GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Türe, basın mensuplarıyla buluştu

12 Ocak 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

12-ocak-2019-009Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.
Köşekbükü Astım Mağarası tesisindeki yemeğe, İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Hakan Akçoru, Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler ve basın mensupları katıldı.
Belediye Başkanı Mehmet Türe, yemekte yaptığı konuşmada, görevini yaparken yaşamını yitiren gazetecileri ve şehitleri andı.
TÜRE: “GAZETECİLİK MESLEĞİNE BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM”
2009’dan 2019’a kadar 10 Ocak’ta çeşitli vesilelerle gazetecilerle bir araya geldiğini ifade eden Türe, şunları söyledi:
“Belediye Başkanı olarak sizlerin her zaman emeğinizin, alın terinizin önünde saygıyla eğildiğimi her zaman söylemişimdir. Türkiye’de her ne kadar Basın Yasası olsa da özellikle yerel basının emeklerinin karşılığını alamadığını bir kez daha söylemek istiyorum. Bir haber için katedilen uzun mesafeler, yazın sıcak demeden, kışın soğuk demeden fedakarlıklarla çalıştığınızı ve büyük zorluklarla mesleğinizi yapmaya devam ettiğinizi en iyi bilenlerden birisi benim. Bundan dolayı gazetecilik mesleğine büyük saygı duyuyorum.”
Türe, ülke güvenliği, ekonomi ve yerel seçimlerle ilgili görüşlerini aktardığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ÜLKEMİZİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BAŞI BELADA”
Ülkemizin son yıllarda bir kıskaç altında olduğunu biliyoruz. Dışarıdan ve içeriden hainlerin kıskacında olan ülkemizde, tarihsel, dinsel, ırksal düşmanlıklar oluşturulmaya çalışıldığını hepimiz biliyoruz. Türk milletinin son vatanını birlik beraberliği bozarak parçalayıp yönetmek istediklerini görüyoruz. Ülkemizin terör örgütleriyle başı belada. Artık dış güçlerin gizli değil, alenen terör örgütlerine yardım ettiğini, Türk düşmanlığının artık gizlenmediğini biliyoruz. Bazı terör örgütlerini, Türkiye’ye düşman diye koltuklarının altına alan ülkeleri görüyoruz. ABD Ortadoğu’daki işbirlikçileriyle birlikte PKK’nın bir kolu olan YPG’ye alenen destek veriyor. Bölgeye demokrasiyi getireceklerini söylerken asıl amacın bölgedeki enerji kaynaklarını, petrolü ele geçirmek olduğunu biliyoruz. Ortadoğu ülkelerini bölüp parçalamayı hedeflediklerini biliyoruz. Ülkemiz o coğrafya ile sınır ve oradaki insanlarla dini açıdan ve tarihsel açıdan birlikteliğimiz var. Bu ülkeler artık kendi kendilerini yönetemez hale gelmişlerdir. Buralar siyonizmin silah satıp denediği bir oyun alanı olmuştur. Bu şartlarda Türkiye’nin de bundan etkilenmesi aşikardır. Terör örgütlerinin ABD ve diğer ülkelerin desteğiyle ordulaştığı, eskiden küçük silahlarla eylem yaparken artık zırhlı araçlarla, büyük otomatik silahlarla, füzelerle güçlendiğini görüyoruz. Artık sadece uçakları ve helikopterleri yok, ama bu gidişle onlar da olacak.
“ÜLKEMİZ ŞU ANDA TAM BİR KRİZ YAŞAMAKTADIR”
Bu şartlar yaşanırken ülkemiz bir taraftan da ekonomik krizle boğuşmaktadır. Ülkemiz şu anda tam bir kriz yaşamaktadır. Her ne kadar iyimser bir tablo çizilse de kriz artık kendini hissettirmektedir. Türkiye şartlarını düşündüğümüzde ekonomik açıdan iyi bir noktada olan Anamur’da geçim sıkıntısı hissediliyorsa İç Anadolu’da, Doğu Anadolu’da ve ülkemizin diğer yerlerinde insanlar hayatlarını nasıl sürdürebiliyor onu düşünemiyorum. Önceki görevim nedeniyle ülkemizin 12 ayrı ilinde çalışmış bir kişi olarak Anamur ile oraları karşılaştırdığımda Anamur cennetten bir köşe, çok şanslıyız. Kış şartlarında 6 ay evinden dahi çıkamayan insanların, tarımın, hayvancılığın, sanayinin bittiği, üretimin sıfıra indiği bir ilçede, ilde nasıl yaşadıklarını, çocuklarını nasıl okula gönderdiklerini, geçimlerini nasıl sağladıklarını düşünmek gerçekten çok zor. Bu tabloya ek olarak sokaktaki insanların birçoğu birbiriyle küsmüş, hatta bazı insanların birbirini boğazlayacak şekilde olduğunu üzülerek izliyoruz.
