GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Tuna, “Ulaşılabilen Belediye Başkanıyım”.

17 Mart 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Tekstil çalışanlarıyla bir araya geldi.

Tekstil çalışanlarıyla üretime ve istihdama yönelik projelerini paylaşan Başkan Tuna; belediyeciliğin sadece rutin hizmetlerden ibaret olmadığına dikkat çekerek; “Belediyecilik, insanların acısında, sevincinde yanında ve ulaşılabilir olmaktır. Bizde mesai kavramı yok. 24 saat telefonumuz açık. İnsanlarımızın acısını paylaşıyor, mutluluğuna ve sevincine ortak oluyoruz. Bu nedenle insanlarımıza çok yakınız” dedi
Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin Serbest Bölge’de ve Toroslar İlçesinde faaliyet gösteren tekstil firmalarını ziyaret ederek, firma sahipleri ve tekstil çalışanlarıyla görüştü.
Başkan Hamit Tuna’ya ziyaretlerinde; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak ve Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz da eşlik etti.
Tekstil çalışanlarının yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Hamit Tuna; “2004 yılında Toroslar’da göreve başladığımızda hasımları hısım yapacağız dedik ve bu sloganı kullanan tek belediye başkanıyım. Bunu sadece söylemde değil eyleme de dökerek hizmette adaletsizlik hiç yapmadık. Bu tarzımızı ve vizyonumuzu Kentimiz genelinde devam ettireceğiz. Cumhur İtitfakı’nın zaten özü de budur” dedi.
“Biz, istihdama nasıl değer katacağımızı biliyoruz” diyen Başkan Hamit Tuna; “15 yıl Belediye Başkanlığı yaptığımız Toroslar’da fiziki mekânların yaşam kalitesini arttırmakla kalmadık. Türkiye’de örnek olan TORTEK (Toroslar Teknik ve Eğitim Kursları) projesini ortaya koyduk.34 branşta 21 bin insanımıza mesleki eğitim verdik. Rol model seçilen projeleri hayata geçirdik. Bu manada Toroslar bölgemizde çok sayıda tekstil atölyesi açıldı. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda istihdama daha da değer katacağız. Bu işletmelerimizin büyümeleri noktasında Yalınayak ve otoban bağlantı yolu arasındaki kısmı konut dışı kentsel çalışma alanı yapacağız. Konut altlarında olan küçük işletmeleri o bölgeye taşıyacağız. Dünyada da sanayinin gelişmesi böyle olur. Biz bu işleri biliyoruz. Tecrübemiz, bilgi birikimimiz ve pratik olan yanımızla bu kente değer katacağız. Kendimizde o özgüveni de buluyoruz” dedi.
Cumhur İttifakı’nın Mersin için önemini anlatarak, çalışanlardan sandığa gitmelerini ve doğru karar vermelerini isteyen Başkan Tuna; “Bir Belediye Başkanının da istenen özellikle ulaşılabilir olmasıdır. Bizim iki telefonumuz da hep açıktır. Toroslarımızda yaşayan hemen hemen herkeste vardır numaramız. Herkes bize ulaşır.31 Mart’ta herkesten sandığa gitmesini istiyoruz. Yerel yönetimler çok önemli. Beş yılda gelen bu şansı iyi değerlendirin. Çünkü Mersin, Allah’ın bütün güzelliklerini içerisinde barındıran bir kent. Bize yetki verirseniz inşallah hükümetimizi de arkamıza alarak kentimizi en hızlı bir şekilde yatırımla buluştururuz. Üreten yapılara önem veriyoruz. Çünkü üreten ekonomiyle bu ülkeyi kalkındıracağız. İnşallah bu kentte huzur ve güveni, birlik ve beraberliği hep birlikte sağlayacağız. İnşallah 13 İlçemizi ve Büyükşehir’i zaferle sonuçlandıracağız” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan da tekstil çalışanlarından Cumhur İttifakı’na desteklerini istedi.
Elvan; “Biz öncelikli olarak neyi istiyoruz. Evimizde, mahallemizde, ilçemizde huzurumuz olsun ve sağlıklı olalım istiyoruz. Çok şükür şuan huzurumuz var. Bugün huzurumuz var ama bu huzuru bozmaya çalışanlar da var. Onun için sizlerden ricam asla bu huzurun bozulmasına izin vermeyin. İkinci önemli konuda iş ve aştır. Sizler çok şükür evlerinize aş götürüyorsunuz. Ama yüzlerce işsiz kardeşlerimiz de var. Onlara iş ve aş gerek. Bu konuda iş adamlarımızla toplantı yaparak biz nasıl değiştirebilir, nasıl daha büyütülebilir ve nasıl daha iyi koşullarda hizmet verebiliriz konusunu konuştuk ve bazı kararlar da aldık. İnşallah yeni dönemde Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir’de Hamit Tuna’ya ve İlçe Belediye Başkan Adaylarımıza destek verirseniz onları sırayla hayata geçireceğiz” dedi.

16-mart-201904316-mart-201904516-mart-2019047

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.