GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kılınç’a Coşkulu karşılama.

18 Aralık 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

MHP Anamur Belediye Başkan Adayı Hidayet Kılınç, ilçeye gelerek çalışmalarına başladı.

Kılınç, beraberinde MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, ilçe başkanları ve kadın kolları yöneticileriyle birlikte geldiği Pullu’da Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük ve partililer tarafından coşkuyla karşılandı.
Karşılamanın ardından yüzlerce araçlık konvoy düzenlendi. Pullu’dan başlayarak şehir merkezinden geçen uzun konvoy, MHP Anamur İlçe Başkanlığı önünde sona erdi.
Burada düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa hitap eden konuşmacılar şunları söylediler:
MHP ANAMUR İLÇE BAŞKANI ADNAN GÜBBÜK: “ANLATMAYA GEREK YOK, GÖRÜYORSUNUZ”
“Kutlu yürüyüşümüze hoş geldiniz. Hani bir reklamda ‘konuşmaya gerek yok görüyorsunuz’ diyordu ya. İşte görüyorsunuz arkadaşlar. İşte Anamur, işte MHP. Teşkilatım adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
MHP MERSİN İL BAŞKANI ZEYNEL UĞUR GÖLGELİ: “BU İKİ YİĞİT İNSANI BAŞKAN YAPMAYA ANT İÇİYORUZ”
Bizi bu inanmış kalabalıkla buluşturan Allah’a hamd-ü senalar olsun. Bugün Anamur’da MHP’nin tekrar imzasının başlangıcı olacak. Anamur’da emanet verilen belediye geri alınacak. Sizin helal oylarınızla kazandığımız ama giden belediyeyi bugün bir başlangıç yaparak tekrar alacağız. İşti iki tane yiğit insan. Yaşantıları dört dörtlük. İnanmış, iman etmiş iki tane yiğit ülkücüyü çıkardık meydana. Yıllarca milletvekilliği yapmış, sadece Anamurlunun değil, tüm Mersinlilerin dertleriyle dertlenmiş Hidayet Kılınç ağabeyimiz işte burada. Aslanlar gibi, Yörük çocuğu. Yıllarca MHP’nin her kademesinde görev yapmış. Ömrünü MHP’ye ve bu millete adamış. Hayatının hiçbir döneminde çizgisinde en ufak bir kırıklık olmamış. Yanında ise üç dönem Toroslar belediye başkanlığı yapmış, memlekete belediye başkanlığı nasıl yapılır göstermiş Hamit Tuna var. İşte bu iki yiğidin arkasında MHP var. Arkasında şehitlerin duası var. Arkasında sizler varsınız, inanmış insanlar var. Bu iki Bozkurt’u, iki tane yüreği güzel insanı, çizgilerinde kırıklık olmayan bu iki yiğit insanı, birini Anamur Belediyesi’ne birini de Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başkan yapmaya ant içiyoruz.
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK: “LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ, HİDAYET KILINÇ’A ‘GİT ANAMUR’UN ANAHTARINI AL GEL’ DEDİ”
Hidayet Kılınç ağabeyimizin telefonu hiç susmaz. Tüm Mersinlilere ayrım yapmadan sahip çıkıyor. 31 Mart’tan sonra sizlerin de desteğiyle Anamurlulara hizmet edecek. Hidayet Bey’in adaylık düşüncesi yoktu. Liderimiz, Türkmen beyimiz Devlet Bahçeli O’nu bizzat makamına çağırarak, ‘Senden Anamur’u istiyorum, git Anamur’un anahtarını al gel’ dedi. O da liderimize ‘Başüstüne’ dedi ve Ankara’da hazırlıklarını yaparak sizlerin huzuruna geldi.
BU TOPRAKLARDA AT KOŞTURMAK İSTEYEN SIRTLANLARA, ÇAKALLARA İZİN VERMEYECEĞİZ
Bugün Mersin’deki mücadele kimin mücadelesi hepiniz görüyor, izliyorsunuz. Bu topraklarda at koşturmak isteyen sırtlanlara, çakallara fırsat vermeyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak için HDP’nin oyunun çok olduğu yerlerde HDP ile milliyetçilerin oyunun çok olduğu yerlerde İYİ Parti ile görüşüyor. Bunların üçü de bir. Bu oynanan oyunları görün. Mersin bir Yörük, Türkmen kentidir. Binlerce şehit vermişiz, gazilerimiz var. Bu topraklarda herkes birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşayacak ve al bayrak ile üç hilal sonsuza dek dalgalanacaktır.
