Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Ziraat Bankasının pankartlı arsa satışına tepki.

14 Temmuz 2010

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Ziraat Bankasının alacaklarını tahsil etme yöntemi tepkilere neden oldu
İlk defa böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını belirten Anamurlu işadamları ve esnaflar, ?tabi ki banka alacağını tahsil edecek ancak böyle değil. Her şeyin bir usulü ve yakışığı olur. Bankanın bu davranışı ne bankaya ne de Anamur?a yakışmadı? diye konuştular. Konuyla ilgili olarak Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A.kerim Çilingir ? Bankalarla çalışmayan nerdeyse kimse yok. Maalesef de herkesin ya kefillikten ya da kendi çektiği krediler nedeniyle bankalara borcu var. Ziraat Bankasının üzerine asılan ?Satılık levhalarını ? duydum ama henüz görmedim. Bankanın yaptığı bu uygulamanın doğru bir davranış olmadığını belirtmek isterim hiç etik olmamış. Alacağını yasal yollarla zaten alıyorlar böyle bir uygulama yaparak insanları rencide etmenin mantığı yok? dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanı Ahmet Çetin ise bu tür uygulamaların yalnız alacaklıyı incitmediğini, o kişinin o caddeden geçerken içinin nasıl acıdığını da bankaların düşünmesi gerektiğine vurgu yaparak ? Bankanın uygulamasının tüm Anamurluları incitmiştir. Anamur?un en işlek caddelerinden birinde faaliyet gösteren bankanın tepesine böyle bir yazıyı asmasının doğru olduğunu hiç kimse söyleyemez. Yasal haklarını icra takibiyle arıyorlar. Gazete ya da Belediyeden yapılacak ihale ilanlarıyla satışlar duyurulması gerekirken kişileri günlerce afişe edilmesi doğru değil. Tüm Anamur halkı adına bankanın bu uygulamasından rahatsız oldum? dedi.
Anamur Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Asım Cep ? her banka için geçerli olmasa da maalesef birçok banka bir zamanlar işi gücü olamayanlara kredi kartı vermek için insanların yolunu kesiyordu. İşi gücü olan adamlara da kredi vermek için bin dereden su getiriyorlar. Sicil affı çıkmadığı takdirde memlekette hiçbir esnafın, üreticinin ve çiftinin ayakta kalması mümkün değil. Örneğin dört beş yıl önce bankayla problem yaşayan iş adamı şimdi kredi kullanmak istiyor karşısına siciliniz bozuk gibi bir dosya çıkıyor.
İş adamının alacağı da olur vereceği de. Bankalar son iki-üç yıldır emlakçılık yapıyor. İcra yoluyla satışa çıkan seraların, evlerin, tarlaların sayısı günden güne çoğalıyor. Banka adamın elinden serasını alırsa borç kapanmıyor, boş gezen adam borcunu nasıl ödeyecek bankaların üst düzey yöneticilerinin bunları düşünmesi gerekmez mi? Ziraat bankasının levha asma olayı da bankaların emlakcılara rakip olduğunun en önemli göstergesidir. Böyle bir uygulamayı esefle kınıyorum? dedi.
Güney Sanayici ve İşadamları Derneği ?GÜSİAD? başkanı Osman Mert ise, bu uygulamanın çok büyük bir hata olduğunu ve yetkililerin bir an önce bu uygulamadan vazgeçmeleri gerektiğini belirterek ? Bu uygulama tek kelimeyle infialdır. Bir bankanın alacağı dahi olsa vatandaşın onurunu zedeleyecek bir girişimde bulunamayacağını belirterek yetkililerin konuya bir an önce el atmaları ve yalnız Anamur?u değil Ülkemizde ekonomik anlamda nefes almakta sıkıntı çeken, üreticiye, esnafa, çiftçiye, memura destek olmalı ?dedi.z-b001z-b002z-b003

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Şeref Koz Yorumu:

    Banka borç-alacak ilişkisi yönünden haklı olabilir. Ancak olaya yalnızca borç-alcak ilişkisi bakımından bakmamak gerekiyor. Çünkü Özellikle Ziraat Bankası Çiftçiyi desteklemekle görevli bir banka. Kimlerin, kimlerin korundğunu ve devlet hazinesinden nelerin ödendiğini herkes biliyor. Kaldıki Ziraat Bankalarının çelişkileri yalnız bununla da kalmıyor. Vadesiz mevduatları yeterli faiz ödemeden çalıştırıp üstelik bir de yıllık işlem parası almakta kart sahiplerinden yıllık kart parası almaktalar. ATM’den yapılan işlemle ilgili makbuz isterseniz makbuz parası istemekteler. Kısacası akıl almaz şeyler. Bankaları denetlemekle görevli BDDK Başkanı da -sanki kendileri bunlara dur demek görevinde değillermiş gibi- “Sözleşmelerinizde kart parasını ekletmeyin.Şunu yaptırmayın. Bunu yaptırmayın.” gibi işe yaramaz öneriler yapıyor.Yani kısacası bu tavırlar adeta desteklenerek Yabancılara GELİR CENNETİ yaratılmaya çalışılıyor gibi.Türklerin elinde kaç banka kaldı Allah aşkına. Yakında Ziraat Bankası da gider. Ondan sonra gitsin bizlerden alınan paralar Hansların Corçların cebine. Bizimkiler de devam etsinler hamasi nutuklarına.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.