GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Otluca HES?te toprak kayması: 2 ölü

11 Aralık 2010

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur?un Çaltıbükü Köyü?ndeki Otluca Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçi öldü, 3 işçi ağır yaralandı.
Alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan aşırı yağış nedeniyle, öğle saatlerinde Çaltıbükü köyü yakınında yapımı süren Otluca HES inşaatında toprak kayması meydana geldi. Su tahliye kanalında çalışan işçilerin üzerine toprak ve kaya parçaları düştü.
İşçilerden Ferit Bütün ve Fesih Döner hayatını kaybetti.
Ağır yaralanan işçilerden ayakları kopan Habip İşler, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Kafa travması geçirdiği belirlenen Şakir Bütün Alanya Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, kolu kırılan Ahmet Karataş, Silifke Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Hayatın kaybeden işçilerin cenazeleri Anamur Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.slruvke002

slruvke003slruvke001

Yapılan Yorumlar:5 Adet

  1. NİHAT ERKAN Yorumu:

    ACI FELAKETİN HABERİNİ ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIM. CAN’LARIMIZI KORUMAK İÇİN ÇOK YERİNDE VE ACİL ÖNLEMLER ALINMASI TOPLUM OLARAK BU ACILARI YAŞAMAMIZA NEDEN OLMAZDI..
    ACI KAYILARIMIZ FERİT BÜTÜN VE FESİH DÖNER AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLER ACILARINI DERİNDEN PAYLAŞIYORUM.
    ALANYA DEVLET HASTAHANESİNE SEVK EDİLEN ŞAKİR BÜTÜN İLE SİLİFKE DEVLET HASTAHANESİNE SEVK EDİLEN AHMET KARATAŞ VE AİLELERİNE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ SUNARKEN ACİL ŞİFALAR DİLERİM.

    NİHAT ERKAN

    DÜZCE..

  2. Ali Rıza Öztürk Yorumu:

    Üretim sürecinde işcinin emeğinin alınıp satılan bir meta gibi gören anlayışın sonucu olan ve adına iş kazası denilen cinayetler; ancak işcinin de, işverenler gibi yaşama hakkına sahip insan olduğu dikkate alınırsa; işverenler de işci sağlığı ve işgüvenliği önlemleri için yapılacak harcamaları maliyet artırıcı unsur olarak görmekten vazgeçerse önlenebilir. Üretim sürecinde işciyi insan olarak göremeyen anlayışlar terkedilmedikçe bu iş kazası denilen cinayetler önlenemez.Anamur Çaltıbükü Köyü Otluca Hidroelektrik Santralı inşaatında meydana gelen acı olayda yaşamını kaybeden iki işci kardeşimize allahtan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralanan üç işci kardeşimize de acil şifalar diliyorum. Olayda kusuru olanların derhal açığa çıkarılması en içten dileğimdir. Ali Rıza Öztürk. CHP Mersin Milletvekili

  3. canan Yorumu:

    herkese gecmıs olsun da bu kaza haberının daha ayrıntılı fotografları yokmu cunku cogu bızım akrabamız

  4. 33 anamur Yorumu:

    Herseyden önce ölen kardeşlerimize Allahtan Rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.yaralılarada açil şifalar dilerim.Sayın vekilim sözkonusu olayla ilgili işverenler ne kadar cezalandırılacak yoksa Gökçek yasası diye bir yasa çıkarıp aklanacaklarmı? günümüzde hukuk yüzde altmış hakimlerin inisifiyatında iken nasıl olurda birilerinin cezalandırılmasını bekliyorsunuz. Bunun örneği Ank.görüldü 1934 yılından kalan yasaya göre ailelerin yanında çocukları fişlediler burada da inisiyatif kullanmış diyorlar,hukuk, seçkinlerin hukuku olmuş.Aynı Taksirli şucu işleyen biri 4 Ay ceza evinde yatar biriside elini kolunu sallayarak gezer bu da vekil olduğundan sizler; KURULLTAY’A kilitlenmişken birileri çamaşır sodasıyla aklanıyor yani Akçak,Gökcek yasası ile Milli İradenin Temsil edildiği yüce Mecliste kişilere özgü yasa hazırlanırken toplumsal muhalefet’in taleplerini ciddiye alınmıyor. Akine köyü Sular altında kalacak kimse sahiplenmiyor. Bu Otluca da yaşannan vahim kaza yarın Akine barajında yaşanmayacağına kim garenti verecek.Başbakan diyor Dağa çıkanlar Köyleri boşalan gençler diyor. Bizim köyümüzde boşalıyor biz de mi dağa çıkalım.bizimde yaylalarda kara inimiz var.biz de oralara mı? çıkalım 400 yılık kültür birikimimiz sular altında kalıyor. Yetkililer geliyorlar sedece bilgi kirliliğinden başka bir şey söylemiyorlar.Biz barajı yapılmasına karşı çıkmıyoruz.Bizim Kurumsal kimliğimizi koruyarak Ekonomik varlığımızı yükseltecek bir bedel versinler bölgemiz vekilleri bu sorunlarla ilgilenmesini istiyor.
    Saygılar sunarım.

  5. baskan Yorumu:

    -

    Öncelikle yakınlarına bas saglığı diliyorum

    allah rahmet ellesn

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.