GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Doğan: “Tecrübelerimi Anamur’a aktarmak istiyorum”

19 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

19-ekim-2018022CHP Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Doğan, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
İskele’deki Seven Kahvaltı Evi & Kafe’deki kahvaltıda, Ankara temasları ve Anamur’un sorunları ve çözümleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doğan, şunları söyledi:
“ADAYIN ARKASINDA DURMALIYIZ
Anamur’da CHP’den 7 aday adayı var. Aday adaylığı açıklamamda hangi aday adayı genel merkez tarafından aday olarak atanırsa onun arkasında olacağımı beyan ettim. Bunu bir kez daha tekrarlıyorum. Basından takip ettiğimi kadarıyla birkaç tane daha aday adayı çıkacağını düşünüyorum. Bu da CHP’nin ne kadar çok tercih edildiğinin bir göstergesidir. CHP’nin Anamur’da uzun yıllardır belediye başkanlığını alamadığını hepimiz biliyoruz. Aday adaylarından hangisi aday olursa olsun bizler, bu dönem CHP’nin altı oklu bayrağını Anamur belediyesinin tepesine dikmek istiyoruz. Bunun için hepimiz çok çalışıyoruz. Ben birçok görüşmeler yapıyorum. Anamur’un sorunlarını her platformda anlatıyorum. CHP’nin artık Anamur’da belediyeyi alması gerektiğini özellikle milletvekillerine ve parti büyüklerimize anlattım.
ADAY BELİRLENİRKEN PARTİLİLERİN YANI SIRA HALKA DA SORULACAK
Yaptığım görüşmelerde, adayın belirlenmesi sürecinde ilde ve ilçelerde temayül yoklaması yapılacağı ve sadece partililere değil, vatandaşlara da sorulacağını ifade ettiler. Hatta Genel başkanımızın görüşünün de bu yönde olduğunu öğrendim. CHP’li olmayan belediyeler için adaylık konusunda ince elenip sık dokunacağını ifade ettiler.
27 YILLIK TECRÜBEMİ ANAMUR’A AKTARMAK İSTİYORUM
Biz bu yola ‘Çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın’ sloganıyla çıktık. Ben hepinizin bildiği üzere 27 yılımı İstanbul Şişli Belediyesi’nde geçirdim. Bu süre içinde birçok projelere imza attım. Esas uzmanlık alanım gayrimenkuldür. Bunun yanında imar planı, ihale mevzuatı, kamulaştırma yasası ve belediyecilikle ilgili birçok konuda tecrübelendim. Metropol belediyede edindiğim bu tecrübeyi her noktasında anılarımın olduğu kendi memleketimde değerlendirmek ve memleketime faydalı olmak istedim. Herhangi bir beklentim yok, sadece büyük sevgi duyduğum Anamur’a vefa borcumu ödemek istiyorum.
BELEDİYECİLİK KONUSUNDA YETERİNCE DONANIMLIYIM
Yıllardır Anamur’a geldiğimde belediyecilik anlamında birçok sorun olduğunu görüyorum. Amacım kimseyi suçlamak değil. Daha iyi ne yapabiliriz, eksikleri nasıl tamamlayabiliriz, Anamur’u daha yukarıya nasıl taşıyabiliriz düşüncesiyle bakıyoruz. Dünyanın birçok ülkesine seyahat ettim. Oralarda incelediğim belediyecilikle ilgili yeşil alan, deniz kenarı düzenlemeleri gibi güzel örnekleri Anamur’da uygulamak, ve ilçemizin vizyonunu yükseltmek istiyorum. Yani belediyecilik konusunda yeterince donanımlıyım.
ANAMUR’DA ÖNE ÇIKAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI
