Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kılınç’ın borçlanma talebi meclisten geçti.

02 Haziran 2021

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Belediye Başkanı Kılınç’ın kredi kullanma yetki talebi oy çokluğu ile meclisten geçti.

Anamur Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan toplantısı Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Başkanlığında gerçekleşti.

Gündemin 1.nci maddesi üzerinde konuşma yapan Başkan Kılınç, Meclis  Üyelerine  neden 5.300.000TL  kredi  kullanma  yetkisi  talep ettiğini  anlattı.
Başkan  Kılınç;” Talep  edilen kredinin Ata  tepe mevkiinde   mesire alanı  ve  sahil ve
Şehit Atanur Bal Pazaryeri üzerine yapacağımız Güneş Enerjisi Santrali projesinde kullanacağız.” dedi.
Başkan  Kılınç’ın  kredi  yetki talebine, neden  ret oyu  kullanacaklarını  açıklayan, İYİ  Parti  Meclis Üyesi  Ahmet Türkay daha  önce  borçlanma yetkisine  evet oyu kullandıklarını belirterek, borçlanma  yerine kendi öz kaynaklarını  yerinde  kullanılmasını  istedi.
AKParti  ve MHP Meclis Üyelerinden,  AKP’li  Şinasi Aslan ile  Ali Yılmaz, MHP’li Hatice  Bozkurt  yapılan hizmetlerin  devamı için  kredi kullanımının  yerinde olacağını  söylediler.
CHP  Grup  sözcüsü  Ali  Kubilay  Erdal  ise, belediyeyi  büyük bir borç altına  sokmamak için talep   edilen  5 milyon 300bin lira  borçlanma yetkisine ret oyu  kullanacaklarını  söyledi.
Meclis Üyesi Erdal; ”Belediye’yi  yüksek  bir borçla devralındı, Sizin döneminizde  yani  26 içerisinde  16 milyon  borçlanma yapıldı. Sizin bugünkü  5 milyon 300 bin lira  kredi  talebiniz de  geçtiği  takdirde, borcumuz 21 milyon 300bin olacak.
Kredi  talebinizi ertelemenizi faiz  indirimi ve  kurların  düşüşünde  kredi talebini  gündeme almanızın  daha  sağlıklı olacağını  düşünüyoruz” dedi.
Başkan  Kılınç’ın  5 milyon  300bin kredi  kullanma yetki talebi  CHP ve İYİ Partili  Meclis Üyelerinin  ret  oyuna karşın, Cumhur İttifakı  Paydaşları  AK Parti  ve  MHP’li Meclis Üyelerinin  oylarıyla geçti.
Oylamanın ardından konuşan Başkan Hidayet Kılınç, altından kalkamayacağı bir borçlanmanın altına girmeyeceğine vurgu yaparak; “Talep  edilen borçlanma  yetkisini faizler  uygun olursa  ve  şartlar  oluşursa, ihtiyacımıza  göre kullanacağız. Hayatımın hiçbir döneminde  altından kalkamayacağım borcun altına girmedim girmemde aylık  ödemelerimizin tablosunu  hesap ettik” dedi.
Kılınç konuşmasının devamında  sıcak asfalta   geçeceklerini de  belirterek;“ İnşallah hedefim, karar alınırsa, satıh kaplamadan ziyade sıcak asfalta dönmek istiyorum. İnşallah bunu  5 yıl içerisinde de yapacağım. Anamur’un Türkiye’nin en güzel ilçesidir. En güzel işlerin, en güzel yatırımların, en güzel projelerin yapılması için naif bir içlerdir. Anamur’un yaşanılabilir bir kent olması için elimden gelen ne varsa yapacağım. Hiçbir siyasi kaygım ve düşüncemde yok. Mesele olarak Anamur’un büyükşehirlerde ne varsa o olacak.” Dedi.
Gündemin  son maddesinde  ise, Sporu teşvik amacı ile Anamur’da bulunan amatör spor kulüplerine verilecek olan bir önceki yılın binde 12’si tutarındaki 321 bin 327 TL 64 kuruşun Amatör Spor Kulübüne aktarılması oy birliği ile geçti.
CHP  Grup sözcüsü  Ali  Kubilay Erdal’ın, Büyükşehir  Belediyesi  yetkilisi  Erdal  Karan’a  söz verilmediğini  söylemesi üzerine, Başkan Kılınç” burada  kimse yetkili değil”  sözleri salonda kısa süreli sessizlik  oldu.
Büyükşehir  Belediye Meclis Üyesi  Karan’ın  da beklemediği  söylem karşısında ise  gerginleştiği  dikkatlerden  kaçmadı.

pic019pic018

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.