GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Ankara’ya uğurlandılar

02 Temmuz 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-temmuz-2018033Mersin’de 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti 4, CHP 3, İyi Parti 2, HDP 2 ve MHP 2 milletvekili çıkardı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 13 ilçede 3 bin 875 sandıkta, 1 milyon 304 bin 186 seçmenin kayıtlı bulunduğu Mersin’de, yüzde 88.55 katılım oranı ile 1 milyon 136 bin 615 kişi oy kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 37.93 oyla ilk sırada yer alırken, CHP’nin adayı Muharrem İnce yüzde 37.44’le hemen ardından takip etti. Meral Akşener yüzde 12.11, Selahattin Demirtaş yüzde 11.87, Temel Karamollaoğlu yüzde 0.47 ve Doğu Perinçek ise yüzde 0.19 oy alabildi.

Milletvekilliği seçimlerinde ise AK Parti yüzde 28,64 ile ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 26.76 ile ikinci sırada, HDP yüzde 16.94 ile üçüncü, İyi Parti yüzde 13.56 ile dördüncü, MHP yüzde 12.76 ile beşinci, Saadet Partisi yüzde 0.69 ile altıncı, Hüda Par yüzde 0.40 ile yedinci ve Vatan Partisi yüzde 0.23 ile sonuncu sırada yer aldı.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Mersin’deki milletvekilleri ise şu isimlerden oluştu:

“AK Parti; Lütfi Elvan, Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan. CHP; Cengiz Gökçel, Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır. HDP; Fatma Kurtulan ve Rıdvan Turan. İyi Parti; Behiç Çelik ve Zeki Hakan Sıdalı. MHP, Olcay Kılavuz.”

Mersin milletvekillerini daha yakından tanıyalım:

LÜTFİ ELVAN: 1962′de Karaman’ın Ermenek ilçesinde doğdu. Baba adı Nuri, anne adı Samiye’dir. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere’de Leeds Üniversitesinde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD’de Delaware Üniversitesinde Ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı. Çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Organisation for Economic Co-operation and Development Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 23 ve 24. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 64. Hükümette Başbakan Yardımcısı, 65. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ALİ CUMHUR TAŞKIN: 22 Eylül 1967′de Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. Baba adı Hasan Basri, anne adı Sebahat’tır. Orman Yüksek Mühendisi; İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Orman Genel Müdürlüğünde Orman Yüksek Mühendisi olarak çalıştı. Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası Kurucu Üyeliği, Genel Başkanlığı, Orman Mühendisleri Birliği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Yerel ve ulusal düzeyde birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Milli Savunma Komisyonu Üyesidir. Orta düzeyde Almanca bilen Taşkın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ZEYNEP GÜL YILMAZ: 1976 yılında Mersin’in Mut ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık görevini sürdürüyor. Orta derece İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesi.

HACI ÖZKAN: 6 Mart 1963′te Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğdu. Baba adı İsmail, anne adı Sultan’dır. Esnaf; Anadolu Üniversitesini bitirdi. Mersin Lokantacılar, Pastacılar, Kafeteryacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı; Mersin Adıyamanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Kurucu Başkanlığını yaptı. AK PARTİ Siyaset Akademisinde görev aldı. Orta düzeyde İngilizce bilen Özkan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

CENGİZ GÖKÇEL: 1965 yılında Mersin’in Toroslar ilçesinde doğdu. Mersin Ziraat Odası başkanlığı görevini yaptı. Evli.

ALPAY ANTMEN: 1969 yılında Mersin’de doğdu. Mersin Baro Başkanlığı görevini yaptı. Evli. İngilizce biliyor.

ALİ MAHİR BAŞARIR: 1975 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. Avukatlık yapıyor. Evli ve İngilizce biliyor.

FATMA KURTULAN: 1964′de Kahramanmaraş’ta doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Besey’dir. Pazarcık Lisesi’ni bitirdi. Küçükdikili Belediyesi’nde Sosyal Proje Organizatörü olarak görev yaptı. Adana Yerel Gündem-21 Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi aktivisti, Adana Kırçiçeği Kadın Derneği kurucusu ve aktivisti olarak çalıştı. Kurtulan, evlidir.

RIDVAN TURAN: 1971′de Tokat Reşadiye’de doğdu. Baba adı Haydar, anne adı Ayhan’dır. Tıp Doktoru; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Birleşik Sosyalist Parti, Özgürlük ve Dayanışma partilerinde il ve merkez yöneticiliği yaptı. 2002′de Sosyalist Demokrasi Partisinin kuruluşunda yer aldı. 2008-2015 yılları arasında Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanlığını yürüttü. Çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış yazılarının yanı sıra “Bilim İdeoloji ve Gençlik” ve “Kurtkapanı: Türkiye’de Faşizm” adında yayınlanmış 2 kitabı ve yayına hazır “Tarihten Güncele Devlet” adlı kitabı bulunmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilen Turan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

BEHİÇ ÇELİK: 1955′te Mersin’in Anamur ilçesinde doğdu. Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını yerel yönetimler alanında tamamladı. Milli Savunma Bakanlığı’nda iktisatçı olarak çalıştı. Kaymakam vekili olarak bulunduğu Taşova ve Göksun’da Belediye Başkanlığı görevlerini de yürüttü. Konya Bozkır, Kırıkkale Delice, Van Muradiye, Bitlis Tatvan’da Kaymakam olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı oldu. Kırıkkale Valiliği görevinde bulundu. Merkez Valiliğine atandı. Yerel yönetimler alanında TODAİE’de ders verdi. Bir kitabın sahibi olup, muhtelif makaleleri yayınlandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Çelik, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ZEKİ HAKAN SIDALI: 1969 yılında Mersin’de doğdu. Dört dil bilmektedir. Evli ve 1 çocuk babası.

OLCAY KILAVUZ: 18 Ekim 1985 Niğde’nin Çiftlik ilçesinde doğdu. Niğde Meslek Yüksek Okulu İnşaat bölümünden mezun oldu. Niğde Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği bölümünde de 2015 yılında mezun olmuştur ve Spor Bilimleri alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Ülkü Ocakları teşkilatları içerisinde aktif vazifelerinden sonra 2012′den itibariyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı’na atandı. Halen genel başkanlık görevini sürdürmektedir.

BAKİ ŞİMŞEK: 1969′da Mersin’de doğdu. Baba adı Mithat, anne adı Emsal’dir. Harita Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünü bitirdi. MHP Tarsus İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Ülkü Ocakları Yöneticiliği, Tarsus Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Orta düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.