GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

3 Ocak mesajları

02 Ocak 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-ocak-20190313 Ocak Mersin’in Kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla Mersin Valisi Ali İhsan Su ve bazı siyasiler mesaj yayınladılar. Mesajlar şöyle:
MERSİN VALİSİ ALİ İHSAN SU
“Tarih sahnesinde daima hür ve bağımsız bir Millet olarak yaşamış aziz milletimiz, vatanına, bayrağına, kardeşliğine ve kutsalına uzanan hain ellere birlik ve beraberlik ruhu içerisinde canı pahasına karşı koyarak asla geçit vermemiştir.
Aziz milletimiz, Ülkenin dört bir yanında vatan uğruna eşsiz kahramanlıklar ile verdiği Kurtuluş Savaşını şanlı bir zaferle taçlandırarak kutsal vatan topraklarını asla çiğnetmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya en güçlü şekilde göstermiştir.
Esaret altında bir yaşama asla rıza göstermeyeceğini verdiği mücadeleler ile kanıtlayan Milletimizin bu azim ve kararlılığının güçlü bir örneğini Mersinliler de kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına kadar 3 Ocak 1922’de elde ettiği destansı bir zaferle vermiştir.
Mersinlilerin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde verdiği mücadeleyi mutlak bir zaferle neticelendirmesini sağlayan bu ruhu, bizler de sorumluluğumuzun bilinci içerisinde her alanda sergilemeye, sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığında olmaya devam edeceğiz.
Bu duygularla; Mersinimizin3 Ocak Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Mersinli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ CENGİZ GÖKÇEL
“Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun haklı gururunu 97. kez yaşıyoruz.
Anadolu’muzun kahramanlık destanlarıyla dolu tarihine altın bir sayfa da 97 yıl önce Mersin’de eklendi.
Ulu Önder Atatürk’ün başlattığı ulusal Kurtuluş Savaşı’na, genci yaşlısı, kadını erkeği ile ortak olan Mersin’in yaşadığı o onuru bir kez daha kalbimizde hissediyoruz.
Ancak, kahramanlık destanlarının coşkusuna kapılıp, o destanın hangi imkân ve şartlarda yazıldığını unutmamalıyız.
Nesilden nesle cumhuriyetin ve bağımsızlığın yokluk içinde fakat çalışkanlıkla, vatan sevgisiyle, bağımsızlığa olan inançla kazanıldığını anlatmamız, bu kutsal emanete sahip çıkmamız gerekiyor.
Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olarak özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin bayrağını daha yükseğe, daha ileriye taşıyacağız.
Mersin, Atatürk’ün açtığı aydınlık yoldan hiçbir zaman şaşmamış, şaşmayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canları pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılını kutluyor, tüm Mersinli hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR
“Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü haklı bir gurur ve minnet ile kutlamaktayız.
Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra İngilizler tarafından işgal edilen ve daha sonra Fransız birliklerine bırakılan Mersin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yakmış olduğu bağımsızlık ateşi ve Kuvayi Milliye ruhu ile Fransız kuvvetlerine karşı mücadeleye başlamıştır. 03 Ocak 1922 günü canla başla mücadele eden ve gözünü kırpmadan hayatını veren aziz kahramanlarımız sayesinde işgal güçleri geri çekilmek zorunda kalmıştır. Tüm zorlu şartlara rağmen verdiğimiz Kurtuluş mücadelesinde, bağımsızlık ve Cumhuriyet uğruna destan yazan Türk halkı bir kez daha milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya göstermiştir.
Yüzyıllardır farklı dillerin konuşulduğu, farklı kültürlere ve inançlara sahip insanlara ev sahipliği yapan Mersin; bu farklılıkları ayrışma unsuru olarak değil, kültürel zenginlik ve hoşgörü anlayışı olarak görmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız.” sözünden hareketle; atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti sevgiyle, kardeşçe ve beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermeliyiz.
Mersin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusal kurtuluş mücadelesi vererek bu topraklar uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK
“Düşman esaretine karşı Türk Milleti; Anadolu’nun dört bir yanında direnişe geçmiş ve Mili Mücadele dönemi zor şartlar altında çetin mücadelelere sahne olmuştur. Özellikle halkımız Güney Cephesinde Antep, Urfa, Maraş ve Mersin gibi kentlerde örgütlenerek, buralarda şehir savaşlarını yönlendirmiştir. Mersin’de kurulan müdafaa güçleri hem bölgeyi savunmuş hem de Kuvay-i Milliye birliklerine destek olmuştur. Önce İngilizler tarafından işgal edilen Mersin daha sonra gönüllü Ermeni birliklerinden oluşan Fransızlara terk edilmiştir. Ankara Antlaşması ile Fransızlar Çukurova’dan çekilmiş, Mersin’in verdiği mücadele boşa çıkmamış, Mersin halkı inanç ve azmiyle düşmanı bertaraf etmiştir.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “ Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız sözünü rehber edinerek; aynı hissiyat ve duygularla bugün de yolumuza devam ediyoruz. Mersin halkının “3 Ocak Kurtuluş Bayramını” kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Milli Mücadele kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. “ dedi.
MHP MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAMİT TUNA
“3 Ocak, 1071’de Anadolu’yu yurt eden Sultan Alparslan’ın vurduğu mührün Mersindeki tescilidir. Karadeniz’i yaran Bandırma vapurunun saçtığı ışığın Akdeniz’de yansımasıdır. Erzurum ve Sivas Kongresi’nin burada tescilidir. Cumhuriyete el sallamaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduğumuzun Mersin’den işaretidir.
Özellikle yeni yetişen nesillere tarih şuurunu unutturmamak amacıyla Kurtuluş Günü programını çok önemsiyoruz ve bu yıl 15.’sini düzenleyeceğimiz ‘3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerinin’ Mersin’de geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmasını hedefliyoruz.
Kuvayımilliye ruhunu canlı tutmak ve bu muhteşem coşkuya ortak olmak amacıyla Toroslar Belediyesi olarak organizasyonunu yaptığımız yürüyüşe bugüne kadar destek veren ve bu güzel fotoğraf karesinde yer alan tüm halkımıza teşekkür ediyor ve aynı desteğin yeniden devam edeceğine inanıyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın.
Bu vesile ile Mersinli hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı ve yeni yıllarını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum. Üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız bu aziz vatanı bizlere emanet eden atalarımızın emanetine sahip çıkmak için; 3 Ocak 2019 Perşembe günü saat:08.00’de Toroslar Belediyesi Hizmet Binası önünde buluşalım.”
İYİ PARTİ MERSİN İL BAŞKANI SERVET KOCA
“Akdeniz’in incisi, cennet Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

1. Dünya Savaşı sonunda, sömürgeci güçlerin işgaline uğramış olan şehrimiz; Türk Milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstermiş olup, bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır.

Kurtuluş Savaşı’mızda her türlü imkansızlıklar içerisinde Milletimiz gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Bir varoluş hikayesi olan milli mücadelede Mersinliler bağımsızlık destanı yazmış olup, milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün var olamayacağını herkese ilan etmiştir.

Farklı inanç ve kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı Mersin’de farklılıklarımızı ayrışma unsuru olarak görmeyip, aksine bunu bir zenginlik olarak görerek, hoşgörü ve barış içinde birbirimizi sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklayarak geleceğe kararlılıkla yürümekteyiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkınız” sözünden hareketle; atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıkacağımıza ant içiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk Milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygı, rahmet ve minnetle anıyor, tüm Mersinlilerin 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nü ve yeni yılını kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.