GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

CHP’NİN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ

21 Aralık 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

22-aralik-2019014CHP Anamur İlçe Başkanlığı’na Durmuş Deniz seçildi.
Kültür merkezindeki CHP Anamur İlçe Kongresi’ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Bektaş, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, çevre ilçelerin başkanları, eski milletvekilleri, Anamur’daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.
VAHAP SEÇER: “SÖZÜMÜN AĞIRLIĞI OLMADIĞI YERDE OLMAM”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kongrede yaptığı konuşmada, sert mesajlar vererek, şunları söyledi:
“Bizim kültürümüze, parti kültürüne yaraşır, siyasi etik çerçevesinde bir yarış olmasını arzu ediyoruz. Ben istiyorum ki buradan birlik havasından çıkılsın. Bu salonlar birilerin diğerlerine parmak sallama, haddini bildirme, egolarını tatmin salonları değil, burası CHP’nin kongre salonudur. Kendimize gelelim, iki broşür dağıtmakla partili olunmaz. İki slogan atmakla partili olunmaz. Emek vererek, yıllarını vererek partili olunur. Herkes haddini hukukunu bilecek. İşbirliği lazım. Kuru gürültüye pabuç bırakamayız. Bizim birlik içinde olmamız lazım. Kredimiz, avansımız yok. Gelecek bizleriz. Kimin belediye başkanı, kimin milletvekili olduğu umurumda değil, bu ülkenin geleceği umurumda. Bugün ben buraya gelmeyebilirdim. Ama ben partiliyim. Sabah 6’da kalktım buraya geldim. Burası benim yuvam. Bu kongre benim kongrem. Siyaset böyle yapılacak. Rakiplerimize bakın, nasıl da birbirine bağlılar. Kol kırılır yen içinde kalır. Parti kültürü bunu gerektirir. Kavga olmaz, olmayacak, olmamalı. Olursa sonumuz, sen sağ ben selamet. Ama birlik olursak hem sağız hem selametteyiz. Ben böyle bir sonucun çıkmasını bekliyorum. Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde bir yapı çıkarsa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak arkasındayım. Belediye başkanı olarak orada Anamur’un emrindeyim. Ama buradan kavgayla bir sonuç çıkarsa ben Anamur’a farklı bakarım. Benim sözümün askıda kaldığı, ağırlığı olmadığı bir yerde olmam. Lütfen kendimize gelelim, beraberlik içerisinde bir yapı, herkesi temsil eden bir liste. 4 sene sonra ‘onun adamı, bunun adamı’ yine bizi yormayın. Delegelerden parti büyüklerinden rica ediyorum, bu konuya el koyun ve buradan birlik içerisinde çıkın. Bizi bu mevkiye taşıyan tüm partililerimize teşekkür ederim.”
YEŞİLÇAYIR ÇALIŞMALARINI ANLATTI
CHP Anamur İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır da konuşmasında birlik beraberlik vurgusa yaparak çalışmalarını anlattı. Daha sonra faaliyet ve denetim raporları okunarak oylandı ve kabul edildi.
DURMUŞ DENİZ: “İLÇE ÖRGÜTLERİ PARTİNİN OMURGASIDIR”
CHP Anamur İlçe Başkan Adayı Durmuş Deniz ise ilçe örgütlerinin partinin omurgası olduğunu ifade eden Deniz, “Sorumlulukları çoktur. Çok çalışarak partimizi iktidara taşıyacak organlardır. Bu nedenle bugüne kadar ilçe örgütümüzde görev yapmış tüm başkan ve yöneticilere teşekkür ederim” diye konuştu.
“PARTİ HERKESİN OLACAK”
Delegelerle birlikte ‘sen, ben’ demeden ‘biz’ diyerek yola çıktıklarını vurgulayan Deniz, şunları söyledi:
“Siyaset yapmak isteyen herkese CHP ilçe yönetimi olarak her türlü imkanı sunacağız. CHP artık yeni kimliği ile öne çıkacak ve çalışacak. Herkesi kucaklayacak ve parti herkesin olacak. Güçlü bir yönetim olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in yapmış oluduğu hizmetlerin ilçemize en iyi şekilde ulaşmasını sağlayacağız.”
