GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur yoğun yağışa teslim oldu

30 Kasım 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

30-kasim-2018030Anamur’da yoğun yağışla bazı evler ve tarım alanlarını su basarken, Demirören köyünde meydana gelen hortumda seralar ve bahçeler zarar gördü.
Akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışta metrekareye yaklaşık 130 kilogram yağış düştü. Dereler ve kanalların taşmasıyla kentin çeşitli yerlerinde 4 evi su bastı. Çok sayıda muz serası çilek bahçesi su altında kaldı.
EVLERİ SU BASTI
Güzelyurt mahallesindeki evinde yalnız yaşayan Emine Çetin, bir anda evine dolmaya başlayan suyun dizlerine kadar çıktığını belirterek, telefon ettiği çocuklarının yardıma gelerek kendisini dışarıya çıkardıklarını söyledi.
Emine Çetin’in oğlu Şafak Çetin de KKTC Su Temini Projesi kapsamında çevre yoluna boru yerleştirilmesinden sonra konulan büzün yetersiz olmasıyla su baskını meydana geldiğini belirterek, “Yetkilileri daha önce konulan büzün yetersiz kalacağı yönünde uyardık. Yolun kenarındaki kanal da temiz olmadığı için tıkandı ve annemin evini su bastı. Buradaki suyun tahliye olabilmesi için daha geniş bir büz konulması gerekiyor” dedi.
Çetin, annesinin bütün eşyalarının çamur içinde kaldığını belirterek, “Annemi sırtıma alarak dışarıya çıkardım. Eşyaları kullanılamaz hale geldi. İlaçları bile çamur içinde. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz” diye konuştu.
Çevre yolunun diğer tarafında yaşayan Ali Tufan da kanalın temiz olmaması nedeniyle su taşkını yaşandığını belirterek, “Komşularımızın evini su bastı. Taşan su bizden tarafa yöneldi. Biz kum torbalarını kapıya koyarak önlem almaya çalıştık. Evimize girmedi ancak bahçemiz su altında kaldı. Bunun yaşanabileceğini daha önce muhtar ve yetkililere ilettik. Ancak kanal temizlenmedi” diye konuştu.
TERMİNAL DUVARI ÇÖKTÜ SERAYI SU BASTI
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği yeni otobüs terminalinin duvarının göçmesiyle Sezai Güneş’e ait serayı da su bastı.
Serada biriken suyu vidanjörle çektiren Güneş, terminal binası önündeki alanda biriken suyun duvarın göçmesiyle serasına dolduğunu belirterek, “Camlar kırıldı ve su ile birlikte molozlar da seraya girdi. Domatesin kilosu 3 lira olmuştu ve ben para kazanma ümidiyle çalışken seram su ve çamur içinde kaldı. Benim 30 bin lira zararım var. Bu zararımın karşılanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
DEMİRÖREN KÖYÜNDE HORTUM
Demirören köyünde meydana gelen hortumda ise 5 muz serası ile bazı bahçeler zarar gördü.
Akşam saatlerinde etkili olan hortum ve şiddetli yağışla bölgedeki seralarda kısmen çökmeler meydana geldi. Hortum, bir evin çatısına zarar verirken zeytin ağaçlarını da yerinden söktü.
Anamur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zarar tespit çalışmaları yaparken Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara köylülere geçmiş olsun dileğinde bulunup inceleme yaptılar.
Köy Muhtarı Mustafa Halat oluşan zararlar hakkında yetkilileri bilgilendirdi.
BELEDİYE EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
Anamur Belediyesi ve MESKİ ekipleri gece boyunca kanalların açılması için su taşkını yaşanan yerlere müdahale etti. Belediye ekipleri ilçede su basan yerlerde gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.30-kasim-201803130-kasim-201802830-kasim-201802730-kasim-201802930-kasim-201803230-kasim-201803330-kasim-201803430-kasim-201803530-kasim-201804030-kasim-201803730-kasim-201804130-kasim-2018001

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.