Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Türkiye?den KKTC?ye hayat suyu

08 Mart 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

fotooo007Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp içme ve sulama suyu temin edecek Alaköprü Barajı’nın temelini atmakla ”Asrın Projesi”nin ilk halkasını hayata geçirdiklerini belirterek, ”Gerçekten muhteşem, küresel ölçekte büyük bir proje, yani Türk milletine yakışan bir projeye imza atıyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, Anamur?da Alaköprü Barajı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ”çok büyük bir hayali gerçeğe dönüştürdüklerini” vurguladı. Dünyada ilk kez denenen bir yöntemle çok uzak bir mesafeye su temini noktasında örnek bir projeye hep birlikte şahitlik yaptıklarını belirten Erdoğan, ”KKTC’nin verimli topraklarına, anavatan Türkiye’den hayat suyu götürmek pek çok hükümetin hayaliydi. Benim de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemdeki hayalimdi. Bu büyük hayali gerçeğe dönüştürmek, KKTC’nin susuzluğuna çare üretmek amacıyla kolları sıvadık” dedi.
Bu kapsamda, geçen yıl temmuz ayında hükümetler arasında anlaşma imzalayarak proje için ilk adımı attıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
”Türkiye tarafı, bugün temelini attığımız Alaköprü Barajı’nı, KKTC tarafı da Geçitköy Barajı’nı inşa edecek. Buradan KKTC’ye kadar 107 kilometrelik hat döşeyip yılda 75 milyon metreküp suyu ileteceğiz. Bu hattın yaklaşık 80 kilometresi denizin altından geçecek. 1,6 metre çapındaki borular, deniz yüzeyinin 250 metre altında, askıda duracak. Borular 500 metrede bir deniz tabanına sabitlenecek. Gerçekten muhteşem, küresel ölçekte büyük bir proje, yani Türk milletine yakışan bir projeye imza atıyoruz.
Bu proje sadece KKTC’ye su temin etmekle kalmayacak, Alaköprü Barajı’nda elektrik de üreterek, ilave bir fayda elde edeceğiz. Ayrıca, Anamur bölgesindeki 3 bin 293 hektarlık arazinin sulamasını da bu barajdan yapacağız. KKTC’nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bu büyük proje, kısa bir sürede tamamlanmış olacak.”
FERHAT İLE ŞİRİN’İN HİKAYESİ
Başbakan Erdoğan, kültürümüzün önemli bir zenginliği olan, tarihinde en büyük aşk hikayesi olarak bilinen ”Ferhat ile Şirin” hikayesini anlattı.
Dünyalar güzeli Şirin’in babasının, Ferhat’tan en olmayacak, hayal dahi edilemeyecek bir şeyi istediğini, şehre su getirene Şirin’i vereceğini vaat ettiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
”Ferhat da eline kazmayı almış ve dağlara aşkla vurup delerek su kanalları açarak, bir olmazı gerçekleştirdi ve şehri su ile kavuşturdu. Bunu yaparken de hep şunu söylüyordu; ‘çoğu gitti azı kaldı’. Çünkü o aşıktı. O Şirin’e ulaşacaktı.
Evet şimdi bu anavatanın insanları olarak sizler de Şirininize denizin altından ulaşıyorsunuz. İşte biz, böyle bir aşkla hareket ediyoruz. Millete hizmeti, kardeşlerimize hizmeti, kutsal bir aşk olarak görüyor, dağları delerek, ovaları, çölleri, hatta engin denizleri aşarak kardeşlerimize ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız.”
Yeryüzünde Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir vatandaşının yalnız olmadığını vurgulayan Erdoğan, ”Yeryüzünde bizim hiçbir soydaşımız, akrabamız, kardeşimiz asla ve asla yalnız değildir. En yakınımızdan başlayarak dalga dalga, adım adım kardeşlerimize, komşularımıza, hatta tüm insanlığa ulaşıyor, kimin neye ihtiyacı varsa imkanlar ölçüsünde gidermeye çalışıyoruz” dedi.
KKTC’NİN YERİ
