Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

ZMO Temsilciliği’ne Melih Eriş seçildi.

30 Ocak 2022

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilciliği’ne Melih Eriş seçildi.

Anamur Belediye Meclisi salonunda yapılan genel kuruluda divan başkanlığına Anamur’un ilk ziraat mühendislerinden (meslek büyüğü) Kamil Körhasanoğulları seçildi.

Oda Başkanlığına ve Oda Başkan yardımcılığı için yapılan müracaatları alan Körhasanoğulları Adayları konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet etti. İlk konuşmayı yapan Alper Tahir Tuğrul, Kendini tanıttıktan sonra temsilci seçilmesi durumda yapacaklarını şöyle sıraladı.

Tuğrul, “ diğer aday arkadaşların da içinde olacağı aylık toplantılarla meslektaşlarımıza hizmet edecek danışma kurulu oluşturacağız.

Ziraat odası başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütleri ile ilişkilerimizi geliştirip mesleki faaliyetlerimizi arttıracağız.

Meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların çözümünde yanlarında olacağız.

Zirai ilaç bayiliği yapan arkadaşlarımızın emeklilik hesaplamasında iş riski tazminatı ve yıpranma paylarının işlenmesi doğrultusunda ilgili kuruluşlara girişimde bulunacağız. Yapacağımız aylık düzenli toplantılarla meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların takipçisi olacağız.

Bölgemizde kullanılan ilaç ve kimyevi gübre boş ambalajlarının toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması yönünde çalışmalarda bulunacağız.

Bölgemizdeki kuruluşlarla (Hastane, Akaryakıt istasyonu, Otel, Lokanta, Sigorta Acentesi vs.) anlaşma yaparak meslektaşlarımız lehine indirim uygulattıracağız.

Bölgemizde mesleğimizle ilgili eğitim veren okulların öğrencilerine staj, uygulama ve araştırma imkânı sağlayacağız.

Her yıl 10 Ocak tarihinde Tarımsal Eğitim ve Öğretimin yıl dönümünü meslektaşlarımızla en güzel şekilde kutlayacağız.

Şubemizin yayınladığı İklim dergisine bölgemiz ve meslektaşlarımızın sorunlarıyla ilgili katkıda bulunacağız. Son olarak bu seçimim asla bir kaybedeni olmayacak. Kazananı odamız olacak. Dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Melih Eriş, konuşma metnini evde unuttuğunu söyleyerek meslektaşlarına yapacakları destek için teşekkür ederek bitirdi.

Divan Başkanı Körhasanoğulları da bir konuşma yaptı. Körhasanoğluları meslektaşlarına bir konuşma yaptı.

Körhasanoğluları “Sayın meslektaşlarım sevgili misafirler ve kıymetli basın mensupları. Odamız üyeleri sizlerin tamamınız ziraat tahsili yapmış mühendislersiniz. Mesleğimiz gereği insanlığın gıda ihtiyacını karşılayan üreticiye teknik yönden ışık tutan fertleriz. Bizim görevimiz sadece kendi ailemizin geçimini sağlamak değil. Türk tarımına yapacağımız katkıyla devlete olan borcumuzu da ödemiş olmalıyız. Maalesef ülke siyasetinde yeterli ağırlığımızı koyamadık. Dolayısıyla bakanlığımızda meslek dışı bakanlar gördük. Kabahati kimsede arama hakkına sahip değiliz. Kendi dayanışmamızdaki eksiklik olarak görüyorum. Kısaca Türk tarımındaki olumlu ve olumsuzlukların altında imzamız var herkes şunu iyi bilsin hiç bir teknoloji plastikten buğday üretmeyecek bu bilinçle mesleğimizin kıymetini ve kutsiyetini bilelim ve ona göre kendimize yon verelim saygılarımla”. Diye konuştu

Konuşmalar bittikten sonra yapılan seçimde kullanılan 93 geçerli oyun 54’ünü alan Melih Eriş, Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilciliğine seçilirken rakibi Alper Tahir Tuğrul, 39 oy aldı.

haberanamur0083haberanamur0049haberanamur0056haberanamur00311haberanamur0067haberanamur0077haberanamur00216haberanamur00119


Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.