GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

BAŞKAN SEÇER: “30 AĞUSTOS ULUSUMUZUN KİLOMETRE TAŞI”

31 Ağustos 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

31-agustos-2019015Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören sonrası Başkan Seçer, Vali Su ve Tuğamiral Kireçtepe ile birlikte Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etti. Ardından yeniden Cumhuriyet Alanı’na geçen Seçer, törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Türk Milleti’nin şanlı tarihinin en önemli simgelerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen kutlamalara katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi. Sonrasında İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.
Kutlamalar Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kireçtepe ve Başkan Seçer’in Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda kamu görevlileri ve halk ile bayramlaşmasıyla sürdü.
Şeref Salonu’nda yapılan kabulün ardından Cumhuriyet Alanı’na yeniden geçen Vali Su, Tuğamiral Kireçtepe ve Başkan Seçer, askeri araç üzerinde tören alanındaki Mersinliler’in bayramını kutladı. Bir öğrencinin şiir okumasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli Deniz Piyade Binbaşı Fatih Ahmet Demirel yaptı. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile süren tören, resmi geçidin tamamlanmasıyla sona erdi. Başkan Seçer, alandaki kutlamaları eşi Meral Seçer ile birlikte izledi.
Başkan Seçer: “30 Ağustos ulusumuzun kilometre taşı”
Kutlama töreninin ardından basın mensuplarına kısa bir demeç vererek, Türk ulusu için 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Seçer, “30 Ağustos, kadim topraklarımızı işgal etmiş dış güçlere karşı, bu topraklar üzerinde yaşayan her renkten, etnik yapıdan ve inançtan insanın birlik, beraberlik ve yokluk içerisinde mücadele ederek, yeniden bir ulus yaratması yolunda kilometre taşlarının başlangıç günü. Var olma mücadelesi devam ediyor. Dünya var olduğu sürece de bu mücadele devam edecek. Bize düşen görev de günün koşullarına uygun bir şekilde ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacak çalışmalar yapmak” dedi.
“Ulusumuzu hep beraber birlik içerisinde var edeceğiz”
Belediye başkanı olarak görevinin birçok kültürün bir arada yaşadığı Mersin’de başta huzuru tesis etmek ve kardeşliği sağlamlaştırmak olduğunu vurgulayan Seçer, “Şehrimiz güzel bir şehir. Tarihi, kültürel birikimi ve çok önemli insan çeşitliliği olan bir şehir. Bizim buradaki vazifemiz bu potansiyelleri açığa çıkarmak, daha yaşanabilir bir Mersin inşa etmek. Bütün bunlar bizim görevimiz. Var gücümüzle bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Elimizden geleni değil, gereğini yapacağız. Vatandaşlarımız bizden çok şey bekliyor. Bu beklentileri yerine getireceğiz. Umutlarını kıracak herhangi bir olumsuzluğun altına imza atmayacağız. 30 Ağustos zaferimizin 97. yılında tüm ulusumuzun bayramını kutluyorum. İnşallah ebedi olarak, ulusumuzu hep beraber, birlik içerisinde var edeceğiz, daha iyi yerlere getireceğiz” diye konuştu.
Konuşmasını bugüne kadar bu vatan için mücadele etmiş tüm şehitleri yad ederek bitiren Seçer, “97 yıl sonra bugün bu vatan uğruna şehit olan, mücadele eden tüm geçmişimizin, ecdadımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum” dedi.
BAŞKAN SEÇER’DEN ZAFER BAYRAMI MESAJI
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Seçer’in mesajı şöyle:
“Türk Ulusu, tarih boyunca onuruyla yaşamış, canı pahasına ilkelerinden ve değerlerinden asla ödün vermemiştir.
Ulusumuzun, bağımsızlık, özgürlük ve yurt savunması için canını da ortaya koyarak verdiği savaşlar, onun haksızlığa, zulme ve dayatmalara asla boyun eğmeyen kişiliğinin kimliğinin yansımasıdır.
İşte 30 Ağustos, işgale ve zulme boyun eğmeyen yokluk içindeki bir ulusun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde “tam bağımsızlık” şiarıyla ayağa kalktığı günün adıdır.
Yürekleri vatan aşkıyla dolu Anadolu’nun kadın erkek; genç, yaşlı tüm evlatlarının birlik ve beraberlik içinde 97 yıl önce yaktıkları bu meşale; bugün ülkemizin dört bir yanında yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.
Kazanılan bu zafer, sadece Türk ulusunun değil; aynı zamanda tüm mazlum milletlerin özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurlu yaşama dönük kararlılığına yönelişinin de adı olmuştur.
Bu meşalenin aydınlığında birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyetimizi ve vatanımızı korumak, değerlerine sahip çıkmak, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkartarak gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin ortak sorumluluğu ve yegane görevidir.
Biz Mersin’de bu sorumluluk ve görev ile gece gündüz demeden, yılmadan kararlılıkla ve emin adımlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu duygularla, zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu büyük zaferi bize armağan eden kurtuluş ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanı için canlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Zafer Bayramımız kutlu olsun.”31-agustos-201901431-agustos-201901631-agustos-201901831-agustos-2019021

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.