GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Ali Ülkü, CHP’den Aday Adayı

06 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

6-ekim-20181004Büyükşehir Yasası ile kapatılan Ören Belediyesi’nin eski başkanlarından Ali Ülkü, CHP’den Anamur Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Ülkü’nün CHP Anamur İlçe Başkanlığı binası önünde yaptığı aday adaylığı açıklamasına Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ile çok sayıda partili katıldı.

Ülkü’nün konuşmasına başlamadan önce mikrofon uzattığı Sağlar, şunları söyledi:

ADAY ADAYLARIMIZI KUTLUYORUM

“Partimizin ne denli büyüdüğünü, önce Mersin’de sonra Türkiye’de iktidara gelebilmenin en son kapısı olan genel seçimleri kazanmak doğrultusunda ne denli heyecanlı olduğunu Anamur’a girişte hemen görebiliyorum. Bugün burada hepimizin çok değer verdiği ve bundan önce bulunduğu mevkilerde büyük izler bırakan değerli arkadaşımız, yoldaşımız Ali Ülkü’nün belediye başkan aday adaylığını açıklamasını sizlerle birlikte sevinçle izlemek üzere geldim. Daha önce aday adaylığını açıklamış olan arkadaşlarımızı da kutladım. Bu vesileyle onları da ziyaret etmek istediğimi kendilerine bildirdim. Ama arkadaşlarımızdan Özgür Özuğur, İzmir’de, Ahmet Doğan da İstanbul’da olduklarını belirterek, sizlere sevgilerini iletmemi söylediler. Meltem Hanım da buradaki başarılı kadınlarımızdan birisidir.

ÖN SEÇİMLE KİMİ ADAY SEÇECEKSENİZ PEŞİNDEN YÜRÜYECEĞİZ

Biz Anamurluyuz, hepimiz kardeşiz ve burdan bir eğilim yoklaması, ön seçimle kimi aday seçecekseniz onun peşinde Anamur’u kazanmak, Mersin’i kazanmak için yürüyeceğiz. Çünkü bundan sonraki tek yol, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti korumanın tek yolu Cumhurbaşkanlığını almaktır. Oraya giden kapı da yerel seçimler ve belediye başkanlarıdır. Dolayısıyla eğer sizlerin içinden çıkan insanlar, belediye başkanlığını sizin desteğinizle kazanırlarsa insanlar kucaklaşırlar. Yalandan dolandan uzaklaşan, Türkiye’yi satan karşılığında 500 milyon dolarlık uçaklar hediye alan bir düzeni hep birlikte yıkarız. Onun için bugün çok önemli bir gün. Sevgili Ali Ülkü’ye başarılar diliyorum. Onun gelecekle ilgili düşüncelerini çok iyi biliyorum. Yolu açık olsun.”

Sağlar’ın ardından konuşmasına başlayan Ülkü, şunları söyledi:

37 KÖYÜ, YAYLALARI TANIYAN BİR İNSAN OLARAK KARŞINIZDAYIM

“Bugün sizin karşınızda bulunmamın nedeni aday adaylığı, adaylık ve devamında belediye başkanlığı. Sevgili dostlar, ne aday adaylığı ne de adaylık istiyorum, 2019′da sizlerle birlikte bu kenti yönetmek için bu kürsüdeyim. 37 köyümüzü tanıyan, Boğuntu’nun, Lale’nin Karağa’nın ne zorluklarla geçindiğini, ne zorluklarla çocuklarını okuttuğunu, sağlık konusunda ne kadar zonlandığını bilen bir insan olarak karşınızdayım.  Mutlaka projelerimiz vardır. Baktığınız zaman bu Boğuntu’daki insanın tarımsal zorluklarını, hayvancılıkta yem konusunda ne kadar zorlandığını, Çukurabanoz’daki bir insanın neler çektiğini bilen bir insan olarak karşınızdayım. Bir baraj uğruna talan edilen Akine’nin, Ormancık’ın Sarıağaç köylerinin binalara yerleştirilip, bu binalardaki kanalizasyonun Dragon Çayı’na döküldüğünü ve bunu önleyeceğin bilen bir insan olarak karşınızdayım.  Her şeyin yerinden yönetilmesi gerekir, yaylalarına kadar. Yukarıya çıktığınzda insanların Orhanalıların Çamurlu yaylasında neler çektiğini, Kızılaliler’in Kadirler’in Kaşpazarı’nda, o kar yığınlarını otlarla kapatıp suyundan nasıl içtiğini bilen bir insan olarak karşınızdayım. Akinelinin Elbalak yaylasında hangi zorluklarla yaşadığını, Uçarılının Beşkuyu’da, Melleçlinin Berem yaylasında hangi zorlukları yaşadığını bilen bir insan olarak karşınızdayım. Ey Güneyliler, ne çekiyorsunuz o Ağaçtepe’de, Kırkkuyu’da, Sarıova’da. O hayvancılığı hangi zorluklarla yaptıklarını bilen bir insan olarak karşınızdayım.  Sevgili Çarıklarlılar, Halkalı yaylasında hangi şartlarda yaşadığınızı, o elmalarınızın başında bekçi olmadan çalındığını bilen bir insan olarak karşınızdayım.