KKTC’nin ayrı bir yeri bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”KKTC, soydaşımız, akrabamız, kardeşimiz olmanın yanında hiç tartışmasız bizim göz bebeğimizdir, yüreğimizin, kalbimizin bir parçasıdır. KKTC, bütün engelleme ve ambargolara rağmen, dimdik ayakta durmayı, tüm dünyaya varlığını hissettirmeyi başardı. Biz de Türkiye olarak her hal ve şart altında KKTC’nin şanlı mücadelesini destekledik, şehitler verdik, gazilerimiz oldu, desteklemeye devam ediyoruz, sırt sırta bu mücadele devam edecek.
Her hal ve şart altında biz KKTC’nin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. KKTC’li kardeşlerimizin derdini, sıkıntısını, sorununu, kendi derdimiz, kendi sıkıntımız ve sorunumuz bildik, o şekilde bilmeye devam ediyoruz. Bugün attığımız temelle, inşa edeceğimiz bu muhteşem eserle, aslında tüm dünyaya en güzel mesajı veriyoruz. Bu büyük projeyle Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacağını bir kez daha güçlü şekilde tüm dünyaya ilan ediyoruz. Böyle altyapı projeleri yanında KKTC’nin ekonomisin güçlendirecek atılımları da hep birlikte yapmak zorundayız. Bunun için siyasi ve diplomatik alanda kararlı bir duruş göstermemiz gerekiyor. Özelilikle KKTC’de kamunun etkinliğinin ve özel sektörün rekabet gücünün artırılması yönündeki programı bu bakımdan çok önemsiyorum. Ekonomik dönüşüm sürecinde de her zaman olduğu gibi Türkiye olarak Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Zira ekonomik açıdan kendi ayakları üzeride duramayan bir KKTC’nin siyasi iddialarına ulaşmada yetersiz kalacağını biliyoruz. Bu nedenle KKTC ekonomisin güçlendirmek için imkanlarımızı seferber ediyoruz.”
RUM KESİMİNE ÇAĞRI
Kıbrıs’ın güney kesiminde de su sıkıntısı yaşandığına dikkati çeken Erdoğan, ”Bu projenin barışa somut bir katkı olacak şekilde değerlendirilmesi bizi ayrıca memnun eder. Bu temelin Kıbrıs’ta kalıcı bir uzlaşmanın da temeline katkı sağlamasını diliyorum” dedi.
Türkiye ile KKTC arasında nifak tohumları sokulmak istendiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
”Bir ülkeyi, bir topluluğu, bir aileyi zaafa uğratmanın en etkili yolu fitne çıkarmak ve nifak tohumları ekmektir. Türkiye on yıllar boyunca bunun acısını çekti. Fitne, fesat, nifak oluşturmak isteyen çevreler, içerden ve dışardan Türkiye’nin zayıflatılacağını sandı. Milletimiz bu oyunlara hiçbir zaman prim vermedi, tezgahlara gelmedi, tuzağa düşmedi. Bu çirkin senaryoları bozdu.
Şimdi bu oyun Türkiye ile KKTC arasına nifak sokmak için devreye alınıyor. KKTC’nin elini zayıflatmak, KKTC’yi ulusal ve uluslararası alanda zayıf düşürmek için fitne girişimlerinde bulunuluyor. KKTC’deki kardeşlerimizle ilişkilerimizi bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.
Türkiye’ye karşı tahrik edici sloganlar kullananların, gösteriler yapanların, medyayı yönlendirmek isteyenlerin kimler olduğunu, neyi amaçladıklarını da biliyoruz. Hiç kimse endişe etmesin, biz Kıbrıs’taki kardeşlerimizle aramızdaki kardeşlik hukukunu asla kimseye çiğnetmeyiz. Kimsenin çiğnemesine de izin vermeyiz. Adada yaşayan birileri unutmuş olabilir. Ama biz Kıbrıs’ta verilen mücadelenin anlamını, önemini, değerini unutmadık. Şehitlerimizi, gazilerimizi asla unutmadık. Kıbrıs Türkü’nün yaşadığı dramı da asla unutmadık. Türkiye olarak bütün çabamız, bütün gayretimiz, özellikle Kıbrıs Türkü’nün güçlü bir devlet, güçlü bir ekonomi olarak onuru ile varlığını devam ettirmesidir.”
KIBRIS TÜRKÜ’NÜN SABRININ SINIRI
