GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kamu Çalışanı Anketi’ni Meclis gündemine taşıdı

29 Temmuz 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

29-temmuz-2019-1001CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, kamu personeline yönelik “Kamu çalışanı anketi”ni Meclis gündemine taşıdı. Başarır, “Kamu personellerine çalıştığı kurumun verimliliğini arttırmak adına anket düzenlenmezken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorular içeren anketin düzenlenmesi oldukça manidardır” dedi.
CHP’li Başarır önergesinde, yapılan anketin amacının ne olduğu ve kimlik bilgileri açık olan kamu personelinin katıldığı bu anket sonuçlarının bilimselliğinden bahsedilebilir mi? sorularını yöneltti.
CHP’li Başarır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde;
“Devlet kurumlarının personellerine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenmiş, 26.07.2019 tarihine kadar erişime açık olan “Kamu Çalışanı Anketi” yaptığı bilinmektedir.
Anketin açıklama kısmında mevzubahis anketin kamu kurum ve kuruluşları ile iştiraklerinde geliştirilmeye açık bulunan hususların belirlenmesi amacına yönelik hazırlandığı, kişilerin TC Kimlik Numaralarının, çalıştıkları kurum ve birimin vb kişisel verilerin CBİKO tarafından işleneceği, belirtilmiştir. Ancak kamu personelinin bu anketi doldurulabilmesi için e-devlet sistemi üzerinden giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Anketin doldurulabilmesi için bu şekilde bir koşul konulması neticesinde anketi dolduran vatandaşın kimliği tespit edilebilir ve kayıt altına alınabilir durumdadır.
Anketi dolduran kamu personelinin kimliğinin belli olduğu işbu ankette; kamu personellerine katılıp katılmadıklarını belirtmek üzere “şimdiye kadarki uygulamaları değerlendirdiğimde Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’ni başarılı buluyorum” , “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber kurumların yetki alanları net belirlenmiştir” , “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu geliştirdiğini düşünüyorum” , “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mevzuat altyapısının yeterli olduğunu düşünüyorum” “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bürokrasiyi azalttığını düşünüyorum” şeklinde bir önermeler sunulduğu, “Hükümet sistemindeki değişikliğin, kamu çalışanlarının hayatlarında …… etkileri olmuştur” şeklinde boşluk doldurma sorularının bulunduğu bilinmektedir. Bu bağlamda bazı sendikaların, “fişlenme” uyarısına karşı üyelerini uyardığı ve anketi doldurmamalarını söylediği hususu da bilinmektedir. Bununla birlikte şimdiye dek yalnızca 650 bin personelin katıldığı açıklanan bu ankete katılımın az olması nedeniyle kamu personelleri, kurumlarındaki şeflerinden / müdürlerinden baskı gördüklerini dile getirmektedirler” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:
“Ülkemizde toplam kaç kamu personeli vardır?
Söz konusu anketin yapılmasındaki amaç nedir?
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen bu anketin mimarları kim yahut kimlerdir? Bu şekilde bir anket yapılması talimatını kim yahut kimler vermiştir? Sorular kim yahut kimler tarafından hazırlanmıştır?
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen bu ankete katılım için e-devlet sistemi ile giriş yapılma zorunluluğu konulduğu doğru mudur? Doğru ise bunun sebebi nedir? Kamu personellerinin cevabı kişisel verileriyle birlikte arşivlenmekte midir?
Ankete kamu personellerinin katıldığı ve kimlik bilgilerinin açık olduğu düşünüldüğünde, çıkacak anket sonuçlarının bilimselliğinden söz edilebilir mi?
Söz konusu ankete katılım az olması nedeniyle kurum şefleri/müdürleri tarafından personele ankete katılım için baskı yapıldığı doğru mudur? Doğru ise baskı yapıldığı iddiasıyla personel tarafından yapılan şikâyetler var mıdır?
Söz konusu ankete katılımın sağlanması için kamu kurum ve kuruluşlarına verilmiş herhangi yazılı ya da sözlü bir talimat var mıdır?”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.