GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mersin’in gündemi, apartmandaki yangın

17 Mart 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

17-mart-2020-003Mersin’in Mezitli ilçesindeki yangında bir kadının hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Mersin Valiliği, 14 Mart’ta Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi’nde Doğa Park Plaza 8. katta çıkan yangında Yasemin Özel’in hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise olayın yaşandığı aynı gün; personelin kusuru olup olmadığı ile ilgili olarak soruşturma açıldığı ve Mezitli İtfaiye Grup Amiri’ne görevden el çektirildiği belirtilerek, soruşturma sonucunda kusuru ve ihmali tespit edilen personel hakkında gereken işlemin yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, birkaç dakika içinde yangın çıkan binaya ulaşıldığı, kapının kırılmasının zaman aldığı ve bu esnada Yasemin Özel’in balkona çıktığı belirtilerek, 54 metre merdiveni bulunan araç olay yerine geldiğinde Özel’in kendisini boşluğa bıraktığı kaydedildi. Ayrıca 4 oda ve bir salondan oluşan dairenin sadece salon kısmında yangın olduğu ve kısa sürede söndürüldüğü kaydedildi.

MHP MERSİN İL BAŞKANI ZEYNEL UĞUR GÖLGELİ:

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜNDEN SINIFTA KALMIŞTIR!”

MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, olayla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’e sert tepki gösterdi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevlerini hakkıyla yerine getiren çalışanların siyasi kimliği yüzünden ‘performans düşüklüğü’ bahane edilerek ya işlerine son verildiğini yada sürgün edildiğini belirten Gölgeli, boşalan yerleri eğitimsiz kişilerin doldurulduğunu öne sürdü.

Gelgeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e şu soruları sordu:

“- Ev yangınlarında santrale düşen her ihbarda, yükseklik tekrar edilircesine verilir. Yaklaşık 30 metre yüksekliği olan 8.kat için 18 metrelik merdivene sahip bir İtfaiye aracı göndermek hangi aklın ürünüdür?

- Büyükşehir bünyesine kazandırılmış 37 ve 54 metrelik itfaiye araçları mevcut iken, olay yerine 18 metrelik bir aracın gitmesi emri hangi yöneticiler tarafından verilmiştir?

- İtfaiye araçlarında bulunan takip cihazı, neden ikinci aracın (37 veya 54 metrelik) hazırlanıp derhal olay yerine gitmesi için kullanılmadı?

- Yine İtfaiye Dairesi Başkanlığında mevcut bulunan ve hidrolik ile çalışan “ÖZEL ÇELİK KAPI KESME/AYIRICI” neden kullanılmadı?

- İtfaiye ekibi için alınan ve yangının çıktığı daireye yakın evlerin balkonlarından tırmanmak/inmek için mevcut bulunan halat - merdiven vb aletler neden kullanılmadı?

- Her Daire Başkanında mevcut bulunan telsizde anons geçilirken, neden herhangi bir yöneticin - şube müdürün duruma mühadil olmadı?”

Gölgeli, açıklamasında boşalan yerlere yandaşların ve asıl bankamatikçilerin doldurulduğunu öne sürerek, “Siyasi hırslarınız, hizmet düşmanlığınız, ihmalkarlığınız, aymazlığınız bir cana mâl oldu. Performans düşüklüğünün kimde olduğunu hala anlamadınız mı? Bunun hesabı hukuki alanda elbet sorulacaktır” dedi.

CHP MERSİN İL BAŞKANI ADİL AKTAY:

“BAZI ÇEVRELER SİYASİ FAYDA ELDE ETME HEVESİNE KAPILDI”

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise olayın bütün boyutlarıyla ve hızla soruşturulması için Büyükşehir Belediyesi’nin hassasiyet gösterdiğini, hukuki ve idari soruşturmalar başlatıldığını belirterek, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını beklemeden, kimi çevrelerin bu konudan siyasi bir fayda elde etme hevesine kapıldığını ve bu amaçla gerçekleri çarpıttığını kaydetti.

Olay yerine intikal eden 9 yangın müdahale ve kurtarma personelinin 5 ila 28 yıl arasında mesleki tecrübeye sahip olduğu bizzat Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanmış olmasına rağmen, söz konusu personelin tecrübesiz olduğu, yeni işe alındığı gibi gerçek dışı beyanlarda bulunulduğunu ifade eden Aktay, şunları kaydetti:

“Can ve mal güvenliği ve bu çerçevede, yangına müdahale konusu gündelik siyaset malzemesi değil, ciddiyetle, sorumlulukla ele alınması gereken, her birimizi yakından ilgilendiren, hayati bir meseledir. Bu nedenle, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer kurumların yürüttüğü soruşturmaların sonuçlarını görmek, bunların ortaya koyacağı gerçeklere uygun bir biçimde davranmak ve görüş bildirmek en doğru tutum olacaktır. Bunun dışındaki yaklaşımlar kamu  vicdanını yaralamakta ve siyaset kurumuna olan güveni aşındırmaktadır.”

TMMOB MERSİN ŞUBE BAŞKANI İBRAHİM YÜCESOY:

“YANGIN YÖNETMELİĞİ RAFLARDA KALMASIN”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy ise uzman mühendisler tarafından çizilmesi gereken projelerin yönetmeliğe uygun olup olmadığını denetlenmesi ve söz konusu sistemlerin gerekli olan periyodik kontrollerinin takibinin yetkili bağımsız kuruluşlar tarafından yapılarak yıllık denetimlere tabi tutulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Yangının çıkmasını önlemek, yangının söndürülmesini sağlamak ve yangın esnasında insanları güvenli bir şekilde yangın ortamından tahliye etmek için gerekli önlemleri almak, can ve mal güvenliğimiz için zorunlu bir durumdur. Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik incelendiğinde ve harfiyen uygulandığında yangın, felaket olmaktan çıkmaktadır. Yapılması gereken tek şey bilimin ve teknolojinin gerekliliklerini yerine getirerek, her türlü önlemi almak ve uygulamaktır. Temennimiz odur ki; birçok yönetmelik gibi yangın yönetmeliği de raflarda kalmasın. Uygulansın, uygulattırılsın ve denetlensin. Kimsenin evine ve yüreğine ateş düşmesin.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.