ALLAK BULLAK OLMUŞ TRAFİĞİ, MUSLUKLARDAN AKAN TUZLU SUYU GÖRÜYORUM

Proje çok, proje olmaz mı? Anamur’un içine girdiğin zaman allak bullak olmuş bir trafiği, musluklarımızdan akan tuzlu suyu, çamurlu suyu gören bir insan olarak karşınızdayım. Ben bu kürsüye çıkarken Anamur’da yerleşmiş, Anamur’u seven Türkiye’nin hangi coğrafyasından gelirse gelsin ‘Ben Anamurluyum, Anamur’un sevdalısıyım’ diyenlerin belediye başkanı olmak için bu kürsüdeyim.

KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ

Buradan sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na arkadaşlarım aracılığıyla seslenmek istiyorum. Sayın Genel Başkanım, eğer Ali Ülkü’yü aday ederseniz buradaki insanlarla Anamur’un, muzun başkenti olan Anamur’un altın anahtarlarından bir tanesini size hediye etmek için geliyorum.

ESKİ BAŞKANLAR VE BAŞKAN TÜRE’YE TEŞEKKÜR

Tabiki yıllarca hangi yerel yönetim gelirse gelsin, hangi belediye başkanı gelirse gelsin, hangi siyasi partiden olursa olsun, bu güne kadar 1912′den, Memiş Çavuşlardan, Sinan Osmanlardan, Nuri Sinanoğlu’dan, Yalçın Kayakılıç’tan, Şevket Erkanlarından, Suphi Alplerinden, Süreyya Çeliklerinden, Mehmet Türe’sine kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı onlara şükran borçluyuz.

ARTIK NÖBETİ DEVRALACAĞIZ

Artık sıranın geldiğini, nöbetin devralınacağını, verdiğimiz nöbette tüfeklerini çaldırdığını, bu insanlarla o tüfeğimizi ve nöbetimizi devralmaya geldiğimizi, inanarak karşınızda duran Ali Ülkü olarak sizlerin desteğinizi istemek için buradayım.

ŞİŞLİ İLE ANAMUR KARDEŞ BELEDİYE

Sevgili arkadaşlarım Ören’de belediye başkanlığı yaptıktan sonra Ören’deki birtakım faaliyetlerden arkadaşımız İlker Özen bahsetti, kendisine teşekkür ediyorum. Üç buçuk yıldır İstanbul’dayım.  Lozan’ı yapan, Cumhuriyetin tapusunu bizlere kazandıran, bu ülkeyi bize nasip eden, Cumhuriyeti kuranlardan biri olan İsmet İnönü’nün torunu, sevgili belediye başkanım Hayri İnönü’den sizlere selam getirdim, ‘Anamur’u bir kardeş belediye olarak ilan edeceğim’ dedi.

KÖY VE BELDELERİMİZİN KİMLİĞİNİ GERİ ALMAK İSTİYORUZ

Bütünşehir ile köyler mahalle oldu ama ben mahalle demiyorum, köy diyorum. 37 köy ve 2 beldemizin kimliğini de geri almak için şimdiden mücadele ettiğimiz gibi, o günü de göreceğimizin inancıyla karşınızdayım.  Hep söylüyorum, geçmişimi, belediye başkanlığımı çok anlatmanın önemi olmadığını, buradaki arkadaşlarımızın A’dan Z’ye kadar beni tanıdığını, benimde onların hepsini tanıdığımı, çoğunu isim isim tanıdığımı söylüyorum.

GEÇMİŞTE YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Geçmişte yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diye buraya çıktık. 24 saat kapımızın sonuna kadar açık olacağını geçmişte verdik, vermeye de devam edeceğiz. Buraya gelerek bize katılan herkese teşekkür ediyor ve onları utandırmayacağıma namus ve şeref sözü veriyorum. Artık sırası gelmiştir, bu bayrak Anamur semalarında dalgalanacaktır ve yıllarca da dalgalanacaktır.”6-ekim-201810066-ekim-201810026-ekim-201810036-ekim-201810056-ekim-201810076-ekim-201810086-ekim-20181009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.