“ÜRETEN İNSANLAR YÖNETİMDE DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ OLACAK”
“Üreten insanların yönetimde daha çok söz sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kötü gidiş elbette CHP iktidarıyla son bulacaktır. Bizim iktidarımızda uygulanacak doğru siyaset ve sosyo ekonomik programlarla, doğru dış politikalarla ülkemiz huzur ve refaha kavuşacaktır. Partimizi iktidara taşıyacak, iktidarda başarılı olacak kadrolar, halkımızın iradesiyle oluşturulan kongre ve kurultaylardan çıkarılacaktır. Barış ve huzur içinde delegelerimizi seçen üyelerimiz hareketi başlattı. Bundan sonra delegelerimiz, ilçe, il ve üst yönetimlerimizi belirleyerek ülkemizi yönetmek üzere iktidara yürüyecektir. Bu inanç ve kararlılık gözlerinizden okunmaktadır.”
“DELEGE SEÇİMLERİNE MÜDAHİL OLMADIM”
“Son aylarda yaptığımız delege seçimlerinde hiçbir mahalleye müdahil olmadım. Hiç bir delege listesini kendim hazırlamadım. Tamamen seçmenlerimizin hür iradesiyle kendi mahallelerinin temsilcilerini seçmeleri konusunda dilek ve temennide bulundum. Benim oğlum, kızım, gelinim, çalışanım, amcamın oğlu, dayımın oğlu gibi birinci derece akrabam olan hiç delegem yok. Bir tane Deniz soyadlı delege var o da babamın amcasının oğlunun gelini. Yani bana yakın bir delege yok. Ama şunu biliyorum ki biz iyi çalışırsak, doğru şeyler yaparsak CHP’nin tüm delegeleri bizimle olur. Delegelerimize güveniyoruz, onlar partimizin sigortasıdır. ”
“SİZLERİ İKTİDAR OLMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM”
“Önemli olan tüm siyasi hırslardan, ötekileştirmelerden uzak, önyargılardan arınmış bir örgüt yapısını oluşturmaktır. Gün ayrışma zamanı değil, barış, dostluk ve sevgi zamanıdır. Gün, birbirimizi dinleyip anlayarak barış içinde iktidara yürüme günüdür. Buradan hepinize çağrıda bulunuyorum, geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları lütfen unutalım. Kırgınlıkları, küçük hesapları bir kenara bırakalım. Sizleri kucaklaşıp gücümüzü birleştirerek iktidar olmak için çalışmaya davet ediyorum. Birlikte, kol kola, yorulmamak bıkmamak üzere mücadeleye hazır mısınız?”
AYHAN GÜZEL: “DURMUŞ DENİZ’İ EL ELE İLÇE BAŞKANI YAPACAĞIZ”
İş insanı Ayhan Güzel de kongrede yaptığı konuşmada, “Durmuş Deniz, dünlerde birlikte siyaset yaptığımız, sevdiğimiz bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bugün O’nu hep beraber burada el ele, gönül gönüle CHP’nin ilçe başkanı yapacağız” dedi.
“BU SEÇİMDE BİLEREK ADAY ÇIKARTMADIK”
2 gün önce Mersin’den Anamur’a geldiğinde kendisi için ‘Ayhan Güzel korktu, aday çıkaramıyor’ denildiğini belirten Güzel, “Korktu diyenler desinler, adaya çıkarma cesaretini gösteremedi diyenler desinler, devam etsinler. Ayhan Güzel’in korkmadığını, korkmayacağını vallahi yedi düvel bilir. Evet, bu seçimde aday çıkartmadık. Bilerek, kasten, cebren, adeta taammüden yaptık bu işi. Ne yaptığımızı biliyoruz, neden yaptığımız biliyoruz” diye konuştu.
