Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Bakır, güven tazeledi

17 Ocak 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Eğitim-Sen Anamur Temsilcisi Mustafa Bakır, yeniden ilçe temsilciliğine seçildi.
Eğitim-Sen binasında yapılan 8. olağan kongreye 119 üyeden 96?sı katıldı.
Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Bakır, kongrede yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
?Üç yıldır bu onurlu mücadeleyi birlikte sürdürmekteyiz. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Sendikamıza ilgi, herkesimden arkadaşlarımızın desteği ile giderek artmaktadır.
Sendikamız Anamur da toplumsal muhalefeti örgütlemeyi sizlerle başarmıştır. Emek ve demokrasi mücadelesi adına yapılan her eylem ve etkinlikte ön saflarda olmayı hep sürdürmektedir.
Bu başarı sadece bizim değil bu güne kadar verdiğimiz onurlu mücadelede yanımızda olan emek ve demokrasi güçleri, sendika ve derneklerin, oda temsilciliklerinin, sol siyasi partilerin, her etkinliğimizde yanımızda olan yerel basın emekçisi arkadaşlarımızındır. 
Her arkadaşım bu mücadeleye gücü oranında emek kattı. Bu anlamı ile çalışanından emeklisine, siyasetçisinden, kitle örgütü üyesine, yerel basın emekçilerine her arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. İşte bu kentte bu örgütlü kolektif mücadeleyi birlikte yarattık.
Kuşkusuz eksiğimiz de olmuştur. Eksiklikleri ben kendi adıma, üstleniyorum. Belki sizlerle daha iyi iletişim kurabilseydim, daha fazlasını da yapabilirdik. Bu sürede bunları başarabildik. Bundan sonra sizlerle çok daha güzel şeyleri birlikte yapacağız.      
Eğitimcide örgütleri de örnek olmalıdır. Onun için siz eğitim emekçisi arkadaşlarıma yaşamın her alanında herkesten daha fazla ihtiyaç vardır.
Tüm dünya halkları kapitalizmin, şavasa, baskıya, sömürüye, dayanan, insanlık dışı uygulamaları karşısında bir çıkış arıyor. Sermaye çalışma ve yaşam alanlarımızı piyasaya dâhil ederken, bugüne kadar alın terimizle emeğimizle elde ettiğimiz haklarımızı geri almaya çalışıyorlar. Emekçilerin düşürüldükleri durumun asli sebebi bu kapitalist sistemdir. Onu savunan politikalardır. İnsanlar sadakaya muhtaç duruma düşürülmüşse, onları bu duruma düşüren yönetenler suçludur.
Değerli arkadaşlarım şimdide emekçilerin görüşleri alınmadan çalışma yasamı ile ilgili yeni bir torba yasa hazırlıyorlar. Bu yasayla kölelik düzenini getiriyorlar. Bu anlamda maddi sefaletin zihinsel sefalete dönüşmemesi için örgütlü Devrimci politikalar üretilmelidir.
Emekçilerin çalıştıkları her alanda sömürü acımazız bir şekilde sürmektedir. Asgari ücretlinin alacağı ücreti belirlediler. Net 629 tl. Bu ülkede 4 asgari ücretlinin maaşını topladığınız zaman açlık sınırında kalmaktadır. Ülke gelirinin yarıdan fazlası nüfusun % 10 arasında paylaşılıyor. Buda demek oluyor ki %10 nüfus lüks araçlara binip, saraylarda yaşarken  %50 li den fazlası ayak yalın ve aç çalışıyor. Bu son derece adaletsiz ve kaygı vericidir.
İktidarın ileri demokrasi ve ekonomik istikrar diyerek, sürdürmeye çalıştığı uygulamalar, sürgünler baskılar, açlık sefalet içinde yaşam mücadelesidir. Başbakan her salonda demokrasi dersi verirken, dışarıda, Öğrencilere polis şiddeti sürmektedir.          İnsanlara polis copu ve şiddetin layık görüldüğü düzene bırakın ileri demokrasiyi, demokrasi bile denemez.
Ülkede eğitim sağlık iyi yönetilmiyor. Bu sorunlar piyasaya havale edilmiştir. Bir eğitim kurumunda üç ayrı statüde eğitimci çalıştırıyorlar. Kadrolu, sözleşmeli, ücretli. Bu kurumda emekçi dayanışmasını böylece yok ediyorlar. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Her eğitimci kadrolu olarak atanmalıdır.
Sendikamız eğitim sen eğitim emekçilerinin sorunlarının ülke sorunlarından bağımsız olmadığını düşünmektedir. Bu sorunların çözümü için grev ve toplu sözleşme hakkı içeren örgütlü sendikal mücadele sürdürülmelidir. Sınıfsal bilinç mutlaka kazandırılmalıdır. Emekçiler sorumlusu olmadıkları krizlerin bedelini ödememelidir.
Eğitim bir insan hakkıdır. Eşit parasız eğitim hakkı ısrarla savunulmalıdır. Özgürlükler önündeki engel teşkil eden 12 Eylül anayasası ve AKP. Anayasası karşısında Özgürlükçü, Eşit, Demokratik, İnsan merkezli bir anayasa talebi ısrarla sürdürülmelidir.
Değerli arkadaşlarım işte bu sistemde aydın olmak, eğitimci olmak yetmiyor, en önemlisi örgütlü olmak gerekir. Örgütlü olmanın verdiği bir toplumsal güç ve sorumluluk vardır. Bu sorumluluk gereği mücadele etmeliyiz. Emekçilere yapılan bu saldırılar karşısında birlikte hareket etmekten başka çıkar yol yoktur.
Bu sendika TÖS ten TÖB DER den başlayarak zor günlerden sancılı yıllardan, eğilmeyen bir dirençle bu günlere gelmiştir.120.000 yakın üyesi ile mücadelesini sürdürmektedir. Birçoklarımızı iyi tanıma sakta özgürlük inancı, emek mücadelesi, direnci, azmidir bizi dost kılan. İnsanca yaşam Eşit, Özgür, Demokratik bir Ülke mücadelemiz, Uğrunda acılar da çeksek bizden sonrada sürecektir.?
Faaliyet raporu ve mali raporun okunması ve kabulünün ardından yapılan tek listeli seçimde, katılan üyelerin tamamının oylarını alan Mustafa Bakır, yeniden ilçe temsilciliğine seçildi.
Yönetim Kurulu ise Doğan Tekin, Ramazan Şahin, Murat Abay ve Ferhat Dizmen?den oluştu.
Kongreye Eğitim-Sen İl Başkanı Ahmet Antmen de katıldı.20ock2002

20ock2001

Yapılan Yorumlar:3 Adet

  1. hüseyin Yorumu:

    başarılar mustafa bey EĞİTİM SEN layık olduğu yere gelecektir

  2. Mesut GÜVEN Yorumu:

    Mustafa Bey, toplumun aydınlanmasında sizin ve temsil ettiğniz örgütün önemi büyüktür. Mücadelenizde yanınızdayım.

  3. abdullah aydın Yorumu:

    sivil toplum kuruluşları demokrasimizin olmzsa olmazlarıdır.Yeni yönetime başarılar dilerim.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.