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ OLCAY KILAVUZ: “DAVAMIZ ALLAH’IN DAVASIDIR”
24 Haziran seçimleri öncesinde MHP’yi türlü şekilde yıpratmak adına anketlerle, televizyon programcılarıyla, kendini ucuz şekilde satanlarla küçük düşürmeye çalışanlar olmuştur. Ama hamd-ü senalar olsun ki hem partimiz hem ülkemiz hem de milletimiz kazanmıştır. Hepimizin öncelikli vazifemiz vatana, bayrağa, millete, devlete sahip çıkmaktır. Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in de ifade ettiği gibi, bizim siyaset anlayışımız, ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ anlayışıdır. Bu anlayışla bizim Türkiye ve Türk milletine karşı büyük sorumluluklarımız vardır, yeminimiz vardır. Sadece bir belediyeyi kazanmak yetmez. Hangi siyasi partinin mensubu olursa olsun, hangi dünya görüşüne mensup olursa olsun, bu millete, develete hainlik beslemediği takdirde herkesi Allah’ın emaneti kabul ederiz ve baş tacı ederiz. O sebeple biz MHP olarak, ülkücü hareket olarak binlerce şehit vermiş, kutlu bir davanın mensuplarıyız. Davamız Allah’ın davasıdır. Çıktığımız yol da hayırlı bir yoldur.
İHANETLERLE BELEDİYEYİ VERDİK, AMA BİZ HİÇ ALACAKLI KALMADIK
Biliyorsunuz Anamur’u kazanmıştık. Bir takım yanlışlarla, oyunlarla, eksiklerle kazanmış olduğumuz Anamur Belediyesi’ni malesef ki bir takım ihanetlerle vermiş bulunmaktayız. Ama biz hiç bir zaman alacaklı kalmadık. Allah izin verirse Hidayet Kılınç beyefendiyle birlikte inşallah 31 Mart’ta Anamur Belediyesi’ne şanlı üç hilal asılacaktır. 13 belediyenin başkan adayları da kazanacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı inşallah Hamit Tuna bey kazanacaktır ve hepimizin alnı ak, başı dik olacaktır. Hiçbir ülküdaşımızdan vazgeçmeden, hiçbir kardeşimizden ayrılmadan, herkesi bağrımıza basarak birlik beraberlik içerisinde seçimde galip gelen biz olacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, hiç kimseden uzak durmayacağız. Kapı kapı gezerek herkesle birlik içerisinde, gece uyumadan, gündüz durmadan çalışıp kazanacağız. Liderimiz Devlet Bahçeli, adaylarımıza çok güveniyor. Kim hangi entrikanın içerisinde olursa olsun, bu dava dualıdır, bu dava kutludur ve mübarektir. O sebeple yanlış yapanın yanlışı şimdiye kadar bu yarım asırlık davamızda yanına kalmamıştır.
MHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HİDAYET KILINÇ: “LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ’NİN TAKDİRİYLE ADAYLIĞA TALİP OLDUM”
Bu gün bizleri büyük bir coşkuyla karşıladınız ve mesut ettiniz. Allah da sizleri mesut bahtiyar etsin. Birçoğunuzla tanışırız. Ama adettendir, biz kendimizi tanıtalım. İlk ve orta okulu Bozyazı’da bitirdim. Liseyi Anamur’da bitirdim. İzmir Eğitim Enstitüsü ve Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdim. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans yaptım. Hakkari Lisesi’nde öğretmenlik, Sağlık Bakanlığı’na bağlı yüksekokulda idarecilik yaptım. Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde bürokratlık yaptım. Sizlerin oylarıyla 21. Dönem Mersin Milletvekili seçildim. 3 dönem partimizin Merkez Yönetim Kurulu üyeliğini yaptım. Anamur’umuzun problemlerini çözmek, eksikliklerini gidermek, marka bir şehir yapmak, sizlere daha yakın ve birlikte olabilmek için sayın Genel Başkanım Dr. Devlet Bahçeli’nin takdiriyle belediye başkan adaylığına talip oldum.
GÖREV YAPMIŞ TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM
Anamur, 1876 yılında belediye olmuştur. İlk belediye başkanımız Ali Rıza Efendi’dir. Sonra Cumhuriyetin ilanına kadar Ali Efendi, Abdullah Efendi, Mehmet Rıfat Efendi, Yusuf Efendi ve Memiş Çavuş belediye başkanlığı yapmıştır. Cumhuriyet döneminin ilk belediye başkanı ise Dr. Hayrettin Nasuhoğlu’dur. Ondan sonra günümüze kadar Ahmet Tahir Yavuz, Hamdi Bal, Abdullah Ferit Doğan, Mustafa Fırat Erdem, Osman Sinanoğlu, Esat Karakaya, Mustafa Işık, Mehmet Hayri Durdu, Hasan Adil Cenkcimenoğlu, Tahsin Soylu, Kemal Baz, Nuri Sinanoğlu, Yalçın Kaya Kılıç, Şevket Erkan, Mustafa Kır, Enis Turgay, Süreyya Çelik, Mehmet Suphi Alp görev yapmış, Mehmet Türe de halen görev yapmaktadır. İlçemize çok değerli eserler bırakmışlardır. Kendilerine minnet, şükran borçluyuz. Vefat edenler nur içinde yatsınlar. Hayatta olanlara sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.
