GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Ayhan Güven aday adaylığını açıkladı

27 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

27-ekim-2018046CHP Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Güven, partisinin ilçe teşkilatında düzenlediği toplantıyla aday adaylığını resmen açıkladı.

Toplantıya, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı İstemihan Talay, eski milletvekili Ersoy Bulut, il ve ilçelerin yöneticileri ile aday adayları ve çok sayıda partili ile Güven’in ailesi katıldı.

CHP ANAMUR İLÇE BAŞKANI TURABİ YEŞİLÇAYIR:

“ADAY KİM OLURSA OLSUN BİRLEŞECEĞİZ”

CHP Anamur İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır, programın açılışında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“2018 Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlere hazırlanmaktayız. İl ve ilçe belediyelerinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Adayımız kim olursa olsun, birleşeceğiz, tek yürek olacağız ve belediyeye CHP bayrağını asacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi koşullar göz önünde bulundurulduğu zaman bu koşullarda siyaset yapmanın ne denli zor olduğunun bilincindeyiz. Aday adayı olan tüm arkadaşlarımız birbirinden değerli ve cesurdur. Özellikle günümüz koşullarında göstermiş oldukları medeni cesaretten dolayı kendilerini kutluyorum. Bugün aday adaylığı açıklamasını yapacak olan Ayhan Güven, 5 yıl ilçe başkanlığımızı yapmış, zorlu seçim süreçlerinde gece gündüz, yağmur çamur, dağı bayır demeden köy köy sokak sokak gezmiş, sıkmadık el bırakmamıştır. Kendisine teşekkür eder, çıktığı yolda başarılar dilerim.”

CHP MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN

ADAY ADAYI İSTEMİHAN TALAY: “

SANIYORUM, 40 YILLIK ANAMUR SEVDALISI OLARAK

TANIKLIĞIM VE KEFİLLİĞİMİN BİR ANLAMI VARDIR.”

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı İstemihan Talay, “Ben bugün aranızda hem bir şahit hem de bir kefil olarak bulunuyorum” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Neden şahit olduğumu sorarsanız, biliyorsunuz Yörük, Türkmen töresinde ak saçlılar vardır. Onlar bilen, tecrübeli, gün görmüş insanlardır, sözleri dinlenir, şahitliklerine önem verilir. Benim şahitliğim 1968 yılından itibaren Anamur’da sizleri tanımamla başladı.Genel müdür, 4 dönem milletvekili ve 5 yıl bakan olarak sizlerle bütünleştim ve bu güne kadar sizlerle hep dostluk ilişkisi içinde olduk. Anamur insanının sevgi dolu, birbirleriyle her zaman uzlaşan, Atatürk Cumhuriyeti’nin değerlerinde her zaman birleşen, bütünleşen bir yapı içinde olduğunu görerek bunlara tanıklık ettim. Ama bir başka şeyin daha tanıklığını yaptım. O da son 5 yıldan beri Anamur örgütünün Ayhan Güven’in yönetiminde ilçede kapı kapı dolaştığını, bütü mahallelere her zaman el uzattığını, yağmur yaş demeden bütün vatandaşlarımızla parti ayrımı gözetmeden bütünleştiğini, daha da önemlisi herkesin denize gittiği, tatil yaptığı hafta sonlarında köy köy, mahalle mahalle dolaştığını bir tanık olarak gördüm.

Eğer bir insana kefil oluyorsanız onu çok iyi tanımanız gerekir. En zor şey insana kefalettir. Bir hizmet için, siyaset için, ülkenin geleceği için, Anamur’un güzel hizmetlere kavuşacağının inancı içerisinde bir kefalette bulunuyorsanız bu çok önemli ve değerlidir. Sanıyorum 40 yıllık Anamur sevdalısı olarak Mersin’de bu kadar siyasi geçmişi olan bir ak saçlı olarak herhalde benim tanıklığımın da kefaletimin de bir anlamı vardır diye düşünüyorum. Bu kefaleti verirken inşallah büyükşehir’in adayı ve başkanı olduğumuz zaman şu konuda da size kefalet veriyorum; Çok değerli yol arkadaşım Ayhan Güven’in de belediye başkanı olduğu bir süreçte, parti ayrımı gözetmeden, insan ayrımı gözetmeden, kapısı gönlü açık bir belediye yönetimini ve hizmete adanmış bir çalışmayı birlikte yapacağımıza sizlerin önünde hem kefil oluyor hem de söz veriyorum.

