GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kılınç’a 9 milyonluk borçlanma yetkisi

02 Haziran 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-haziran-2020005Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, meclisten 9 milyon liralık kredi kullanma yetkisi aldı.

Olağanüstü toplanan Anamur Belediye Meclisi’nde Başkan Kılınç’a borçlanma yetkisi verilmesiyle ilgili madde görüşüldü. Kılınç, maddeyle ilgili yaptığı açıklamada, İller Bankası’ndan alınacak 4 milyon 300 bin liralık kredinin daha önce yanlışlıkla personel giderleri için alınacağı şeklinde yazıldığını belirterek, “Bu yanlışlığı düzeltiyoruz. Bu miktar personel gideri için değil. Biz personel giderlerini belediye bütçesinden karşılıyoruz. Bu alınacak miktarı asfalt şantiyesini tamamlamak üzere kullanacağız” dedi.

Kılınç, şantiyenin faaliyete geçmesiyle bu yıl sonuna kadar 100 kilometre yolu asfalt yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Kullanacağımız krediyle paletli taş kırıcı ve silindir alacağız. Bunun yanında Sahil Projesi kapsamında Yalı Mocamp ile Aslıhan arasında 95 dönümlük alan Milli Emlak’tan bize tahsis edildi. Bakanlıktan hibe almaya çalışacağız. Alamasak bile eylül ayında en azından bir bölümünü yapmayı planlıyoruz. İhale etmeden belediye çalışanlarımızla yapmayı planlıyoruz. Krediden artan parayı da buraya kullanacağız.”

CHP’li Meclis Üyesi Ali Kubilay Erdal, maddeyle ilgili söz alarak CHP’nin Anamur’a yapılacak hizmetlerle ilgili meclise gelen konulara ‘evet’ oyu kullanma kararını hatırlatarak, Başkan Kılınç’a “Ancak size sormak istiyorum, Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen borçlanma yetkisi talebi yerine getirilseydi Anamur’a hizmet olarak gelmeyecek miydi” sorusunu yöneltti.

Başkan Kılınç da Büyükşehir Belediye Başkanı’na 350 milyon lira borçlanma yetkisi verdiklerini belirterek, “Biz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’na İçişleri Bakanlığı’ndan geçmiş dönemin denetlenmesi için müfettiş çağırmasını istedik. Ancak kendisi iç denetim yapacağını söyledi. Kendisinin de rahatsız olduğunu biliyorum ama bakanlıktan müfettiş çağırmadı. Biz buraya çağırdık, müfettişin bulduğu oldu, bulamadığı oldu. Bilemiyorum neden çağırmadığını. Bizim kredi kullanma yetkisi vermememizin nedeni budur” diye cevap verdi.

CHP’li Üye Erdal Karan da Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in verilen 335 milyon liralık borçlanma yetkisinin 135 milyon lirasını kullandığını belirterek, “Bunun yanı sıra 780 milyon lira borç ödedi. Yapılan denetimler sonucu 19 dosya yargıya intikal ettirildi. Yargı süreci devam ediyor” dedi.

Büyükşehir’in 13 ilçeye hizmet götürdüğünü vurgulayan Karan, “Anamur’un 7 tane dosyası bekliyor, bunlar engelleniyor. Burada güç birliği yapsak bazı sorunları çok kolaya aşabiliriz. Siyaset hizmet etme sanatıyla bu yapılmalı.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Büyükşehir Belediyesiyle el ele olmak istediklerini ifade ederek, “İçme suyu projesi için İller Bankası’ndan 15 milyon lira hibe sözü aldık. Bir 15 milyon daha alabilmek için kendisiyle ne zaman isterse birlikte tekrar gitmeye hazırım. Beraber gitmemizde fayda var” diye konuştu.

AK Parti’li Meclis Üyesi Şinasi Aslan ise her iki belediyenin önceki dönemden gelen sıkıntıları yaşadığını ifade ederek, “Kırmadan, dökmeden tüm gruplar burada Anamur’a hizmet etmek için bulunuyoruz. Birlikte hareket etmeli ve istişare içerisinde bulunmalıyız. Bozyazı’da bu istişaren sağlıklı bir şekilde yapıldığını görüyoruz. Biz de bundan sonraki süreçte ilçemiz için birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a toplamda 9 milyon lira kredi kullanma yetkisi oybirliğiyle kabul edildi.2-haziran-20200042-haziran-20200072-haziran-20200062-haziran-20200082-haziran-2020009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.