Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mersin-Antalya 5 saate inecek

07 Nisan 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin’i Antalya’ya bağlayacak ve ulaşım süresini 5 saate indirecek Akdeniz Sahil Yolu Projesi çalışmaları kapsamında, Mersin sınırlarında kalan 247 kilometrelik bölümün 123 kilometresinin tamamlanarak bölünmüş yol olarak trafiğe açıldığı bildirildi.
Kara Yolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, yaptığı açıklamada, tarım ve sanayinin hızla gelişmesi, büyük sanayi tesisleri ile serbest bölge ve Türkiye’nin en büyük ikinci limanının bulunması, ayrıca sahil şeridi boyunca yer alan tarihi ve turistik yerler nedeniyle Mersin-Antalya yolunda yoğun bir trafik akışı olduğunu söyledi. Yörede narenciye üretiminin yanı sıra seracılığın da yaygın olmasının Mersin-Antalya yolunun önemini bir kat daha artırdığını belirten Akyiğit, Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde çalışmalara 2003 yılında başlandığını hatırlattı.
545 TRİLYONA MALOLACAK
Akyiğit, yaklaşık 490 kilometre uzunluğundaki yolla Mersin’i Antalya’ya bağlayacak projenin, sorumluluk alanlarında bulunan Mersin-Kaledran mevkisi arasının 247 kilometre olduğunu ve bu kesimde toplam 4 bin 244 metre uzunluğunda 7 tünel yapılacağını ifade etti. Projenin maliyetinin yaklaşık 545 trilyon lira olduğunu belirten Akyiğit, bugüne kadar 123 kilometresinin bölünmüş yol olarak trafiğe açıldığını, şu ana kadar 137 trilyon lira harcama yapıldığını ifade etti.
Akyiğit, yolun 41 kilometrelik kesiminde ihaleli olarak yapım çalışmalarının devam ettiğini, kalan 63 kilometresi için de 3 ayrı ihale yapıldığını ve yakında çalışmalara başlanacağını ve projenin 2012 yılı sonunda bitirileceğini vurguladı.
TARIMA DA FAYDASI OLACAK
Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel de kentteki tarımsal üretimin çeşitliliğini ”bizde yok yok” diye nitelendirdi.
Hemen her meyve ve sebzenin üretiminin yapıldığı Mersin’in Anamur ilçesinde muz, Silifke ilçesinde çilek, Erdemli ilçesinde de limon üretiminin yoğunluk kazandığını anlatan Gökçel, şunları kaydetti:
”Bu ürünlerde Türkiye’nin önemli birer üretim merkeziyiz. Ancak bunları iç piyasada değerlendirirken, Akdeniz bandında yer alan şehirlere sunmakta zorlanıyoruz. Çünkü zorlu bir yolculuk var. Bu yüzden ürünlerimizi önce kent merkezine, oradan da ağırlıklı olarak Adana üzerinden doğuya ve kuzeye gönderiyoruz. Fakat yolun bitmesiyle hinterlandımız genişleyecek. Anamur’un muzu ve Silifke’nin çileği, kolayca Antalya taraflarına gönderilebilecek. Buna bağlı olarak da kentimizin tarımsal ürünlerine talep artacak ve üretici daha rahat bir nefes alacak.”eefstt006

eefstt009

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. sesim66 Yorumu:

    Proje çok güzel ama ne zaman bitirileceği bilgisini göremedim.İnşallah en kısa sürede insanlarımızın hizmetine sunulur.Emeği geçenlere teşekkür ederim

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.