Türkiye’nin Kıbrıs halkının bağımsız mücadelesini olduğu gibi, bugün de çözüm çabalarını da desteklediklerini belirten Erdoğan, ”Kıbrıs sorununu çözümü yönünde varılacak uzlaşmanın Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve işbirliği vizyonumuzun hayata geçirilmesine büyük bir katkı teşkil edeceğini düşünüyoruz. Adada halen devam etmekte olan müzakere sürecinde ortaya çıkacak çözüm fırsatının 2004 yılında olduğu gibi heba edilmemesi, herkesin menfaatine olacaktır. Kıbrıs Türk tarafı gerekli iradeyi ortaya koyuyor, yapıcı adımlar atarak çözümü zorluyor. Ancak, çözüm ve uzlaşma iradesi karşılıklı olduğu takdirde sonuca ulaşabilir” şeklinde konuştu.
Güney Kıbrıs’ın ise Kuzey Kıbrıs’ın gösterdiği yaklaşımın tam aksini yaptığını ifade eden Erdoğan, ”Rum tarafının böyle bir irade ortaya koyduğunu söylememiz maalesef mümkün değil. Zamana oynuyorlar. Acaba KKTC ne zaman zayıf düşer, bunu bekliyorlar. Ama boşuna bekliyorlar. Bu anlamlı günde Kıbrıs Rum tarafını bir defa daha hakkaniyet ve eşitlik esasında bir çözüm için gösterdiğimiz çabalara karşılık vermeye çağırıyoruz. Yaşanan sıkıntılara 47 yıldır tahammül eden, çözüm çabalarına öncülük eden Kıbrıs Türkü’nün sabrının sınırı olduğunu hatırlatmak istiyorum” dedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN, SÜREYİ KISALTTI
Başbakan Erdoğan, konuşmaların tamamlanıp, temel atma törenine geçiş sırasında, yeniden kürsüye gelerek, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun doğum günü olduğunu öğrenince ona bir sürpriz hazırlamak istediğini söyledi.
Alaköprü Barajı’nın yapımını üstlenen firma yöneticisini yanına alan Başbakan Erdoğan, işin tamamlanma tarihini yeniden değerlendirdi. Normal şartlarda 48 ayda  planlanan tamamlanma süresini daha erkene almak isteyen Erdoğan’ın sözleri üzerine, firma yetkilisi, projenin açılış töreninin, 7 Mart 2014 saat 13.00′de yapılacağı sözünü verdi.
Başbakan Erdoğan, daha sonra, butonuna basarken Mersin’de 2013′de yapılacak Akdeniz Oyunları’na da dikkati çekti.
Erdoğan, Yunanistan’da yaşanan sıkıntıların ardından konuyu yakından takip ettiklerini, gerekli teminatları verdiklerini anımsatarak, ”2013′de Mersin’de Akdeniz Oyunları’nı yapacağız. Yoğun bir şekilde, süratle altyapı ve üstyapı çalışmalarını yetiştireceğiz. Mersin 2013 Akdeniz Oyunlarıyla inşallah başta Akdeniz ülkeleri olmak üzere uluslararası camiada adını çok daha farklı bir şekilde duyurmuş olacak” dedi.
KKTC CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yıllardır hayalini kurdukları bir projenin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, ”KKTC halkı kadirşinastır, yapılanları unutmaz. KKTC halkı anavatanına bağlıdır, onu seviyor, kardeş biliyor, kimse boşuna uğraşmasın” dedi.
Eroğlu, KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp içme ve sulama suyu temin edecek ”asrın projesi”nin ilk halkası olan Mersin’in Anamur ilçesinde yapılacak Alaköprü Barajı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu günün tarihçiler tarafından önemli bir gün olarak kayıtlara geçirileceğini bildirdi.
Eroğlu, siyasi yaşamı boyunca anavatandan KKTC’ye su getirilmesi hayalini kurduğunu, bugün ise bunun gerçekleştiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, ”Bugün ayrıca benim doğum günüm. Doğum günüme böylesi bir olayın denk gelmesi, yıllardır hayalini kurduğum projenin hayata geçirilmesi, bana ayrı bir heyecan veriyor” dedi.
Bu projenin daha önce de pek çok kez gündeme getirildiğini, herkesin bir şeyler yapmaya çalıştığını ancak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda son derece kararlı davrandığını ifade eden Eroğlu, ”İşte bu yüzden bugün burada bulunmamızın mimarı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır” şeklinde konuştu.
