GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

KKTC Başbakanı Tatar, iskele ve barajı inceledi

23 Ekim 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

a23-ekim-2019009KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Tarım ve Gıda Fuarı’nın açılışına katılmak üzere geldiği Anamur’da yapımı süren iskele ile Alaköprü Barajı’nda incelemelerde bulundu.
Tatar, beraberindeki KKTC heyeti ile birlikte geldiği iskelede, Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu ve iskelenin yapımını üstlenen firma yetkilileri tarafından karşılandı.
Kaymakam Gültekin ve firma yetkililerinden iskele hakkında bilgi alan Tatar, burada yaptığı açıklamada, yeni iskelenin KKTC ve Anamur arasında ticaret ve turizmde ekonomik fayda sağlayacağını belirterek, “Her alanda ilişkilerimizin gelişmesi, ekonomik alanda ilişkilerimizin yoğunlaşması halklarımız için yerinde değerlendirmelerdir. Bu çalışmada emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.
Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğal gaz arayışına da değinen Tatar, “Biz KKTC’den Toroslar’a bakıyoruz. Bugün de buradan KKCT’yi görüyoruz. Türkiye’nin doğal gaz, petrol arayışı ve KKTC ile yapılan anlaşmaları var. Dolayısıyla bu denizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha müşahade ediyoruz” diye konuştu.
ALAKÖPRÜ BARAJI’NDA İNCELEME
Tatar ve beraberindeki heyet, daha sonra KKTC Su Temin Projesi kapsamında adaya aktarılan suyun toplandığı Alaköprü Barajı’nda incelemede bulundu.
Burada kendisini karşılayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’dan baraj hakkında bilgi alan Tatar, Anamur’dan sağlanan suyun KKTC’de çok önemli gelişmelere vesile olduğunu belirterek, “Kurak iklimde içme ve sulama suyu sıkıntısı yaşanıyordu. İnsanlar tankerlerle evine su alıyordu. Artık onlar tarihte kaldı. Şu anda bu güzel suyun her çeşmeden aktığını görüyoruz” dedi.
KKTC’deki Geçitköy Barajı’nda Güzelyurt ve Meserya Ovası’na su sağlayacak tünelin yapımının sürdüğünü ifade eden Tatar, “Bu tünelin tamamlanmasıyla 37 milyon metreküp su tarımsal sulamaya aktarılacak. Asrın Projesi’nin hayat bulması ve sizlerin desteğiyle KKTC’nin gelişmesi için bu önemli kaynağın oralara başarılı bir şekilde aktarılması bizim için önemli bir meseledir. Bölge halkına ve hükümete teşekkür ederiz” diye konuştu.
Tatar, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı başarıyla tamamladığını ifade ederek, “Yapılan son anlaşmayla huzur sağlandı. Bu başarılarından dolayı Türk hükümetini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tebrik ediyoruz. Milletimizin bekası ve mutluluğu için başarılarının devamını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
İncelemelerin ardından Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki fuar kokteyline katılan Başbakan Tatar’a muz ikram edildi.a23-ekim-2019001a23-ekim-2019002a23-ekim-2019003a23-ekim-2019004a23-ekim-2019005a23-ekim-2019006a23-ekim-2019007a23-ekim-2019008a23-ekim-2019010a23-ekim-2019011a23-ekim-2019012a23-ekim-2019013

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.