“GENEL BAŞKAN’IN ÇİZDİĞİ YOL HARİTASINA UYDUK”
Yerel seçimde Ankara, İstanbul gibi büyük kentleri 25-30 yıldır yöneten iradeye halkın son verdiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Nüfusun yoğun olduğu 11 büyükşehir ile birçok ilçeyi artık CHP’li belediye başkanları yönetiyor. Bunu genel iktidara taşımalıyız. 2023’te bu partiyi Cumhurbaşkanlığı seçiminde iktidara taşımayı istiyor sayın genel başkan. Yeni bir taktik, yeni bir stratejiyle, yeni bir yol haritası çiziyor. Bu belediye başkanları adeta başarıya mahkumdur. Bu belediye başkanlarını başarılı kılmanın yolu onlara yol açmaktan geçiyor. Onlara yol açmanın yolu ilçe, il kongrelereni suhulet içerisinde götürmekten geçiyor. Çok adaylı, çok kutuplu, kıran kırana yarışlı değil, anlayış, uzlaşı kültürünü hakim kılarak, biat kültürüyle değil, oturup konuşarak, uzlaşarak tek adaylı kongereler yapalım, ilçe ve il kongreleri yapalım, bu anlayışı kurultaya taşıyalım, arkasından partiyi iktidara taşıyalım diye bu yol haritası çizildi. Genel başkanımızın çizdiği bu yol haritasının doğru olduğunu gördük, arkadaşlarımızla bunun istişaresini yaptık, Mersin’de büyükşehir belediye başkanımızla bunun istişaresini yaptık, bu seçimi böyle taşıyalım, kırmayalım, dökmeyelim denildi. Biz de genel başkanımızın çizdiği yolda, büyükşehir belediye başkanının gösterdiği ufka birlikte koşalım diye bugün buradayız, partimizi tek adayla, tek listeyle kongreye taşımak istiyoruz.”
Güzel, sözlerinin sonunda bu kongreyle birlik bütünlüğü sağlayarak partiyi iktidara taşımak için kucaklaşarak hep beraber çalışma çağrısında bulundu.
Konuşmaların ardından Durmuş Deniz’in hazırladığı listeyle seçim yapıldı.
155 DELEGENİN OYUNU ALDI
196 delegeden oy kullanan 169’unun oy kullandığı seçimde geçerli 155 oyun tamamını alan Durmuş Deniz, CHP’nin yeni Anamur İlçe Başkanı seçildi.
Sonucun açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Deniz, partililere teşekkür ederek, “Artık yeni bir yapılanma içerisine gireceğiz. Bundan sonra delegeler mahallelerimizin temsilcisi olacak. Ayrıca her apartmanın, sitenin de temsilcileri olacak. Yarından itibaren hemen seçim çalışmalarına başlayacağız. Bu azim ve coşkuyla partimizi hem yerelde hem de ülke genelinde iktidara taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Deniz’in listesi şu isimlerden oluştu.
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER
1- Aziz Aslan
2- Latife Aslan
3- Mesude Beşlik
4- Hacı Büyükdeniz
5- Arif Çakırcı
6- Adil Demir
7- Ebru Deniz
8- Ufuk Katık
9- Güven Kocabıyık
10- Mustafa Müftüoğlu
11- Gürcü Nuhut
12- Okan Özdemir
13- Remzi Öz
14- Selime Sönmez Toprak
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER
1-Şemsi Çetin
2- Mehmet Deniz
3- Ali Kütük
4- Halil Yıldız
5- Ergun Doğan
6- Mevlüt Toker
7- Cem Kaya
8- Erdoğan Öz
9- Hacı Hasan Toslak
10- Ahmet Bayar
11- Halil Çiçek
12- Duran Baz
13- Mustafa Deniz
14- Cemil Gündüz
İL KONGRE DELEGELERİ
1- Durmuş Deniz
2- Alaittin Mert
3- Selahattin Orhan
4- Ahmet Aslan
5- Ahmet Hilmi Kaya
6- Mesut Güven
7- Arif Ceylan
8- Sevilay Akça
9- Mustafa Özgür
10- Ahmet Kaya
11- Tahsin Ünlü
12- Ali Haydar Kılıç
13- Mustafa Çetin
14- Seyfettin Ankay
15- Mahir Kaya
16- Hüseyin Akın
17- Bülten Ak
18- Şevket Erkan
19- Ali Arslan Ulu
20- Ahmet Güzel
21- Salim Oktan
22- Ahmet Yiğit
23- Laçin Özcan
24- Deniz Akçelik
25- Muhittin Tok
26- Özkan Poçulu22-aralik-201900822-aralik-201900922-aralik-201901122-aralik-201901822-aralik-201900222-aralik-2019005

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.