Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kılınç’tan gazetecilere kutlama

15 Ocak 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın ev sahipliğinde, kent protokolü 10 Ocak çalışan gazeteciler Bayramı nedeniyle basın çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Ünlüselek restaurantta 10 Ocak Gazeteciler günü nedeniyle basın çalışanları Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Ünal, Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Savaş Cingöz, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çetin, Mehmet Tuğrul ile bir araya geldiler.
Samimi bir atmosferde geçen kahvaltıda, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yaptığı konuşmada, Anamur’un tanıtımı ve Türkiye genelinde gündeme gelmesi noktasında Anamur’da çalışan gazetecilerin büyük ve önemli görevler üstlendiklerini söyledi.
Belediye olarak gazetecilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Günümüzde basının güçlü olması, bağımsızlığımızla doğru orantılıdır. Kamu adına gerçekleri araştırmak, doğru haberlerle toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteci, toplumun en cefakâr ve fedakâr kesimidir. Bazen bir savaş ortamında, bazen bir kavga, bazen de bir afetin arasında, her zaman sizleri görmekteyiz. O nedenle işlerinizin çok zor olduğunu biliyoruz.” Dedi.
Anamur Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zümrüt Cömertler de konuşmasında sosyal medyanın sebep sonuç ilişkilerine bakmaksızın olayları gerçeklerden uzak kişisel yorumlara dayandırılarak anında yayınlamasından yakındı. Gazeteciliğin birinci görevinin, kamuoyuna olayları aktarırken, sebep ve sonuçları ile ilgili bilgileri ve gelişmeleri doğru vermek olduğunu ve bunun yanında bilgi aktarımından tutunda giyim kuşamına kadar toplumun aynası olmak zorunda olduğuna dikkat çekti.
Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin de çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında bu günün hem çalışan gazeteciler günü hem de idareciler günü olduğunu söyledi.
Gazeteciliğin idareciler olarak kendileri içinde büyük önem taşıdığını kaydeden Kaymakam Gültekin; “ İlçede yapılan iş ve işlemlere gazetecilerin gözüyle bakmak, onların gözüyle değerlendirmek, bizim için bir şanstır. Çünkü biz, kendi bilgi ve elimizdeki verilerle en doğruyu yaptığımızı düşünüyoruz. Ama bunun tarafsız bir göz tarafından irdelenmesi, ölçülmesi, vatandaş nezrindeki kabulünü görmesi bizim için önemlidir.
Bu göz ve bu bakış, bizim çalışmalarımıza yön ve yeniden değerlendirme şansı veriyor. O yüzden bu ilçede yapılan her işte sizlerle birlikte hareket etmeye kararlıyız. Bir iş birliği haline bu işi yürütmeyi arzuluyoruz. Sizin şeffaf, açık, net, tarafsız bir şekilde ilçede olup bitenleri tarafsız bire şekilde yansıtacağınızı biliyoruz. Bu doğrultuda da kamu kurumları olarak elimizdeki tüm bilgileri sizlerle paylaşmaktan hiçbir zaman kaçınmayacağız. Gazetecilerimizin istediği tüm verileri bilgileri, paylaşacağız.” Dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu gazetecilere çiçek takdim ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramlarını tebrik ettiler.

10-ocak-202003010-ocak-202002910-ocak-2020002

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.