GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kaymakam Gültekin açıkladı: “Anamur’da vaka sayısı 5”

01 Temmuz 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

1-temmuz-2020001Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, ilçede 5 kişide Coronavirus vakası tespit edildiğini belirterek, 42 kişinin gözlem altına alındığını, filyasyon çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Gültekin, öğretmenevinde basına yaptığı açıklamada, ilçede 5 coronavirus vakası tespit edildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“İlçemizde 4 kişilik bir aile ile bir vatandaşımızda vaka tespit ettik. Gaziantep’e cenazeye giden bir vatandaşta Anamur’a döndükten sonra Coronvirus tespit edildi ve ailesiyle birlikte toplam 4 kişi Mersin’de tedavi altına alındı. Bu aileyle ilgili Sağlık bakanlığımızın istediği filyasyon çalışmasını tamamladık. Şu ana kadar pozitif vaka tespitimiz yok. Ama tedbirlerimiz var. Bakanlığımızın istediği o gözlem süresini takip ediyoruz. Ayrıca bir vatandaşımızda daha vaka tepsit ettik. Onun da tedavisine Mersin’de başlandı. Temas ettiği kişilerle ilgili filyasyon çalışması başladı. 4 kişilik ailenin temas ettiği Anamur’da 42 kişi tespit ettik. Bunun 12 tanesi sağlık personeli, 30 tanesi de vatandaşlarımız. 12 sağlık personelimizin testleri yapıldı ve virüs taşımadıkları görüldü. 30 vatandaşımızda da herhangi bir belirti yok ve izlemeye devam ediyoruz. Diğer bir vatandaşımızla ilgili de filyasyon çalışmaları devam ediyor.”

Sağlık Bakanlığı’nın istediği tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Gültekin, “Bakanlığımızın istediği tüm tedbirleri aldık ve bu tedbirleri her an yeni vaka olacakmış gibi uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın mesafe, maske kullanımı ve hijyene özen göstermelerini istiyoruz. Özellikle düğün, camiler, pazar yerleri ve diğer kapalı alanlar ile herhangi bir mecburiyet olmamasına rağmen açık alanda da maske kullanımı ve sosyal mesafeye uyma konularında vatandaşlarımıza çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Gültekin, vatandaşların sosyal medyadaki yanlış bilgilere itibar etmemelerini isteyerek, “Bizim görevimiz vatandaşlarımızın sağlığını ve huzurunu korumaktır. Gelişmelerle ilgili en doğru bilgileri de vatandaşlarımızla şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cem Adil de yeni tespit vaka edilen vatandaşın eşi ve oğlunun da hastanede gözlem altına alındığını belirterek, “Vatandaşımızın temas etmiş olabileceği kişileri tespit edebilmek için her türlü algoritmayı uyguluyoruz. İki ekibimiz bu çalışmayı yapıyor” dedi.

Dr. Cem Adil, İskele’deki aile sağlığı merkezinde gerekli testlerin yapıldığını ve bir sorun olmadığını vurgulayarak, vatandaşların bu merkeze rahatlıkla giderek hizmet alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.