GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

MBB Meclis Üyesi Erdal Karan’dan basın açıklaması

17 Eylül 2022

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

MBB Meclis Üyesi Erdal Karan’dan son günlerde gündeme gelen Dragon parkı, Hal kompleksi ve asfalt yapımıyla ilgili basın açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erdal Karan, Anamur ile ilgili MBB Eylül ayı meclis toplantısına taşıdığı ve Anamur’da bilgi kargaşasına neden olan bazı konular hakkında basına yazılı bir açıklaması yaptı.

Karan’ın açıklaması şöyle:

“Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın, düzenlediği basın toplantısında, “Sayın Seçer geçtiğimiz günlerde ilçemize gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri sırasında bir televizyon kanalına demeç veriyor. Ortalığı Bizim karıştırdığımızı söylüyor. Anamur Sebze Meyve Hali’nin durumunu kendisine sorun, haberi yoktur. Rauf Denktaş Parkı’nın durumu ortada. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye çalışmalarının hiç birisine hakim değil ”
Sözlerini Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erdal Karan, Büyükşehir’in Eylül ayı meclisinin 1.oturumunda gündeme getirdi.
Meclis Üyesi Karan,” Hidayet bey, yaptığı basın toplantısında, tahsisi bir türlü belediyemize yapılamayan Rauf Denktaş Parkı ve Anamur Hal Kompleksi ile ilgili, şahsınızı da hedef gösteren talihsiz açıklamalarda bulundu.

Her iki konuyla ilgili beni defalarca Mersin’e çağırdınız. Rauf Denktaş Parkı 30 dönüm olması nedeniyle yasal olarak bizim sorumluluk alanımızda, tahsisi bize yapılmadığı için proje uygulamamız mümkün değil. Üç buçuk yıldan bu yana Parkın ağaç bakımından, temizliğine, ışıklandırılmasına kadar tüm bakımını biz yapıyoruz.
Yaz mevsiminde insanların en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Rauf Denktaş Parkının Anamur’a yakışır bir proje uygulanması için tahsisinin bir an önce yapılması şart. Aksi halde burada mağdur olan halkımız olmakta.
Hidayet beyde parkı ilçe belediyesine tahsisi için başvuruda bulunmuş. Umarım Rauf Dektaş parkıyla ilgili bir tahsisi yapılır, vatandaşlarda bu alanda daha rahat ve huzurlu zaman geçirme imkanı sağlanır.
Hal Kompleksi ona keza, zamanında yer tahsisi yapılmış olsaydı, şu anda bunları konuşmayacaktık ”dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Anamur, Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, İskele Mahallesi ile Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde kapsamlı çalışmalar nedeniyle Başkan Seçer’e, Anamurluların selamlarını iletti.
Karan; Anamur Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında görüşülen, Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Değirmendere Caddesi’nin alt yapı ve asfaltlama işlerinin Anamur Belediyesi tarafından yapılması konusunda oy çokluğu meclis kararı alınması hakkında açıklamalarda bulundu.
Söz konusu caddede DSİ tarafından sulama borusu döşendiği için yol düzenleme ve asfalt çalışması yapılamadığını belirten Karan,” Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanındaki Değirmendere Caddesinde DSİ’nin çalışmaları devam ediyor. Hal böyle iken bizim burada asfalt çalışması yapmamız mümkün değil. Hidayet Başkan bunu bilmesine rağmen bu yolun yapımını üstlenmekte ısrarcı davranıyor.
Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık işleri Dairesi Başkanlığı Anamur Şube Müdürlüğüne DSİ’den yazımıza gelen cevap aynen şöyle: ”Anamur Ören Mahallesi sınırları içinde Büyükşehir Belediyesi’nin Değirmendere Caddesi ve diğer caddelerde asfalt çalışması yapılacağı kurumumuz tarafından yapılan sulama borusu döşeme çalışmasının devam edip etmediği tahmini bitiş tarihinin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık işleri Dairesi Başkanlığı Anamur Şube Müdürlüğü bildirilmesi talep edilmiştir ”Bölge müdürlüğümüz denetiminde bulunan Anamur Ala köprü sulama projesi kapsamında 102000 metre HDPE boru sipariş edilmiş olup, borular üretim sürecindedir.
Ekim ayında Anamur’a sevkiyatı tamamlanacak olan boruların döşeme çalışmaları hemen başlatılacaktır Ören Mahallesi’nde bulunan bütün yedeklerde imalat yapılacaktır.
Çalışmaların tahmini bitiş tarihi olarak Mart 2023 sonu hedeflenmektedir.
Fakat Anamur Şube müdürlüğümüz yetkilileri ve şube müdürlüğümüz yapı denetim görevlisinin bilgi yazı paylaşımı ile asfalt yapılacak caddelerin tam olarak belirlenmesi durumunda bu caddelere boru döşeme önceliği verilmesi mümkün olup belirlenen caddelerde 2022 yılı sonuna kadar çalışmaların tamamlanması sağlanabilecektir” denilmekte. Umarız en kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm sorumluluk alanlarımızda olduğu gibi bir an önce yolların yapım ve asfaltlama çalışmalarına başlarız” diye konuştu.

haberanamur0063

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.