Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Torunoğlu: “KKTC’ye çellik oynamaya gitmedik”

15 Ekim 2021

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, oda tarafından düzenlenen KKTC ziyaretine katılanların masraflarını ceplerinden karşıladığını söyledi.

Torunoğlu, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Emekli Anamur İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Sarıoğlu’nun sosyal medyadan ziyarete dair bazı iddialarda ve eleştirilerde bulunduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“TİCARET VE SANAYİ ODALARI 5174 SAYILI KANUNA GÖRE OTOMATİK KONTROL EDİLİR”

“Sayın Arkadaş Emekli eski İlçe Tarım Müdürümüz bazı açıklamalar yaparak mesnetsiz ve bilgisiz açıklamalarda bulunmuştur. Kendisi eski müdürlük yaptığı İlçe Tarım Müdürlüğünde herhalde böyle idare etmiş gibi, ama Türkiye deki Ticaret ve Sanayi Odaları 5174 sayılı kanunla yönetilen tamamen otomatik olarak kontrol edilen bir kurumdur. Ayrıca Ben ki Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığından hariç olarak TOBB’nin de Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği ile Türkiye-KKTC Ticaret Formu Türkiye Kanadı Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Ben ki Oda mevzuatına hakim kanun tüzüklerini bilen bir kişiyim. Ayrıca 1992-2000 yıllarında TOBB dilekleri inceleme komisyonu yapmış ve 8 adet yayınlanmış rapor kitapçığım da bulunmaktadır. Ayrıca Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kardeş Odayız ve Kardeşlik Protokolü de ektedir.

200 BİN LİRALIK HUZUR HAKKIMIZI ODAYA BIRAKTIK

Sayın Sarıoğlu siz ki KKTC’ye Odanın parasıyla gidildiğini iddia ediyorsunuz. Ben ve arkadaşlarım Oda parasıyla değil kendi paralarıyla gittiler. Son KKTC ziyareti ile ilgili Odamız Yönetim kurulunun 24/09/2021 tarih 195 sayılı kararının ikinci maddesinde karar açık ve net olarak bu şekilde gidileceği net olarak yazılmıştır.

Ayrıca bu karar Oda Meclisinin 27/09/2021 tarih 94 sayılı kararı ile tescil edildi. Uçak gidiş ve geliş biletleri ve otel ücretleri katılımcıların parasıyla Adana Royal Turdan Meclis Başkanı Mehmet Yılmaz’ın kartıyla alınmıştır.

Sayın Sarıoğlu şunu bilesin ki ben ve Meclis Başkanım, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerim hakları olan toplantı huzur haklarını almadıkları gibi Odaya bırakıyorlardır. Biz görev yaptığımız dönemlerde 200 bin liralık huzur hakkımızı odaya bıraktığımız gibi her türlü harcamamızı da cebimizden yapıyoruz.

İDDİALARINI İSPATLASIN İSTİFA EDERİM

İddia edildiği gibi Antalya üzerinden gelmedik, Adana üzerinden gidiş geliş yaptık.

Ayrıca hesaplarımız TOBB Tobbnet sisteminden otomatik olarak takip edilmektedir. Kimse keyfi harcama yapamaz. Bu iddialarını ispatlayabilirse istifa etmeye hazırım.

Sayın Sarıoğlu Ayrıca Odamız Akredite Odadır ve iki yılda bir inceleme yapılmakta hepsinde de Akreditifliğimiz devam etmektedir.

Sayın Sarıoğlu Müdürlük yapmışsınız ama mevzuata hakim değilsiniz.

Biliniz ki ; Oda yönetimi 5174 sayılı Kanunun 19 uncu maddesinde açık ve net bir şekilde belirtildiği gibi harcama yetkisi bütçede karşılığı bulunması kaydıyla Yönetim Kuruluna aittir.

Ama seyahatle ile ilgili Bütçe de ödenek olmasına rağmen ne bu KKTC ziyaretinde ne de bundan önceki ziyarette bedelini Oda ödememiştir. Katılımcıların kendileri ödemiştir. Ayrıca TOBB’de müracaat edip Bütçeden böyle harcama yetkimizin olup olmadığını bizim kendi paramızla gitmemizin ne kadar doğru olduğunu öğrenirsiniz.

KEYFİMİZE GÖRE ODA YÖNETMİYORUZ

Sayın Sarıoğlu ne için gidildiğini ve ne anlaşmalar yapıldığını ne konuşulduğunu soruyorsunuz, şimdi basın mensuplarına dağıttığım KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Maliye Bakanı, Dursun Oğuz’un, Ekonomi ve Enerji Bakanı, Erhan Arıklı’nın, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, KKTC basınına yaptığı açıklamaları okuyun da bilgi ve kültürünüz artsın.

Bizler keyfimizle Oda yönetmiyoruz. Amacımız Anamur ve Bozyazı’ya hizmet etmektir. Bize bu konulardaki projelerimiz Anamur iskelesinin yapımında, Anamur Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapım projelerinin gerçekleşmesinde desteği için Sayın Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a ve Odamızın modernleşmesi, Anamur ile ilgili projelere desteğinden dolayı TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ve şükranlarımı arz ederim.

Sayın Sarıoğlu, ne ben ne de arkadaşlarım Odanın bir kuruşuna tenezzül etmedik, her türlü harcama ve idari kararlar hem mevzuata hem de TOBB’den görüş alarak yapıyoruz. Bu konuları bize inanmıyorsan TOBB’den sorabilirsiniz.

Daha soracağınız bir şeyler varsa onun için de açıklama yapabilirsiniz.

BİZ ORAYA ÇELLİK OYNAMAYA GİTMEDİK

KKTC’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve diğer yetkililerle Anamur’a hizmet için görüştüklerini ifade eden Torunoğlu, “Biz KKTC’de üst düzey ağırlandık ve önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Davamız turistik seyahat değil, eğlence değil. Anamur için oraya gittik. Sayın Cumhurbaşkanı ertelediği Anamur ziyaretini bakanlarla birlikte gerçekleştireceğini de bize söyledi.

pic0024pic0042

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.