SONUÇ ALLAH’IN İZNİYLE BELLİDİR
Ankara’da milletvekilliğinden sonra da hemşerilerimizin dertlerini, problemlerini çözmek için gayret gösterdim. Hiçbir hemşerimi ayrıma tabi tutmadım. Bana ulaşan herkese kapımı, gönlümü ve telefonumu açık tuttum. Bu muhteşem kalabalıktan, muhteşem karşılamadan sonra şunu görüyorum; siyasette tahminim epey güçlüdür, 31 Mart tarihini beklemeden sonuç Allah’ın izniyle bellidir.
MAKAMDA OTURARAK DEĞİL, VATANDAŞIN AYAĞINA GİDEREK SORUNLARI ÇÖZECEĞİM
Belediye başkanı kimdir? Belediye başkanı Şehrül Emin’dir. Yani şehrin en güvenilir kişisidir. Çünkü insanlarımız ona canını, malını, namusunu, en kıymet verdiği değerlerini emanet edebilmelidir. Belediye başkanlığımda da dün neysem aynı yolu takip edeceğim. Hangi partili olursa olsun, bana oy versin vermesin hiç problem etmeyeceğim. Mahallelerin, caddelerin, sokakların sorunlarını o bölgede yaşayan ve esnaflık yapanları toplayarak, onlara danışarak çözmek niyetindeyim. Makamda oturarak değil, vatandaşın yanına giderek yerinde çözüm üreteceğim. Esnafı ayağıma çağırmayacağım, onların yanına giderek problemleri çözeceğim.
ANAMUR’A AİDİYET DUYGUSUNU GELİŞTİRMELİYİZ
Anamurluluk şuurunun mutlaka oluşturulması lazım. Anamur’a aidiyet duygusunu geliştirmek için okullarda, sivil toplum örgütleriyle çeşitli sportif ve kültürel etkinliklerle genç nesillerden başlayarak başarmak istiyoruz.
‘GELMEYECEK, KAÇTI’ DEDİLER, İŞTE BURADAYIM
Anamur’a gelmeden önce bazı dedikodular oldu. Benim belediye başkan adaylığım 15 Kasım 2018’de Genel merkezimiz tarafından kamuoyuna duyurulduktan sonra epey bir kara propaganda yürütüldü. Fısıltı gazetesiyle beni yıpratmaya çalıştılar. ‘Gelmeyecek’ dediler, ‘Kaçtı’ dediler, ‘Başka bölgeye gidiyor’ dediler, ‘Muhtar olmaya mı geliyor’ dediler, ‘Anamur’un problemlerini bilmez’ dediler, ‘Anamurlu değil’ dediler. Yüce Allah nasip etti bugün sizlerle buluştuk, buradayız. Muhtarlığı küçümsediler. Bana halen ‘Muhtar mı olmaya geldin’ diyenler varsa, evet Anamur’a muhtar da olurum, belediye başkanı da olurum, yeter ki hemşerilerim istesin.
ANAMUR’UN SORUNLARINI BİLSEYDİNİZ HALKA TUZLU VE ÇAMURLU SU İÇİRMEZDİNİZ
‘Anamur’un problemlerini bilmez’ dediler. Ben de onlara sorarım, siz Anamur’un problemlerini bilseydiniz, bu halka tuzlu ve çamurlu su içirir miydiniz? Esnafın feryadına kulak verir şehir içindeki kaldırımları proje diye dayatarak esnafı siftaha muhtaç eder miydiniz? Siz Anamur’un sorunlarını bilseydiniz, gençlerimizin kuytu köşelerde uyuşturucu batağına sürüklenmesini engeller, sportif faaliyetlere, kültürel etkinliklere yönlendirici çalışmalar yapardınız. Park ve trafik problemlerini çözerdiniz. Otogarı Anamur’un en uzak yerine değil, otobüsten inince en az masrafla evine ulaşabilecek bir yere yapardınız. Haftasonunda ‘yine evde kapalı mı kalacağız’ diyen hemşerilerime piknik yerleri kurardınız. Bunları çoğaltabiliriz ama bugün proje anlatmayacağız. Bu karşılama, selamlama programıydı.