“ÇIKIŞ YOLUMUZ, BİRLİK BERABERLİK. SİYASİLERİN BİRLEŞTİRİCİ OLMASI”
Ama çıkış yolu da vardır elbet. Ülkemizin bir an önce birlik beraberliğini sağlaması için, siyasetin ayrıştırıcı değil birleştirici olması, siyasetin tepesindeki insanların kutuplaştırıcı değil, kaynaştırıcı, birlik beraberliği sağlayıcı sözlerle Anadolu insanının birbirine omuz vermesini sağlamalarını bekliyoruz.
“YEREL SEÇİMDE İTTİFAKA KARŞIYIM”
Seçimlere 3 aydan az bir süre kaldı. Siyasi partilerin bu süreçteki çabalarını, ittifak çalışmalarını gözlüyoruz. Benim şahsi düşüncem, genel seçimlerde ittifak olabilir ama yerel seçimlerde ittifaka karşıyım. Ülkemizin her yerinde siyasi partilerin kendi adaylarıyla seçime girmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir siyasi partiye gönül vermiş insanların başka bir siyasi partiye oy vermeye zonlanmaması, rahatça kendi adayına oy vermesi gerektiğini düşünüyorum. Belediye seçimlerinde her partinin kendi adayı ile seçime girmesini arzu ediyorum. Ama siyasi parti başkanları ittifak çalışmalarını neredeyse sona getirdiler. Önümüzdeki günlerde Mersin’in ilçelerinde siyasi partilerin adayları belli olacak. İttifaklar belli olacak ve herkes biraz da ona göre pozisyon alacak.
“KİMSEYLE KAVGA ETMEYECEĞİZ, HAKARET ETMEYECEĞİZ”
Ama biz İYİ Parti teşkilatı olarak, tek başımıza seçime girecekmiş gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaten belediye çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 10 yılda ne yaptıysak son 3 ayda da aynısını yapmaya çalışıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda 10 yılda verdiği sözlerin yüzde 95’ini hayata geçirmiş bir belediye başkanı ve ekibiz. Fiziki projelerde, sosyal kültürel proje ve faaliyetlerde kendi ölçeğinde Türkiye’de en ön sıralardayız. Vatandaşımızın teveccühüyle, genel başkanımızın Türkiye’de ilk adaylığını ilan ettiği bir kişi olarak, son ayları en iyi şekilde değerlendirerek, imkanlarımızı zorlayarak, teşkilatımızla, meclis üyelerimizle bütünleşerek, kimseyle kavga etmeden, kimseye hakaret etmeden, etik ve ahlaki kurallar içerisinde kalarak bu süreci tamamlamak istiyoruz.
“TARİHİN EN BÜYÜK OY ORANIYLA SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”
Seçimin sonucuyla ilgili düşüncemi sorarsanız, sıkıntı var gibi gözüküyor ama altını çizerek söylüyorum, Anamur tarihinin en rahat seçimini yaşayacağız İYİ Parti olarak. Tarihteki en büyük oy oranıyla 31 Mart’ta belediyeyi alacağız. Bu küstahlık olarak algılanmasın. Vatandaşın içindeyim. İyi günde, kötü günde insanlarımızla birlikteyim, STK’larla işbirliği içinde, kurumlarla barışık bir belediye başkanıyım. Anamur’u öğrenmiş, sorunları kavramış, vatandaşı çok iyi tanımış, onların beden dilinden düşüncesini okuyan bir belediye başkanıyım. Vatandaşın bakışından, el sıkışından, duruşundan edindiğim izlenimle söylüyorum, tarihin en büyük oy oranıyla seçimi alacağız ve inşallah kaldığımız yerden yolumuza devam edeceğiz. Şu anda belediyede ekibimle birlikte 2019-2029 döneminin projelerini yapıyoruz. Bunları da kamuoyuyla paylaşacağız.”
AGC BAŞKANI ZÜMRÜT CÖMERTLER: “DAVETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”
Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler de davet için Belediye Başkanı Mehmet Türe ve ekibine teşekkür ederek, “Basına verdiğiniz önem ve bu nazik davet için size ve ekibinize teşekkür ederim. Tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Cemiyetimizin kurucusu Turhan Ada ağabeyimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Türe, basın mensuplarına çiçek ve kalem hadiye etti.12-ocak-2019-00512-ocak-2019-00812-ocak-2019-00212-ocak-2019-006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.