Sadece bir kişi aday olacak. Aday açıklandığında onun etrafında birleşelim, bir olalım, iri olalım, diri olalım. Mersin’de ve Türkiye’de bir CHP dönemi gelmiştir, istenmektedir, beklenmektedir.

CHP ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADAYI AYHAN GÜVEN:

“PARTİMDEN ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIYIM”

CHP Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Güven de 2009 yılında belediye meclisi üyeliği ile başlayan süreçte 2013 yılından itibaren sürdürdüğü CHP Anamur İlçe Başkanlığı görevinden Belediye Başkan Aday Adayı olmak üzere ayrıldığını söyledi.

Güven konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Öykülerini miras, öğretilerini vasiyet, ilkelerini hedef kabul ettiğim cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurucu Genel Başkanı olduğu CHP’den cumhuriyetimizin temel değerlerine olan sevdamın ışığında 31 Mart 2019′da yapılacak yerel seçimlerde partimden Anamur Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu sizlerin huzurunda açıklıyorum.”

ATATÜRK, İSMET İNÖNÜ, DENİZ GEZMİŞ, BÜLENT ECEVİT,

DENİZ BAYKAL VE KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU ANDI

Bizler, ulusal bağımsızlık mücadelesini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve silah arkadaşlarını ışık olarak gören bir neslin neferleriyiz.

Bizler, emperyalizmin kuşatması altındaki ülkemizde tüm baskılara, zulümlere, işkencelere idam sehpalarına karşı durup ‘Tam bağımsız Türkiye’ diyen ve bedenlerini idam sehpalarında, işkence tezgahlarında bırakan Deniz Gezmişlerin, Mahir Çayanların, Ulaş Bardakçıların, İbrahim Kaypakkayaların ve nice devrimci yoldaşlarımızın gösterdiği yolda yürüyen ve her zaman ‘Tam bağımsız Türkiye’ diyen nesillerin devamıyız.

Bizler, emperyalizmin tüm baskılarına rağmen, milliyetçiliği Kıbrıs’ın dağlarına, Afyon’un haşhaş tarlalarına yazan eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in partisinin neferleriyiz.

Bizler, tarihin en büyük işgaline sebep olacak, 1 Mart Tezkeresi’ne karşı meclisimizde devlet adamlığı kimliğini ortaya koyarak ülkemizi büyük bir badireden kurtaran eski Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın partisinin neferleriyiz.

Bizler, demokrasi uğruna, adalet uğruna, hak uğruna, hukuk uğruna, bedenini ortaya koyarak, tarihin en büyük direnişini gösterip bu uğurda yaklaşık 400 kilometre yol kat eden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin neferleriyiz.

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM?

Bizler büyük hayalleri olan küçük insanlarız. Derdemiz dünyanın en güzel hissi olan, birilerinin yüzündeki, yüreğindeki gülümsemenin sebebi olabilmektir. Allah nasip eder belediye başkanı olursam;

1- Akıl ve bilgi temelinde çıkar gözetmeyen, önceliği vatan sevgisi, halkın sorunlarına duyarlılık ve ahlaklı olmayı temel prensip haline getirecek bir anlayış ortaya koyacağım.

2- Gelecek seçimi değil, gelecek nesilleri düşünen bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağım.

3- Yeni bakış açıları ve vizyonlar ortaya koyarak çağımız dünyasının önceliği olan inovasyon, endüstri 4.0 kriterlerini ön planda tutacak bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğim.

4- Emekten yana, emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve hak temelli bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağım.

5- Halkımızın milli ve dini değerlerini ön planda tutan, tasada ve kıvançta halkımızın hep yanında olacak bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağım.

6- Sevgi ve saygıyı ön planda tutan, ön yargılardan tamamen uzak ‘Yaratılanı yaratandan ötürü seven’ bir siyasi anlayışla halkımıza hizmet etmeye çalışacağım.

