildi. Kapalı oylama ile yapılan seçimde, Namık Ünverdi, Latif Özdemir, Ahmet Öğür, Ayhan Güven ve İbrahim Ertan komisyon üyeliğine seçildiler. Yeni Cumhuriyet Meydanı?ndaki kafenin 3 yıldan fazla piyasaya kiralanması konusunda da belediye encümenine yetki verildi.
Toplantı, komisyonlara havale edilen maddelerin görüşülmesi için 10 Ocak 2012 salı gününde ikinci oturum yapılmak üzere sona erdi.phgfekl006

phgfekl009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.