Anamur’da bugüne kadar el atılmamış birçok sorun, başlanmış ama tamamlanmamış birçok iş olduğunu görüyoruz. Otopark sorunu en baştaki sorunlardan biri. Merkezde bırakın araba park edecek yeri vatandaşın yürüyecek yeri kalmamış. Bunun için tasarladığım projeler var, yerlerini bile tespit ettim. Bunun yanında şehir yanlış planlanmış. Denize yakın kentlerde yapılaşma sahilden dağa doğru katlar artarak yükselir. Şehir sıkışmış. Şehrin ortasında 10 katlı binaları görüyoruz. Topbeleni’nin iki yanına doğru planlayarak şehir yayılmalıdır. Diğer yandan çöp sorunu giderek büyüyor. Yaylaya dökülen çöpler etrafa yayılıyor. Çözüm bekleyen acil konulardan birisi. Bu konuda yapılacak bir projeyle yabancı yatırımcıya çöpünüzü veriyorsunuz, elektrik üretip size veriyorlar. Anamur’da birçok atıl vaziyette hazine arazisi var. Yatırımcıya bir arazi tahsis edip yatırım yapmasını sağlamalıyız. İskele’deki düzensizlikte öne çıkan bir sorun. Orası esnafı da koruyarak mutlaka bir düzene sokulmalıdır. Hemen yakınlarımızdaki ilçelerde bunun güzel örnekleri var. Bu düzenleme turizme de olumlu etki edecektir. Atatepe için proje yapıldığı söyleniyor ama birşey göremiyoruz orası meyhaneye dönmüş durumda. Oraya birşey yapmak için projeye gerek yok. Belediye kendi imkanlarıyla orayı bir sosyal alan haline getirebilir. Yeni açılacak büyük marketleri şehir dışına yönlendireceğiz. Refüjlerin düzensizliği dikkat çekiyor. Belki bunlar küçük şeyler ama şehrimizin vizyonunu gösterir. Refüjlerin bakımlı düzenli olması gerekir. Dragon çayı kenarında da mutlaka bir düzenleme yapılmalı.
SU SORUNUNU ÇÖZECEK ENERJİYE SAHİBİM
Anamur’un su sorunu da en çok dile getirilen sorunlardan birisidir. Özellikle İskele’de musluklardan tuzlu su akıyor. Su sorununu ilçe belediyesi tek başına çözemez. Çünkü su projesini MESKİ yürütüyor. Hükümetin kapısını aşındırmadığınız sürece, Büyükşehir belediyesinin kapısını aşındarmadığınız sürece bu sorun çözülmez. Bakanlık olur, ilgili belediye olur kapısında yatarak, isteyerek, zorlayarak bunu alabiliriz. Bunu yapacak enerjiye de sahibim.
ANAMUR’A ENERJİ ÜRETİMİ İÇİN YATIRIMCI ÇEKİLMELİ
Yaptığımız araştırmaya göre Anamur, Türkiye’de güneşin elektriğe dönüşme oranı en yüksek yer. Çok az güneş ışığı alan Kopenhag’da denizin üzerine konulan güneş panelleri ile elektrik üretmeye çalışıyorlar. Bu örneğe bakarak Anamur’u düşünelim. O kadar çok elektrik üretilebilir ki. Diğer yandan Ören burnuna kurulacak rüzgar enerji santrali ile de elektrik üretilebilir. Bunu belediye olarak belki yapmakta zorlanırsınız ama yatırımcıyı buraya çekerek hem istihdama katkı yapabilir, hem de enerji ihtiyacımızı karşılayabiliriz. ”
“ZAMANIMIN ÇOĞUNU DIŞARIDA GEÇİRECEĞİM”
Doğan, konuşmasının sonunda kendisini kimsenin makam arabasının arkasında otururken görmeyeceğini ifade ederek, “Ben çoğu zamanımı köylerde ve şehirde geçireceğim. Sorunları yerinde tespit edip çözerek vatandaşların sorunların çözümü için belediyeye gelmesine gerek bırakmayacağız” diye konuştu.19-ekim-201801819-ekim-2018024

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

Doğan, CHP Anamur İlçe Başkanlığı’na resmi aday adaylığı başvurusunu da yaptı. Doğan’ın başvurusunu CHP Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk aldı.19-ekim-20181001

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.