7- Sosyal belediyecilik ve derman belediyeciliği hizmet anlayışımız olacak.

8- Yaşadığımız bu güzel ilçemizi, bir kent vizyonu ortaya koyarak ekip ruhu ile mahalle meclislerimiz ile modern ve yaşanılabilir bir sahil kenti marka bir ilçe yapmaya çalışacağım.

9- Hesap verebilen adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile birlikte belediye kaynaklarını halkımızın öncelikli temel ihtiyaçlarına yönelik olarak kullanacak ve bir huzur kenti Anamur için çalışacağım.

10- Sağlıklı, vatansever, dış dünya ile iletişim halinde olan, dijital dünyanın bütün gereçlerinden yararlanan bir neslin yetişmesini öncelikli ele alacağım.

ALNI SECDEYE VARMAYANLARDAN DEĞİLİZ

Allah’a şükürler olsun ki kıblesi belli olmayanlardan alnı secdeye varmayanlardan değiliz. Bu devletin bekası karşısında, büyük Türk Milleti’nin bekası karşısında göklerde dalgalanan ve üzerinde şehitlerimizin kanı olan ay yıldızlı bayrağımızın karşısında, günde beş vakit camilerimizde okunan ezan-ı muhammedinin karşısında bir yaşam biçim ortaya koymamızı ve siyaset yapmamızı beklemesin.

YEREL SEÇİM, EROZYONA UĞRAYAN TARİHİ MİSYONUMUZU

TEKRAR CANLANDIRMAK İÇİN BİR FIRSAT

Ülkemizin içinde bulunduğu süreç, bir şeyi açık seçik ortaya koymaktadır. Bir kurumun gücü, ancak yaratabildiği ortak değerler, ideallerle bir anlam ifade edebilir. Uğruna her şeyinizi feda edebileceğiniz değerleriniz yoksa düşman tek kurşun atmadan sizi teslim alabilir. Demir yığınlarına ruh veren manevi gücü oluşturamazsanız, aklınızı kullansanız bile ölüm kalım anlarında yetersiz kalabilirsiniz. Kalpten çıkan enerji, akılla birleşirse yenilmez bir güç olursunuz.

Bu bağlamda, tarihi misyonumuz olan topluma yön verme, yol gösterme, öncü olma yeteneklerimizi son zamanlarda erozyona uğrattık. Yerel seçimler bu yeteneğimizi tekrar kazanmak için bizlere büyük bir fırsat.

TÜM ARKADAŞLARIMIZI ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM

Ben tüm arkadaşlarımızı yerel seçimler sürecinde ilçe örgütümüz ile beraber çalışmaya ve altı oklu bayrağımızı Anamur Belediyesi surlarına dikmeye davet ediyorum.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Güven, kendisinin aday adayı olmasında emeği geçenlere, partisinin yöneticilerine ve ailesine teşekkür etti. Dr. Kürşat Erdem’e ve işadamı Hacı Ahmet Güven’e özellikle teşekkür eden Güven, yıllardır birlikte çalıştıkları Hacı Ahmet Güven’i sahneye davet etti. Güven, son olarak “Benim siyasi yaşamımda buralara kadar gelmemde büyük emeği olan ve ekibimizin abisi olan, Anamurumuzun yetiştirdiği kıymetli işadamı, bizlere vefanın İstanbul’da sadece ber semt olmadığını öğreten çok kıymetli abim sayın Ayhan Güzel’e şükranlarımı bir borç biliyorum” diyerek işadamı Ayhan Güzel’i sahneye davet etti. Ayhan Güven, bu sırada göz yaşlarına hakim olamadı.

Ayhan Güven, son olarak Hacı Ahmet Güven ve Ayhan Güzel’ın yanı sıra ailesi ve Mersin ve çevre ilçelerden programa katılanları da sahneye davet ederek birlik beraberlik mesajı verdi.27-ekim-201803327-ekim-201803627-ekim-201803727-ekim-201804027-ekim-201804827-ekim-201800827-ekim-2018009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.