www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Anamur’da düzenlenen bayramlaşma ve aday tanıtım toplantısına katıldı.
Elvan, ilçeye gelişinde Pullu mevkisinde İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz ve partililer tarafından kurban kesilerek karşılandı.
Konvoy eşliğinde AK Parti Anamur İlçe Başkanlığı’na gelen Elvan, burada yaptığı konuşmada, “Türkiyemizin istiklalinin, istikbalinin, itibarının gölgelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan ülküsünün yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceği mesajını veren Elvan, “Teröre büyük darbeler vurduk, vurmaya da devam ediyoruz. Şundan emin olun, terörün kökünü kazıyacağız. Bunu da yapacak olan tek bir parti vardır, o da AK Parti’dir. Bunu başka kimse yapamaz. Bu ülkeyle bir hesabı olanlar, bu milletle bir hesabı olanlar, devletimizle hesabı olanlar, ay yıldızlı bayrağımızla hesabı olanlar, şunu hiçbir zaman unutmasınlar; karşılarında güçlü bir AK Parti’yi görecekler” diye konuştu.
VAATLER
Anamur’un sorunlarına yönelik çözümleri de dile getiren Elvan, partisinin vaatlerini şöyle sıraladı:
“Erdemli’den Antlaya’ya kadar olan Anamur’dan da geçen 480 kilometrelik yolun 442 kilometresini tamamladık. Az bir yolumuz kaldı. Anıtlı ile Demirören arasındaki yolun ihalesine en kısa sürede çıkacağız. Tüm hazırlıklar yapıldı, programa aldık. Gerekli onayları da aldık. Başbakanımız da imzaladı. Şimdi sadece ihale işi kaldı. İhaleye çıkacağız hemen yapımına başlayacağız. Anıtlı ile Demirören arasında 6 tünel var. Uzunluğu 5,5 kilometreden daha fazla. Antalya Mersin yolunda toplam tünel sayısı 27. AK Parti öncesindeki 80 yıllık süreçte Türkiye’de sadece 50 kilometre tünel yapılmış. Biz bu yıl 128 kilometrelik tünel bitiriyoruz. Bizim farkımız bu.
Yine merakla beklediğiniz Anamur’u Ermenek’e bağlayan yolun güzergahını değiştirip biraz daha doğudan daha kolay bir güzergahtan geçireceğiz. Anamur’dan Ermenek’e bir saatte ulaşacaksınız. Ermenek’ten de Bucakkışla üzerinden Karaman’a giden çok eski bir yolumuz var. O yolun da yapımına başladık Ermenek’ten de Karaman’a bir saatte ulaşılacak. Yani Anamur’dan Karaman’a iki saatte ulaşacaksınız.
D-400′ten tarım arazilerine geçebilmek için bir cep yapılması talebiniz var. Bununla ilgili gerekli talimatlar verildi. Hemen başlıyoruz.
Anamur iskelesini komple yıkacağız. Yeni bir iskele yapıyoruz. Bunun projesini yaptık, yatırım programına alıyoruz. İnşallah 2016 yılında kazmayı vuracağız, oraya yeni bir iskele yeni bir liman yapıyoruz.
Bununla yetinmiyoruz. Muzun başkenti Anamur. Arkadaşlarımız bize dedi ki; ‘Biz muzu üretiyoruz ama muzu ihraç etmek için taaa Mersin’e götürüyoruz. Doğru mu. Evet. Burada Anamur’da bir gümrük müdürlüğü kuruyoruz, ihracatınızı artık buradan yapacaksınız. Bununla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanımızla konuştum. Vali Bey’den yazıyı istedi. Gümrük Müdürlüğü kurulması için işlemi derhal pazartesi başlatıyoruz.
Anamur’da kapalı devre sulama sisteminin hayata geçirilmesi için bakanımızla görüştüm. Hemen ihaleye çıkıyoruz, yapımına da başlıyoruz.
Alaköprü Barajı’nın yapımından sonra taşınan Akine, Sarıağaç ve Ormancıklı hemşehrilerimize tarım arazisi tahsis edilmesi için bir çalışma başlatıldı. Bunun da ben takipçisi olacağım. İnşallah bu hemşehrilerimize tarım arazilerini Allah’ın izniyle tahsis edeceğiz.
Muz üreticilerimizi ithalattan koruyacağız ve gereken her türlü desteği vereceğiz.
Serasını yenilemek isteyen üreticilerimize sıfır faizli kredi vereceğiz. Hiç faiz almadan sizlere kredi vereceğiz.
Seralarda kullanılan elektriği ödeme şeklini değiştiriyoruz. Ticarethane olarak geçen abonelik yerine sulama suyunda ödenen fiyat neyse ondan ödeme yapacaksanız. Dolayısıyla seradaki faturadaki meblaj yüzde 15 düşecek.”
Mitinge AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Mustafa Muhammet Gültak, milletvekili adayları Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Alpaslan Gürgenç, Halit Çortul, Taner Boz, Nafiz Deniz, Koral Parça, ve Adem Ali Keskin ile İl Başkanı İsmail Taşpınar da katıldı.