KKTC VE EKONOMİ
Eroğlu, anavatan Türkiye ile aralarında bir köprü daha kurulduğunu belirterek, ”4 yıl sonra Türkiye’den yavru vatana su akacak, suya hasret topraklarımız yeniden ümitlenecek. KKTC halkı kadirşinastır, yapılanları unutmaz; KKTC halkı, anavatanına bağlıdır, onu seviyor, kardeş biliyor, kimse boşuna uğraşmasın. Sayın Başbakanın söylediği gibi et ve tırnak gibiyiz” diye konuştu.
Eroğlu, Türkiye’deki ekonomik istikrarın yanı sıra uluslararası platformlarda Başbakan Erdoğan’ın tutumu sonucu elde edilen itibarın da gururunu yaşadıklarını belirterek, ”Bunda doğru politikaların yeri vardır. KKTC ise ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor, muhakkak biz de tedbir almalıyız. Şunu da göz ardı etmemeliyiz ki KKTC’nin durumu, başka devletin durumuna benzemez. Güneydeki Rum komşuların başlıca hedefi bizim ekonomimizi çökertmek, gelişmesini engellemektir” dedi.
Eroğlu, Barış Suyu Projesi’nin önemine de dikkati çekerek, şöyle devam etti:
”Bana göre Barış Suyu Projesi, Kıbrıs konusu açısından büyük önem taşıyor. Bu proje benim masadaki elimi ciddi anlamda güçlendirecektir. Bir anlaşma olması halinde anavatan Türkiye’den gelecek bu suyun, Güney Kıbrıs’a verilmesi de mümkün olacaktır. Peki bugün için durum ne derseniz? Bizler samimi olarak masada çaba gösteriyoruz, ortaya koyduğumuz pratik çalışma programı var. En kısa sürede sonuca gitmek istiyoruz. Adadaki gerçekler hazmedilirse bunun zor olmadığı kanaatindeyiz.
Nedir bu gerçekler? Kıbrıs’ta iki halk, iki dil, iki din, iki bölge var. Yeni bir devlet kurulurken siyasi eşitlik temel olmalıdır. Anavatan Türkiye’nin desteğinin devamı bizim için vazgeçilmezdir. Biz hiç kimseden ekonomisini, güvenliğini tehlikeye atacak bir anlaşma istemediğimize göre kimse de bizden böyle talepte bulunma hakkına sahip değildir.”
Kıbrıs Türk halkının tek güvencesinin Türkiye olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu sevgiyi bozmaya çalışanların başarılı olamayacaklarını söyledi.
Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye geldiğinde bir konuşmasında, ”Size söz veriyorum, deniz altından suyu, denizin altından elektriği de getireceğim” dediğini anımsatarak, ”Şimdi bu sözün gerçekleştiğini görmekteyim. Çok mutluyum. Bu projenin hayata geçirilmesi için uğraş veren başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün hükümet üyelerine, bize bugüne kadar karılıksız destek veren anavatandaki kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
KKTC BAŞBAKANI KÜÇÜK
KKTC Başbakanı İrsen Küçük ise bugüne kadar çok sayıda açılış törenine katıldığını ancak böylesi bir heyecan ve onuru yaşadığını anımsamadığını ifade ederek, Kıbrıs’a bereket taşıma hazırlığı yaptıklarını kaydetti.
Türkiye’nin her türlü maddi ve manevi katkılarıyla KKTC’nin küçümsenemeyecek bir konuma kavuştuğunu vurgulayan Küçük, ”Ne mutlu bize ki nesillerimizi daha mutlu geleceğe ulaştıracak her türlü girişimizi destekleyen bir anavatanımız var. Ne mutlu bize ki bugün bölgesinde her alanda örnek alınan, dış politikada saygın ve yön tayin eden büyük Türkiye’nin yavru vatanıyız. Ne mutlu bize ki Türkiyemizin Başbakanı Tayyip Erdoğan hep yanımızda. 80 milyonu aşan Türkiye Cumhuriyeti hep bizimle” dedi.
KKTC ile Türkiye’nin birlikteliğini kıskananların, kirli emellerini gerçekleştirmeye çalışanların olabileceğini ifade eden Küçük, ”Telkinlerle bir takım güçleri kullanabilirler, hatta bu yolla huzursuzluk yaratabilirler ama bunlar asla başarılı olamamışlardır. Biz kardeşiz, biz bütünüz, ayrılmaz, et ve tırnağız. Nereden gelirse gelsin, hangi boyutta olursa olsun, anayı yavrudan ayıramazlar, bu da böyle bilinmeli” şeklinde konuştu.
