www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.
Anamur Gümüş Koleji Tiyatro Salonu’nda Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu “Bizim Karacaoğlan” adlı oyunu sahnelendi
Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu oyuncuları, Ahmet Güzel, Ali Koyu, Aslı Deniz, Aysun Duman, Ayşen Belpınar, Aziz Oktan, Barış Ünlü, Cem Çamlı Cengiz Abidin, Hatem Şahin, Muhittin Oktar, Mustafa Meriç Mümine Oktan, Münevver Oktan, Nadide Atalay, Nakiye Çamlı, Namık Kemal Yılmaz, Nevzat Solak, Nurşen Barış, Seçil Karagöl, Selma Metin, Serap Sayın, Tevfik İmsiyatoğlu, Toprak Meriç, Ayça Ayhan, Yasin Bulut’un oynadığı Süleyman Yalçın’ın yazdığı “Bizim Karacaoğlan” adlı oyun, emekli tiyatrocu Ercüment Çamlı yönetmenliğinde Anamur Gümüş Koleji tiyatro salonunda sahnelendi.
Oyunun konusu özetle;
Oyun hem günümüzde hem de Karacaoğlan’ın yaşadığı dönemde geçmektedir.
Oyunda üç halk ozanı, Aşıklar Bayramı dönüşünde Torosların bir köşesinde buluşurlar.
Halk ozanlığı geleneğini tartışırlarken, konu Karacaoğlan’ın nereli olduğuna gelir. Önce Adanalı aşık Karacaoğlan’ın şiirlerinden yola çıkarak onun Adanalı olduğunu ispatlamaya çalışır. Daha sonra da Adana’nın yaylalarında bir obada Karacaoğlan’ın Menekşeyi önce sağaltıp daha sonra da aşık olduğunu anlatır. Bu öykü iç oyunda canlandırılır.
Mersinli aşık Barcın Yaylası’nın Karamanlıların Elinden alınmasında Karacaoğlan’ın katkısını anlatır iç oyunda bu söylence yansıtılır. Ayrıca Mut ilçesinde Karacaoğlan köyünün var olduğunu anlatır.
Maraşlı aşık Karacaoğlan’ın Maraşlı olduğunu iddia eder ve deliller sunmaya çalışır. Burada da iç oyunda Karacaoğlan’ın Avşar Yörüklerinin obasını ziyaretine tanık oluruz.
Oyunun sonunda aşıklar tartışırlarken Dede Korkut bin yıllık yoldan gelerek Karacaoğlan’ın nereli olduğunun bir önemi olmadığını anlatır.
Önemli olan Karacaoğlan’ın kim olduğudur. Karacaoğlan’ın tarihe Işık tuttuğu, gelenek ve göreneklerimizin bugünlere aktarılmasında önemli rolü olduğu, güzel dilimiz Türkçemizi en sade biçimi ile günümüze taşıdığı, Anadolu insanının onun şiirleri ile sevinip coştuğunu, sevgilerini, hüzünlerini onun şiirleri ile dile getirdiğini anlatır