ÇANTAMDAKİ PROJELERE BUNLARIN UFKU YETMEZ
Bunların Anamur’un problemlerini çözmek gibi bir dertleri yok. Bunlar oyunda oynaştalar. Çantamda o kadar çok proje mevcut ki bizi eleştirenlerin ufku yetmez o projelere. Bu projeleri genel iktidarın temsilcileriyle beraber, milletvekilliği tecrübemle Ankara’da sonuna kadar takip edeceğim. Büyükşehirle ilgili projeleri de inşallah Hamit başkanımla birlikte çözeceğiz. Hem beni hem de Hamit başkanımı sizler seçeceksiniz ve Anamur’a hizmetleri yağdıracağız.
ALLAHINA KADAR ANAMURLUYUM
Bana ‘Anamurlu değil’ diyorlar. Nice insanlar var doğdukları yerlerden çok uzaklarda yaşarlar. Ama yaşadıkları yerler memleketleri olmuştur. Benim doğum yerim Anamur’dur. İlk güzellikleri Anamur’da gördüm, çok şeyi burada öğrendim. Gençliğim burada geçti, her kaldırımda izim vardır. Ankara’da bana nereli olduğum sorulduğunda hep Anamurlu olduğumu söyledim. Allahına kadar Anamurluyum.
BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ‘OY VERMEYİN’ DİYE BASKI YAPILIYOR
Belediye çalışanlarına başka partiye ‘oy vermeyin, sizi işten atarız, onlara destek vermeyeceksiniz, çalıştığınız yeri değiştiririz’ diye baskı yapıyorlar. Ben buradan söz veriyorum, belediye başkanı seçildiğimde bana oy vermeyenleri işten çıkarmayacağım. Bana oy verecek diye işten çıkarılan belediye çalışanlarını ise makama oturduğumda hemen ilk imzayı atarak işe geri alacağım.
ANKARA’DA SİZLERE YARDIMCI OLMASI İÇİN BİR ARKADAŞIMI GÖREVLENDİRECEĞİM
Ben buraya gelince Ankara’da işi olan hemşerilerimiz ‘biz ne yapacağız, kime gideceğiz’ diye soruyorlar. Ankara’da bir arkadaşımızı görevlendireceğim. Hastalarımızı ve diğer işleri takip edecek. Ben de buradan telefonla gerekli girişimleri yapacağım. Sizi orada asla yalnız bırakmayacağım. Siyaset olsa da olmasa da bir makamda olsam da olmasam da hep sizin emrinizde olacağım.
EVİNİZDE SİZİ ZİYARET EDİP ÇAYINIZI, ÇORBANIZI İÇECEĞİM
Bu gün burada AK Parti’ye, CHP’ye ve İYİ Parti’ye oy vermiş hemşerilerimizi görüyorum. Bize bir işaret verdiniz. Basın toplantısı ve mahalle çalışmalarımızla projelerimizi anlatacağız. Daha çok beraber olacağız, mahalleleri gezeceğiz, çok toplantılar yapacağız. Evinize geleceğim, çayınızı, çorbanızı içeceğim. Bu yolda başarılı olacağız, bu memlekete hizmet edeceğiz.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HAMİT TUNA: “ANAMUR’UN OYU MHP’DEN SAPMAZ”
Toroslar’da aldığımız büyük sorumluluğun altında ezilmemek için durmadan çalıştık ve köyden bir kent oluşturduk. Toroslar, merkezdeki ilçe belediyeleri arasında en çok inşaat ruhsatı veren belediye oldu. Toroslar’da büyük bir gelişme kaydettik. Sırça köşklerde belediye başkanlığı yapmadık, milletin içinde olduk. Genel Başkanımız tarafından Büyükşehir için görevlendirildik. Bu bilgi birikimimizi ve tecrübemizi Büyükşehir’e aktaracağız. Kayayı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Anamur hep MHP’ye destek verdi. Seçilenlerden elbette insanoğlu beşer, şaşar ama Anamur’un oyu MHP’den hiç bir zaman sapmaz. Her zaman MHP’ye akar.”
NAZAR BONCUĞU HEDİYE EDİLDİ
Konuşmaların ardından MHP Anamur Belediye Başkan Adayı Hidayet Kılınç’a Erdemli’nin Limonlu Belde Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Topkara tarafından nazar boncuğu hediye edildi.

17aralik201800917aralik201800117aralik201800317aralik201800517aralik2018005117aralik201800617aralik201800717aralik2018008

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.