DEVLET BAKANI ÇİÇEK
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de konuşmasında, Türkiye ve KKTC için tarihi bir gün yaşandığını belirterek, barajın bitmesinin ardından ne kadar anlamlı bir proje olduğunun daha iyi anlaşılacağını ifade etti.
Çalışmaları en kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini belirten Çiçek, ”Bu baraj, uzun zamandır KKTC’nin özlemiydi, rüyasıydı, hayaliydi, bugün gerçek oluyor. 40 yıllık bir slogandı, bugün proje oldu. Bu proje inanıyoruz ki KKTC’ye, oradaki kardeşlerimize güç katacak, bolluk, bereket getirecek” dedi.
Uzun zamandır konuşulan bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu. Bu baraj, KKTC için bolluğun, bereketin ve cumhuriyetin güç kaynağı olacak, yeni bir atardamar olacaktır. Bu proje, iki ülke arasındaki kardeşliği güçlendirecektir. KKTC ile orada yaşayan kardeşlerimizle olan ilişkimiz bir al-ver ilişkisi değildir, bir menfaat, bir çıkar ilişkisi değildir, emperyal ilişki hiç değildir. Bu ilişkinin özü, bir kardeşlik ilişkisidir. Bu proje, kardeşin kardeşe verdiği bir anlamlı destektir.
KKTC için ne yapıyorsak, ne söylüyorsak ne tavsiye ediyorsak, bunların hepsi oradaki kardeşlerimizin mutluluğu için, refahı içindir. Orada daha güçlü, kuvvetli, daha itibarlı olarak varlıklarını sürdürmek içindir. Bu baraj, iki ülke arasında kurduğumuz, gönülden gönüle kurduğumuz köprüyü artıracak, oradaki kardeşlerimize mutluluk ve refah getirecek.”
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da konuşmasında ”tarihe milat olarak geçecek çok önemli bir yatırımın temel atma törenini gerçekleştirdiklerini” belirterek, ”KKTC bizim canımız. Dolayısıyla oraya ne gerekiyorsa yapmak bizim en önemli vazifemizdir” dedi.
Alaköprü Barajı’ndan Kıbrıs’a, denizin altından 250 metre derinlikten, 107 kilometre uzunluğunda iletim hattı ile yılda 75 milyon metreküp su verileceğini ifade eden Eroğlu, projenin zorluklarına dikkati çekti ve bunların çalışmalarla aşıldığını anlattı.
Eroğlu, ”KKTC’nin 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca, 50 bin dekarlık alan sulamaya açılacak. Bu çok önemli bir proje. Bu proje sayesinde ayrıca enerji üretimi gerçekleşecek. Bu bölgenin ormanlık alanlarında yangın zamanlarında su ihtiyacını karşılamak üzere depo vazifesi görecek. Balıkçılık ve turizm açısından da katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.
Hükümetin Mersin’e önem verdiğini vurgulayan Eroğlu, projelerle kentin içme suyu sorununu çözümlediklerini, göletler oluşturduklarını, dere ıslahları gerçekleştirdiklerini, ayrıca Pamukluk Barajı’nın temelini de attıklarını anlattı.
Mersin’de özel çevre alanı kapsamının genişletildiğini belirten Eroğlu, ağaçlandırma çalışmalarında da Mersin’in Türkiye birincisi olduğuna dikkati çekti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu konuşmaların ardından barajın temelini attı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle saat 17.55′de Anamur?dan Antalya’nın Gazipaşa ilçesine gitti.
Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri Anamur’daki Hava Radar Komutanlığından Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve öteki yetkililer uğurladı.
Erdoğan, Anamur’da KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp içme ve sulama suyu temin edecek Alaköprü Barajı’nın temel atma törenine katıldı.fotooo006

fotooo004fotooo005fotooo001

fotooo008

Yapılan Yorumlar:8 Adet

  1. Ali Oktan Yorumu:

    Anamur Şehir statyumu nezamandan beri 18km uzaklıktaki Alaküprüye varmış da sayın Başbakan Alaküprü içme suyu barajı temelini atıyor. İnsanları düşünmeye davet ediyorum…

  2. Utku Yorumu:

    AKP bayrakları Türk bayraklarından çok. Tam bir gövde gösterisi. Benim vergilerimle akp’nin kendi adına ve/veya çıkarına birşeyler yapmasını kınıyorum…

  3. gokcin yalcin Yorumu:

    Bu zevat Anamurda olduklarinin farkinda miydi acaba. Anamur yazisindan baska kimsenin Anamur kelimesini telaffuz ettigini goremedim. Duymadim diyemiyorum cunku orada degildim. Okuduklarima dayanarak soyleyebiliyorum.

  4. gokcin yalcin Yorumu:

    Bu zevat Anamurda olduklarinin farkinda miydi acaba? Cunku mikrofonlarin onundeki Anamur yazisindan baska Anamur sozcugu kullanilmamis. Konusma metinlerinden oyle anladim.

  5. Şeref KOZ Yorumu:

    Şu an Anamur’daki AKP yöneticilerinin içinde bulundukları açmazları çok iyi tahmin ediyorum. “MAdem ki Alaköprü’ye varmadan sanal bir açılış yapacaklardı, Ankara’dan Anamur’a kadar neden yoruldular? Madem ki işe yaramayacaktı, Alaköprü’de açılış için onca masraf ederek niçin yer hazırladılar? Madem ki Anamur ve Anamur’un sorunları bir cümlecikle de olsa dile getirilmiycekti. Niçin Anamur’a kadar yoruldular? Açılışı Ankara’dan yapsalardı hem onlar yorulmasalardı, hem masraf edilmeseydi hem de en önemlisi karda kışta dört bir tarafatan -çoğunluğu zoraki olarak orada toplanan- o kadarinsan yağmur altında beklemeseydi ne olurdu? Sayın Başbakan o insanlara ne umut verdi?” gibi soruları sayın yöneticilerin yanıtlamaları çok zor.

  6. muratdoktor Yorumu:

    Anamura bu kadar bürokrat ve bakan gelmişken Anamurun sorunlarıyla ilgili bir dosya vermek Anamurdaki yöneticilerin akıllarına gelmedi mi???Fursat kaçırıldı bence.

  7. muratdoktor Yorumu:

    Temel atma töreninin amacı Anamur değil Kıbrısa Mesaj vermek olduğu çok acık. Anamurlular bu kadar yöneticiyi biradarada tarihleri boyunca göremezler.Anamurun sorunları ANAMUR YÖNETENLERCE Başbakana DOSYA HALİNDE SUNULAMAZ MIYDI.???

  8. 33 anamur Yorumu:

    Sayın Başbakanın; Hocasıda böyle hayali teemller atardı.Hatta bir keresinde attığı temeli CHP milletvekili yerinden söküp meclise getirmişti.Bilindiği üzere Sanırım ona benzemez zaten attığı temel sanal, Teknoloji ye GAVUR icatı deniyordu.Demek ki Amaç değil, araç olarak kullanılıyor.Faiz haram ama kar payı altında kar tamam. Buna benziyor.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.